15 November

Een verschrikkelijke druk begin van de dienst. Uiteraard kwam dat door de regen, de mist en daardoor de vele auto’s op de weg. Velen zullen de sluiproutes hebben genomen want er waren weer vele file’s.

Mijn dienst begon om 16,18 uur. En eer ik pauze had was het 20.00 uur. Het begin van de dienst reed ik net als vele andere collega’s achter de tijd aan, 10 minuten vertraging was op dat moment heel gewoon. Maar ik heb het gered om op 20.00 uur op tijd binnen te zijn voor mijn pauze, grijnzzzzz

Voor mijn vriendin en onze collega, die vorige week in het ziekenhuis was opgenomen met een longembolie, ligt een kaart klaar om haar nu sterkte te wensen. De naakte feiten zijn dat er door de onderzoeken die zij achter de rug heeft, een vlekje gevonden is op een plek waar die niet hoort te zitten. Ze heeft gisteren een petscan achter de rug gehad en zijn haar darmen daar behoorlijk van overstuur.
Meis vanaf deze plek en van vele die dit lezen, heel veel sterkte. We spreken elkaar weer gauw!!

Rond de klok van 21.15 uur is het nu wat rustiger. Er waren tot nu toe de gebruikelijke ontmoetingen. Een jongeman die dacht even heel snel te zijn met zijn O.V. chipkaart en daardoor juist opviel dat zijn kaart niet goed was. Door hem vriendelijk te vragen of ik hem helpen mocht, moest hij wel en er bleek maar €1,03 op te staan…
Tja, dan is het ook voor hem een kaartje kopen of anders lopen…
Dat laatste gebeurde dan ook.
Ook had ik een ontmoeting met een jonge vrouw, die mij vertelde dat zij er over na gedacht had, hoe wij vrouwelijke bestuursters het nu aanpakte als wij moesten plassen. Terwijl wij erg nodig moesten en niet van de bus af konden. Ik antwoordde haar dat ik gewoon de bus aan de kant zet en ging vragen of ik gebruik kon gaan maken van het toilet.
Toen gingen we gewoon een patattent of kroeg in en soms als het een verlaten terrein was, ook de bosjes in.
Dat was dus vroeger, dus zo’n 20/22 jaar geleden. Er waren alleen maar heren wc’s. Ook op eindpunten waren er soms helemaal geen wc’s. Toen was het nog niet verboden om in de bosjes te piesen voor de mannen, dus die hadden er geen last van. En soms namen ze net als een vrachtwagen chauffeur gewoon het achterwiel….
Langzaam, en ook een beetje doorgedrukt door de bonden werden er langzaam toch goede voorzieningen geschapen, dat die ‘paar vrouwen’ gewoon naar toilet konden gaan.

De avond is rustig en ik besluit om dit halverwege maar te plaatsen. Ik ga nog even tot 24.30 uur door en wens jullie allen een goede nacht, truste en tot morgen! DoegieDoegie.