7 September

Woensdag 7 september, na toch wel een tikkie onrustige nacht vanwege die aanrijding gisteren, ben ik weer op weg. Het is warm, prachtig weer. Ik hoop dat vele ervan kunnen genieten en een hoop pietemientjes op doen!
Natuurlijk werd er in de pauzes over de aanrijding gesproken. Vele collega’s vinden de rotondes met een aangesloten busbaan ernaast waardeloos en gevaarlijk! Automobilisten hebben altijd haast en kijken altijd naar de kant vanwaar het verkeer aan komt op een rotonde en denken bijna niet aan de busbaan die altijd aan de berm kant ligt.

Dat doet me denken aan een vorige bijna aanrijding……..
Dezelfde rotonde! Ik stond er al te wachtten, want ook hier kwam er een auto aan die al op de rotonde reed. Plots naast mij komt er een zwarte volkswagen polo aan rijden met een flinke vaart en gaat heel doelbewust al een beetje provocerend op de rotonde naast mij staan, ‘met zijn mobiel in de hand aan zijn oor’. Hij laat voldoende ruimte over voor de naderende auto. De automobilist overziet meteen de situatie en doet iets wat ik nooit verwacht had……
Het was een vrouw, een slimme vrouw, een vrouw met inzicht en een vrouw waar je lik op stuk van krijg.
Zij rijd vervolgens heel rustig door ter hoogte van mijn bus, stopt en gebaart dat ik voor mag gaan…..
Ik schoot in de lach en zij ook…..
De jongeman in de volkswagen lachte niet, die reed mij nadat hij de rotonde op kon en mij voorbij racete luid toeterend voorbij. Alsof hij wilde benadrukken dat hij boos was en mij niet aardig vond met nog steeds ‘zijn mobiel in de hand aan zijn oor’. Het noodlot wilde dat hij 5 km verderop, toen ik hem passeerde, op een lantaarn geknald was. Auto krom, lantaarn om en hij met in ‘zijn hand zijn mobiel aan zijn oor’ rondom zijn auto liep. Zelf had hij denk ik niets, maar de auto was flink beschadigd, die was krom.
Tja……..

Dit was het voor vanavond, ik ga nog even door tot half een, morgen ben ik vrij, doegiedoegie