24 Oktober

Het begin van een nieuwe week is er weer, die deur heb ik weer open geduwd! En het eind zie ik langzaam naderen, nog 2 maandjes en nog zo’n 30 dagen werken. Heerlijk dat vooruitzicht!
Maandag 24 oktober is een beetje een sombere dag vind ik. De mensen zijn stil, ook de collega’s. Alsof ze allemaal aan het bijkomen zijn van het afgelopen weekend.

Voorin de bus zaten twee meisjes, die bij de universiteit te Wageningen ingestapt waren. Hun gesprek kon en moest ik wel volgen, want zij praatte vrij luid en duidelijk. En de ene vroeg aan de ander hoe de kerst er bij haar uit zag. Of er een echt familiefeest kwam….
Ik dacht bij mijzelf, jeetje nu al kerst gesprekken….maar op dat moment herinnerde ik mij ook dat ik met oud en nieuw zelf al een uitnodiging had gekregen, nog voor dit gesprek….lol!!
Het meisje antwoordde op de vraag wat er met kerst bij haar thuis zou gebeuren en noemde vele redenen op wat haar niet aanstond en wat zij er van vond. Onder andere was het gewoon niks voor haar, ze vond het allemaal veel te druk en veel te veel werk, ouders die gescheiden waren, nieuwe familieleden waar ze geen binding mee had of wilde. En zo noemde ze nog vele andere dingen op.
Het andere meisje zei, ‘goh, lekker niks doen met kerst, lijk me ook wel wat, wij hebben wel het traditionele, soms leuk, soms niks aan. Het is altijd hetzelfde, dat is zo voorspelbaar. Maar je bent dus met je vriend samen tijdens de kerst’?
‘Nou’ antwoordde het andere meisje, ‘we gaan een vliegtuig pakken, lekker ver weg……en er gaan een zestal vrienden mee’….

Toen moest ik grinniken, en dacht bij mijzelf, jaja, geen kerst samen met eigen mensen, want dat verveelt zo en is zo druk en zoveel werk….
Is het met zes andere vrienden niet druk, niet zoveel werk?? Het is vast anders druk,……hahahahaha, en natuurlijk veeeeel gezelliger…….

Verder was het vanavond afschuwelijk rustig, een verschrikkelijke saaie boel!!
Maar goed dat de radio het deed, zodat ik lekker mee kon zingen, nou ja zingen……..grijnzzzzz

Morgen heb ik weekend, daarna wat dagen vrij, en ook wij gaan leuke dingen doen.
Dus tot volgende week dinsdag maar weer, DoegieDoegie.