18 Oktober

Dinsdag 18 oktober, rond 17.15 uur komt de regen met bakken naar beneden. Je wilt er echt niet inlopen, laat staan rennen. Op de weg is het spekglad! Veel bladeren vallen nu extra hard naar beneden. Later bleek er zelfs een heuse windhoos geweest te zijn bij Zaandam en omgeving. En wederom heel veel schade.

Op mijn eerste rit werd ik geconfronteerd met moderne fraude, ofwel gratis met de bus….
Een echtpaar met kinderwagen stond op de halte te wachten, waar ook regelmatig veel mensen uit de bus moeten. Dan stapt de man vooraan in de bus en koopt 1 kaartje met groot geld. (ik ben dan veel tijd kwijt i.v.m. wisselgeld) en hij denkt, of zij denken dan, dat ik niets zie….. de vrouw stapt uiteraard bij de achterdeur in met de kinderwagen, nou dan voel ik aan mijn ‘water’ dat er iets niet klopt. En zo dom als ze zijn, gaan ze ook nog eens bij elkaar zitten. Degene die het kaartje koopt (voor 1 persoon, i.p.v. voor twee personen) gaat met de rug naar me toe zitten. Ik heb via de spiegel best wel alles in de gaten kunnen houden en de vrouw geen gebruik zien maken van de validater. Uiteindelijk stappen zij weer gezamenlijk uit, geen gedag of totziens is er dan bij, maar gauw maken dat ze de bus uitkomen en ook zonder uit te checken. De rest van de passagiers zeiden allemaal gedag of zwaaide, dan schud ik maar even met m’n hoofd. En ik kan het je verzekeren, het gebeurt regelmatig op deze manier. Hopelijk komt er weer eens een controle op de stadsritten.

Later op de avond had ik bijna een aanrijding, maar het ging nog net goed. Een automobilist zag zijn verkeerslicht over het hoofd en knalde zo door. Op 1 meter van de zijkant van mijn bus stond hij gelukkig stil. In de auto naast en achter hem zaten moeder en twee kleine kinderen. Die kleintjes zaten bijna op de schoot bij ma en pa, dus niet in de gordel. De man zat om zich heen te kijken van wat hij gemist had, en zag toen het verkeerslicht achter hem. Hij stak zijn hand op, ik neem aan van dank dat het goed gegaan was……..

Op de parkeerplaats van Ede station gebeurde bijna hetzelfde. De bestuurster kwam van de grote parkeerplaats af en reed zo de rijbaan op, zonder rechts of links te kijken. Nadat ik de claxon gebruikte, zette zij de auto pardoes stil, en kon ik die tut net ontwijken. Mijn passagiers spraken er schande van, van de manier waarop zij reed. Niet kijken bij het verlaten van een uitrit, gewoon doordenderen…….stom stom stom!

Ik vind het voor nu ff goed en stop met schrijven, tot morgen allen.
Hopelijk geen onweer, hagel en windstoten, DoegieDoegie!