19 Oktober

Het is vandaag alweer woensdag, de 19de oktober, vele malen beter weer dan gisteren! Zelfs de zon scheen op het moment dat ik op de fiets naar mijn werk reed. Een beter maatje kan je niet vergezellen,…toch?

Op de vestiging zat er een delegatie van de Bond, i.v.m. de O.R. verkiezing. Vergeleken met vroegere jaren was het een bekaaide boel. Toen lagen er enorm veel reclame attributen. Zoals pennen, openers, kladblokjes, ballonnen, frisdrank, koeken en rond deze tijd ook agenda’s, het kon niet op. Nu zal de koffie ongetwijfeld op gratis hebben gestaan. Ik heb niet gekeken, dus dat weet ik niet zeker. Ik heb zelf jaren en jaren geleden ook in zo’n ‘clan’ gezeten. En de kadootjes voor de kiezers en leden was het grootste goed. Nu stond er alleen een doos gevuld met broodjes voor de drie mannen die deze dag gezellig in de kantine moesten verblijven. Ook ik heb uiteraard gestemd. Er waren geen mensen van onze werkvloer op het tijdstip dat ik er was. Dat vond ik een beetje vreemd, maar misschien hoort dat zo….

In 1 van de pauzes van mij, waren er een aantal lezers (collega’s) van deze blog aanwezig, en er werden vragen gesteld aan mij. Zo kwamen de herinneringen weer naar boven hoe het voor mij in het begin was als chauffeuse. We hebben er heel erg om gelachen, en praten is soms makkelijker dan schrijven om de humor van het verhaal te doen voelen.

Het verschil van mentaliteit en gewoontes was een wereld van verschil toen ik verhuisde van Uithoorn naar Veenendaal. Ik had al ruim 4 jaar tussen Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht gereden. Toen ging ik naar het Oosten van het land waar het merendeel van de collega’s uit de Betuwe kwamen, ik werd 20 jaar terug geplaatst in de tijd, gniffel…… alleen ik was niet veranderd.
De mannen bekeken mij alsof ik echt uit Amsterdam kwam, vooral omdat ik in het begin een rok droeg en op hoge hakken liep. En beslist niet mijn mond hield als er een mop verteld werd of als ze mij in de maling wilde nemen. Er waren er altijd wel een paar die mij te geëmancipeerd vonden, grijnzzzzz!!
Het heeft lang geduurd voordat ze mijn humor begrepen en ik die van hen. Want ook daar zat een groot verschil in. Voor hen telde alleen maar; die westerling komt uit Rotterdam, of uit Amsterdam. Andere delen van Nederland waren er blijkbaar niet. Terwijl ik uit de omgeving van Vinkeveen kom, lol!!
Ik heb talloze leuke en minder leuke herinneringen hier aan die begintijd Rhenen.

De uitslag van de O.R. is inmiddels bekend. Het is een vrouw en een man geworden. Fijn, eindelijk ook daarin geëmancipeerd.
Donderdag en vrijdag ben ik vrij. Ik spreek jullie zaterdagavond weer, fijne avond! DoegieDoegie.