6 November

6 November, zondagmiddag 15.00 uur!!
Het spreekwoord ‘de kat op het spek binden’ heeft toch wel veel waarheid. Na mijn voorspelling gisteren had ik vandaag zelfs een complete dienst in Apeldoorn….. …gehad!!! Maar een lieve collega wilde deze dienst met mij ruilen! Ik was daar zo blij mee!!!!

Dus nu rij ik rondje Ede. En er zijn gelijk voor de passagiers ‘grote’ problemen. De Matrixborden en de elektrische tijdenborden werken niet. Vele passagiers gaan naar een buschauffeur die zij zien lopen en stellen de vraag waarom er geen bussen rijden, zelfs op de website 9292 rijd er geen enkele Syntus bus, dus ook daar is een storing.
Ik heb zelfs een jong meisje bij mijn deur gehad die begon te huilen omdat ze nu niet wist hoe ze thuis moest komen, want er zouden geen bussen rijden!!
Mensen moeten dus echt begeleidt en op de hoogte gehouden worden. Zodra er ergens een storing is en geen info te krijgen is, raken mensen in paniek. Ik heb elke keer als ik met passagiers op weg was, gevraagd of zij het op internet wilde gaan zetten, twitter, facebook, studente apps, enz.
Want de storing schijnt tot morgenmiddag aan te houden. Ik heb de centrale gebeld of en waarom het nog niet op internet stond of op de site van Syntus zelf. Het schijnt een extern bedrijf te zijn die zondags gesloten zijn. Dan houd het op.
Ik ga verder rijden en genieten van al die opgeluchte en blijde gezichten van passagiers dat hun bus dus toch wel rijd.
Morgen en dinsdag ben ik vrij, dus tot woensdag, DoegieDoegie.