30 November

Brrrr al om 7 uur stond ik naast mijn bed, want ik had een afspraak om 8 uur op de vestiging voor een fittest. Ik was er om 7.45uur. Door de verbouwing was de waterleiding bevroren, dus geen koffie. Niet zo erg voor mij, maar voor de collega die vanmorgen om 5 uur hier moest zijn om de bussen te starten is dat heel naar. Het is niet zomaar een fittes dat je touwtje moet springen of fietsen moet of lopen op de loopplank. Je krijg nog veel meer onderzoeken. Het duurt een uur.
Dus ……later op de dag kom ik terug.

Zo ….12 uur, lunchtijd.

Ik kan jullie vertellen dat het confronterend geweest is. We hadden al van te voren een lijst in moeten vullen over de eigen indruk van onze gezondheid. Wat betreft die uitslag was ik ook een beetje geschrokken, maar ik ken mijn eigen lijf heel goed. Nu zijn er heel veel verschillende onderzoeken gedaan, o.a. het cholesterol. En dat was even schrikken. Ik heb de verkeerde cholesterol wat te hoog is. Dus ik moet daarvoor naar de huisarts en diëtiste. Verder werd ik overal in het onderzoek bevestigt dat het heel verstandig is dat ik de keuze gemaakt heb om te stoppen met werken. Zou ik dat niet doen, dan zou ik met een jaar plat gaan, volgens de onderzoekende arts. Nou, dat krijg je dan fff te horen……terwijl je dat toch zelf eigenlijk al aan voelde komen. Het goede nieuws was dat mijn bloeddruk top was en mijn motivatie geweldig. Hij zei: ‘je kwam hier als het ware binnen stappen met een kwispelend staartje en open ogen’.
Tja, en toen ik klaar was en naar buiten liep stonden er toch wat traantjes in mijn ogen. Dit was andere koek.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dus ….ik ben blij met mijn keuze om te stoppen, en natuurlijk wil ik 100 worden. Ik maak nu ook meer kans om dat te halen…….

Ik ga nu een hapje eten en dadelijk om 13 uur weer naar de vestiging. Tot vanavond allemaal!

foto van Celian Doegie Doegie Vd Zaan.

Het vervolg van woensdag 30 november, het rustige weer is best een verademing, koud is het beslist niet meer en het zonnetje probeert zelfs door de wolken heen te dringen in Wageningen rond de klok van 15 uur. Dat is wel wat anders dan vanmorgen, wat was het toen koud! Het vriezend weer is ook weer over, dus er zal nu waarschijnlijk regen komen. Vind ik stukken minder, eerlijk gezegd.

Er word veel gepraat onderling over de fittest. Uiteraard ga ik niet in details, omdat het privé gesprekken zijn. Het is wel heel prettig dat je elkaar een tikkie in de maling kan nemen ofwel kan ondersteunen. Ik vind het fijn dat ik op dit late moment de kans heb gekregen, om deel te kunnen nemen aan deze APK, lol!

Nog 1 belangrijke mededeling, mijn vriendin/collega die moest wachten op de uitslag of zij een agressieve vorm van cellen had, heeft feest kunnen vieren! Ze is hartstikke schoon. Dus nu alleen altijd medicijnen van wege de longemboly

Ik moet door tot 21.30 uur. Ik hou het hierbij. Morgen ben ik 1 dag vrij, tot vrijdag, grijnzzz, DoegieDoegie