17 / 21 November

Donderdag, 17 november 18.30 uur. Nog 9 uurtjes; dan ben ik thuis geweest, heb ik geslapen, en ga dan onderweg naar de vestiging, waar we om 6 uur vertrekken richting Kopenhagen.

Alvast op voorhand….als er tijd voor is, en internet heb, laat ik voor de thuisblijvers wat zien d.m.v. foto’s en een kort verslag van ons weekend in Kopenhagen.

Nu is het een nare natte avond om te werken. Spekglad op de weg, ontzettend veel bladeren vallen nu met ‘bosjes’ naar beneden. Vooral bij de bushaltes liggen grote partijen bladeren. Ze kunnen niet wegwaaien, want de hoge stoep belet dat. Dus het word een drap van bladeren en regelmatig hoor je een slip geluid. Soms doe ik het er ook om, grijnzzz.
Je ziet slecht door de regen en met die stomme ruitenwissers voor je neus !!
Op de radio hoor ik dat er ruim 600 km file is. En dat is alleen al op de snelwegen. De sluiproutes zijn ook behoorlijk volgeslipt. Soms snap ik niet dat er niet meer ongelukken gebeuren. Altijd moet er nog net door zo’n mafkees ff snel de bocht genomen worden. Of de auto’s blijven nu door het slechte zicht vaak midden op de wegen/kruisingen staan. Met gevolg dat wij niet kunnen doorrijden als wij de bocht willen nemen, maar moeten wachten tot die auto eindelijk de bocht om is.

Thuis gekomen om 22 uur, even relaxen en dan naar bed.
Ik wens jullie allemaal een fijn weekend en wat het rijden met de bus betreft, ben ik er pas weer donderdag 24 november.
DoegieDoegie!!


Het was ergggg vroeg vanmorgen, de 18de november. Er werd precies om 6.00 uur vertrokken. Achterin zaten de chauffeurs en met grote overmacht zat het verplegend personeel van het ziekenhuis voor driekwart voorin. De andere bus zat helemaal vol met verplegend personeel. Het was gezellig tot aan de overtocht. Wat er toen gebeurde ga je hart toch bijna van stil staan. We reden de boot af richting douane en daar werden , (uiteraard in de bus), onze paspoorten gecontroleerd…...
En iedereen zocht braaf zijn paspoort op…
Tot dat er eentje heel nuchter zei; ‘ik heb mijn paspoort niet bij me, het is mijn kentekenbewijs….”
Ja hoor dus we hebben een illegale aan boord……geen paspoort!,

Heel slim achteraf, liep ze naar voren in paniek om aan Gerard te vertellen dat zij haar paspoort niet had. De douane liet haar netjes passeren. Die zat met zijn neus in al die paspoorten en gelukkig was het een beleeft jong broekie.De jongeman(douane) liep naar de achterkant van de bus en onze illegale ging voor zitten bij de verpleegsters.
En de douane vergat haar te controleren.

Zo makkelijk kom je dus het land in. ….
Maar ze was toch wel aangeslagen, een tikkie wit zelfs!Opmerkingen van; “ze hebben hier ook een vluchtelingenkamp, asiel aanvragen hoor, we komen je echt wel elke dag bezoeken,…
Na nog een dik uur werd ze nog steeds een tikkie opgenaaid, van wat doen we in het hotel?? Zal daar de politie erbij gehaald worden?
Inmiddels heeft ze via de telefoon haar familie op de hoogte gebracht en gevraagd of zij een foto kopie wilde opsturen van haar indentiteits papieren. Die zijn nu gelukkig binnen en kan ze voor een groot deel opgelucht adem halen.
Oja ……ik ben die persoon niet hihihihihhihiihi!!!

Het is 16.33 en de schemer is ingevallen. 19 uur zijn we in hotel, zo gaar als boter en blij dat we eten en douchen kunnen.
Eerste indruk van het hotel…..? Perfect! eten….? Heerlijk!
Bedden…..?perfect!


19 November. Vandaag hebben we met z’n allen Kopenhagen onveilig gemaakt. Althans geprobeerd, grijnzzzz.
We hebben alleen te goeie chauffeurs, dus dat lukte niet. Daarnaast hadden we een prima Belgische vrouwelijke gids, die heel gezellig vertelde en heel veel wist. Wat kon die vrouw praten en wat een enthousiasme had zij! Dus met haar lukte het ook niet, lol
Met de middag om een uur of 1 zijn we ‘los gelaten’ en er vlogen wel veel blauwe sirene’s van de politie om ons heen, maar dat was niet voor ons bedoeld, wij gedroegen ons nog fff, grijnzzz
Ook de meeste winkels zijn we maar voorbij gelopen, die waren zo duur……
De kerstsfeer was al aardig aanwezig, er werd al veel opgebouwd en er stonden al twee kerstmarkten helemaal paraat en met glūwijn,
ijsberen en rendieren. Er liep 1 vreemd rendier rond, die zien jullie wel op de foto. hihihihi, dacht gelijk aan het boek, “tussen de rendieren”.

Een paar foto’s, helaas krijg ik het rendier niet te pakken, maar die komt nog!!!lol!!!

Vanavond gaan we gezellig wat spelletjes spelen, dus bij deze, hihi. Jullie ook allemaal een gezellige zaterdagavond. DoegieDoegie.


Vanmorgen bij het ontbijt hebben we erg gelachen. Gisteren hadden sneeuw!!,
Wij hadden al gauw door dat er drie sneeuwkanonnen op het dak van hele een grote sportwinkel stond. En het was hilarisch …al die gezichten van kinderen, toeristen, was zo leuk…
Toen hier nu aan tafel, er werd gevraagd of wij ook die sneeuw hadden gezien, ze snapte er niets van, maar ze zei, ” tja , ik had wel drie Irish Coffee op, dus ja….
Toen wij vertelde , ‘ meis, heb je dan die drie sneeuw kanonnen niet gezien op het dak?
Eerst haar gezicht…. toen schoot ze in de lach!!!!


Zondag, 20 November. Zijn we naar Zweden geweest. Bij het binnen komen vanmorgen in de bus, stond mij een teleurstelling te wachten. Anderen hadden de plaatsen van mijn gasten gewoon ingepikt. En moesten mijn gasten een andere plaats uitzoeken. De personen die eerst voorin zaten, zijn ff snel van plaats verwisseld. Gelukkig ben ik flexibel en konden we een andere plek vinden waar ik samen met onze gasten toch bij elkaar konden zitten. Leuk vind ik dit niet…….

De gids heeft ons de mooiste rit langs de strandweg laten nemen, dus bijna de gehele kustlijn van Denemarken naar boven toe, om daar met de Ferry over te steken naar Zweden. Iedereen heeft daar voor de deur het strand. In een dure buurt, die je vergelijken kan met Wassenaar, hebben de mensen gezamenlijk een steiger, die ze ook gezamenlijk onderhouden. Ze springen hier ook nu nog steeds iedere dag in het koude zeewater van 6 graden, brrrr. Dit noemde ze winterbaden. En we hebben ze gezien, het is niet het sprookje van Anderson! Ze vertelde dat je al snel voor de goedkoopste woning anderhalf miljoen betaald.
De vissershuisjes, die zeer bekend zijn om hun bouwstijl, en er allemaal hetzelfde uit zien, kon je herkennen aan de rieten daken en boven op het dak zaten dwarslatjes die als model van roeispanen of de ribbenkast van een boot als versiering van het riet op het dak zaten. En natuurlijk de herkenbaarheid dat dit juist de vissershuisjes waren.

We gingen naar Malmö in Zweden, naar het modernste gedeelte van de nieuwbouw. Het meest opvallende was de ‘Turning Turso’ Het moest een vrouwen lichaam voorstellen. Nou ik heb er een ander impressie van gekregen, het leek meer op een grote piemel! Grijnzzzz, dus ook een beetje afgekeken van de Euromast, omdat die Torso ook draaide.

Ook hebben ze daar een soort ‘ Zeelandbrug’ hihihihihi, van 16 km, inclusief de tunnel. Een brug die gedeeltelijk over gaat in een tunnel ivm het vliegveld. Een kleine bijkomstigheid, …. je moet tol betalen! Voor de bus koste dat €250….. maar van dat geld wordt de brug weer onderhouden!

Het waren lange kilometers waar we enorm veel gezien hebben met een prima Belgische vrouwelijke gids, die vol met humor zat. Een topwijfie!

Morgenvroeg gaan we weer naar huis. Terugkijkend ……een perfect verzorgd vakantieweekend. Ondanks dat uitslapen er niet bij was, gniffel! Tot morgen, DoegieDoegie


21 November. Ze zeggen dat de terugweg altijd veel sneller verloopt dan de heenreis. En dat lijkt inderdaad zo. We waren niet meer of minder moe. Heel verschillend en op allerlei tijden zag je de oogjes dichtgaan en soms de mondjes erbij open. De ‘jeugd’ achterin begon rond de klok van 15 uur Nederlandse liedjes te zingen.
Manuella , kom van het dak af, het is weer voorbij die mooie zomer, meisjes met rode haren enz. Ze waren gezellig bezig met z’n allen. Er werd heel veel gelachen.
Rond de klok van 18.00 uur werden we verwacht in Terwolde, waar we gezamenlijk afsloten met een diner. Daarna werd Apeldoorn afgezet, dan is het ziekenhuis aan de beurt. En dan hopla de vestiging.
En daarna thuis nagenieten, het is zo goed geweest! De PV heeft het deze reis weer fantastisch gedaan, alle complimenten voor hun.
Nog enkele foto’s van de ferry waar een trein ook op stond om mee te gaan naar de andere kant, lol!!
Jullie allemaal bedankt voor de goede wensen om onze thuisreis weer happy te kunnen eindigen, alles is goed gegaan!,
Dit was het, DoegieDoegie.

foto van Celian Doegie Doegie Vd Zaan.
foto van Celian Doegie Doegie Vd Zaan.