9 November

Een druilerige woensdagavond, 9 november, rond de klok van 17.33 uur, en op dat moment begon pas mijn dienst. En jawel, met mijn favoriete lijnen 88/84.

Er is deze dag en vanavond veel gebeurt. Niet met mij en de passagiers of bus, maar rondom ons allen.
De uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezing. Angsten dat de beurzen in elkaar zouden storten, wat niet echt gebeurt is volgens mij. Allerlei negatieve kritiek over Trump, hij moest toch echt niet de nieuwe president worden. Er zou verdeeldheid komen in de EU. En ik heb mij toch wel verbaasd over de omslag om wat nu er wel goed zou gaan met Trump. Het leek er nu op naar mij mening dat er eigenlijk niet veel fout zou gaan. Dat de man wel mee viel.
Als vrouw zijnde vind ik het jammer wat gelijkheid van man en vrouw betreft. Hillery had en heeft best veel capaciteiten. Maar het volk beslist op de manier zoals zij daar in Amerika 250 jaar geleden al, een verkiezing wilden houden. Ik vraag me af of deze wel anno 2016 nog net zo rechtvaardig is als 250 jaar geleden.
Maar goed, ik heb helemaal geen verstand van politiek, we merken het vanzelf wel.

Verder de trieste gebeurtenis wat zelfs op het nieuws is geweest. Een vrouw van 19 is vermoord, een man van 20 is opgepakt. Er zouden explosieven in huis aanwezig zijn geweest. Mensen moesten hun woning uit, de bus en ander verkeer mochten er niet meer rijden, door vermoedelijke explosiegevaar.
Maar politie spreekt dat tegen. Het gekke is dat wij hier op het station te Ede rond de klok van 20 uur een zware explosie gehoord hebben wat ons geen vuurwerk leek , en bij de kant van de kazernes vandaan kwam.
Maar ja dat verbleekt allemaal bij de dood van dat jonge meisje. Het was trouwens nog geen 500 meter vanwaar ik woon.

Nu maar een veel gezelliger praatje, die ik jullie niet wil onthouden. Ik kom een vaste passagiers tegen, maken een praatje en lachen. Een passagier die ken ik van de Mediamarkt, hij is verkoper aldaar. Een spontane sportieve jonge gast. Ik weet dat hij een lieve mooie vrouw en een nog mooier dochtertje heeft rond een jaar of drie. Altijd maken we een gezellig vrolijk praatje.
Wat wil nu het geval, anderhalve week geleden kwam ik hem ook tegen, ……dacht ik……maar het bleek zijn broer te zijn. Ik had al zoiets, mmm andere vrouw, ander kind…..(vanuit de verte dat ik aan kwam rijden).
Zijn broer lachte tegen mij want hij zag de verwarring bij mij. Ik vroeg hem of hij soms een broer had die bij de Mediamarkt werkte. Hij bevestigde dit en vertelde dat hij dit meer van chauffeurs gehoord had. En zei lachend tegen mij, dat als ik zijn broer tegen kwam, ik hem maar de groeten moest doen van zijn broer! (snappen jullie het nog? Lol!)
Nou die broer had ik vanavond in mijn bus en deed hem de groeten van zijn broer, hahahaha. Grote lol hadden we. En ik lag helemaal in een deuk toen hij mij vertelde dat zij niet dezelfde moeder hadden. Waarop ik hem zei, maar wel de zelfde vader neem ik aan, hahahaha. Hij beaamde dat en ik flapte er weer eens uit, ‘goh, dan had je vader wel erg sterk zaad’ en weer lagen we beide in een deuk. Heerlijk als je zo met elkaar om kan gaan.

Vanavond maakte ik mijn derde rit om te gaan rijden in het laatste blok na mijn pauze. Ik had er blijkbaar al een paar passagiers in die luisterde naar de radio waar het voetbalverslag van Nederland – Belgie op was . En er werd meteen gevraagd of de radio wel aan bleef staan, i.v.m. het voetbal. Toen werd er pas gevraagd of ik ook van voetbal hield……. nee, zei ik, en al helemaal niet tijdens het rijden. GEK word je van die verslagevers tijdens een wedstrijd. Maar ik beloofde dat als er iets sensationeels zou gebeuren, dat ik dit doorgaf. Ze moesten het daar maar mee doen en ze waren tevreden aangekomen in Wageningen, er was er niets gebeurt dus iedereen happy, en ik weer happy dat er weer gewoon muziek op kon. Wat wel leuk was dat iedereen heftig zwaaiend afscheid nam.

Dit was het weer voor vanavond, ik moet door tot twee uur, en spreek jullie morgen weer, truste, en DoegieDoegie.