12 September

12 September, weer maandag, wel met een goed vooruitzicht.
Het eerste dat ik pas om 17.30 uur moest beginnen en morgen om 17 uur! Een heerlijk tijdstip met dit tropische weer. Het andere goede is dat wij a.s. woensdag het weer gaan proberen om op vakantie te gaan en te blijven. Het mindere weer zal misschien het grootste probleem worden, maar ach…..

Het is ontzettend rustig, ik zit op mijn favorieten lijn 88/84.
En gezien dat het maandag is zal het vanavond niet veranderen.

Vanavond werd ook ons ijs weer aangevoerd, plus een broodje bapao. Het leuke is dat de collega die dit verzorgt zelf een hele leuke auto rijd, een oude eend, de achterkant heeft hij veranderd, voor kenners Acadyne Citroen.

Op Wageningen station kreeg ik twee mensen in de bus die keurig goedenavond zeiden, maar direct daarna begon de man met een heel verhaal, zij kwamen uit Heelsum, zijn OV-kaart zou in de andere bus helemaal leeggehaald zijn en er stond zeker 18 euro op. Hij had die blauwe anonieme kaarten. En wel vier stuks. Hij begreep niet hoe dat nu kon. Zijn zwangere vrouw bleef netjes, in mijn gevoel een tikkie nederig, buiten de bus staan. Ik vertelde de man dat je met de blauwe anonieme kaarten niets kon doen. Hij had beter de op naam OV-kaarten kunnen aanschaffen, want dan had alles via de computer weer terug gehaald kunnen worden en het geld wat onterecht er af gehaald was terug gestort kunnen worden. Hij antwoordden dat hij niet lang in Nederland bleef. Ik antwoordde weer dat de aanschafprijs het zelfde was, je moest alleen zorgen dat er een pasfoto bijgeleverd werd. Hij vroeg of hij alstublieft mee mocht naar Ede station. Ik antwoorden dat ik dit prima vond, maar het bleef zijn verantwoording. Zij gingen zitten en even later kwam hij weer naar voren, hij wilde toch even kijken of de kaart het nu wel of niet deed….. Laat de kaart het toch doen! Geweldig! Hij wilde weer gaan zitten en “kreng dat ik er ben zei ik”, ‘de kaart van uw vrouw, zullen we kijken of die het soms ook toch nog doet’? En die deed het ook. Eind goed al goed…..toch?? Op Ede station zeiden ze beiden vriendelijk in keurig Nederlands, ‘tot ziens, fijne avond’ En ook ik wenste hen een verdere goede reis en een fijne avond toe.

Het is zo rustig dat ik besluit om het weer vroegtijdig in de blog te plaatsen. Het is niet zo lang, dat komt vast weer een andere keer.
Fijne avond, ik ga nog een poosje door, tot morgen. Doegie Doegie