29 November

29 november gaat in de boeken met zijn koudste nacht ‘8 graden’ onder nul in 20 jaar. In 1998, 28 november was toen de koudste. Nu is het rond de 1 graad boven nul, zo rond 14.00 uur. En op sommige plekken lekker in het zonnetje is het zeer zeker veel warmer. Om maar niet te spreken achter het glas, daar is het heerlijk!
Mijn dienst begon om 14.00 uur. Heerlijk midden op de dag.

Op de vestiging is het nu bouwtechnisch even een zooitje. Er zijn meer portocabines bij gekomen omdat we uitbreiding krijgen. Syntus heeft de aanbesteding kunnen winnen van de provincie Utrecht. Het is er eindelijk door. Dat houd in dat een deel van Connexxion bij Syntus word ingedeeld en wij er ongeveer 60 werknemers bij krijgen. Dus de ruimtes moeten groter worden, meer kluis-en kleedruimtes komen erbij. Ook de kantine moet groter en een extra ruimte voor de andere rayonchef van het personeel dat van Connexxion is. Zij houden hun eigen coördinator en diensten. Een aantal collega’s van mij hebben aangegeven dat zij graag naar Amersfoort wilde gaan. Omdat ze in Amersfoort e.o. wonen, op deze wijze zijn er weer veel collega’s happy.
Rond de klok van 18.00 uur was het alweer 1 graad onder nul. Mensen zijn blij dat ze met de kou de bus in kunnen. Ik heb het verschillende keren te horen gekregen.

Vanmiddag reed ik mijn tweede rit eigenlijk verkeerd. Ik was met mijn gedachten heel ergens anders en ging i.p.v. lijn 5 , lijn 2 rijden. Gelukkig kwam ik er na de eerste halte al achter en kon door snel een rondje te rijden mijn rit corrigeren en had heel weinig tijdverlies. Passagiers moesten grinniken, toen ik ze vertelde dat ik een beetje verstrooid was, en zij een rondje van de zaak kregen.

Door het koude weer maak je veel contacten met de passagiers, iedereen heeft het over de plotselinge koude. En via de radio hoor je dat verschillende automobilisten ook verrast zijn, vele deuren zitten vastgevroren.

Er zat vanavond een jongeman op de twee voorste stoelen. En ik vind het prima als iemand rookt. Ik zal niet zo gauw in een rookhok gaan zitten, want ik vind het stinken. Het leek nu alsof zo’n rookhok in mijn bus geplaatst was, kanonnen wat stonk dat jochie! Ik heb in het begin met mijn sjaal voor mijn neus gezeten. Maar omdat ik veel bochtenwerk kreeg, moest ik mijn beide handen aan het stuur houden. Ik heb dat jochie toen maar gevraagd of hij alsjeblieft bij de middelste deur wilde gaan zitten, ik kreeg op slag pijn in mijn hoofd van die lucht. Hij keek ietswat verbolgen, maar ging toch iets verderop zitten. Pppffffff, wat was dit smerig, wellicht had hij er iets anders ingestopt, geen idee. Het was niet te houden in de bus, wat een lucht!

Dit was het weer voor vanavond, ik ga straks nog even door. Jullie allemaal tot morgen, DoegieDoegie.