25 November

Vrijdag, alweer eind van de week. Er zijn vast veel mensen die eind van de week oververmoeid zijn, grijnzzz
Er stapte namelijk een jong meisje in de bus met haar pinpas in haar hand en stond daar mee te zwaaien alsof ze niet anders gewend was. En vervolgens zei ze zeer arrogant waar de pinautomaat was. Ik begon vriendelijk te kijken en vertelde haar, dat wij nooit een pinautomaat in de bus hebben gehad. Op dat moment ging ze werkelijk over de rooie, zoals je dat zegt, ze werd nijdig en zei dat de vorige bus dat wel had.
Nou als je bijna in het centrum van Ede staat, waar alleen Syntus rijd en wij alleen maar gewoon de Validater hebben en geen pin automaat, dan is even de vriendelijk bij mij weg, zeker door de arrogantie van een meid van hooguit 16 jaar! En met een vriendelijk gebaar wees ik haar de uitgang van de voordeur en zei erbij; ‘dat, als je pinnen wil, dit bij de bank kan, en dan bedoel ik geen bank waar je op zitten kan’.
Heel boos ging ze de deur uit. De passagiers reageerde er ook op, van ‘wat een arrogante tante, die is geschift’ ……..en meer.

Andere collega’s hadden vandaag ook al veel te maken gehad met een niet bepaald vriendelijk publiek/passagiers. Ik denk dat het echt te maken kan hebben dat het ‘t eind van de week is, of de blaadjes die van de bomen vallen.

Wat later in Veenendaal passeerde ik een politieauto bij de verkeerslichten. Er zat een vrouwelijke agente achter het stuur, niks bijzonders “natuurlijk”, wat ik wel bijzonder vond was dat ze met haar mobiel lachend aan het bellen was terwijl zij auto reed.
Dus de politie mag dit wel, terwijl zij een voorbeeldfunctie hebben…….

Op de radio heb ik vernomen dat het komend weekend mooi weer word, met 1 nadeel, s’nachts vorst en mist, die in de ochtend wat langer blijft hangen. Wel kan je mooie foto’s maken met die mistvorst. Ik heb er alvast een paar als voorbeeld geplaatst.

Ik ben vrij het weekend, kijk uit allemaal als u vroeg met de auto weg moet, voor gladheid op bruggen en hellingen. Goed weekend allemaal en tot dinsdag, DoegieDoegie.

foto van Celian Doegie Doegie Vd Zaan.