3 November

Gelukkig waren hier ook passagiers die ingegrepen hebben om de chauffeur te helpen, geweldig!!! Dit geef je weer moed als bestuurder!!!!

Jongen (13) mishandelt buschauffeur

Gisteren, 16:21
ARNHEM – Een 13-jarige jongen heeft donderdag een buschauffeur mishandeld in Arnhem. De puber had te weinig geld bij zich voor een buskaartje en ging door het lint toen de buschauffeur hem de deur wees. De jongen is opgepakt.

De jongen checkte in eerste instantie niet in met zijn ov-chipkaart. De chauffeur sprak hem daar op aan, waarop de puber met wat kleingeld kwam aanzetten. Toen de busbestuurder aangaf dat dit te weinig was, vertelde hij de jongen dat hij de bus bij de volgende halte moest verlaten.

Daarop barstte de puber in woede uit en viel hij de chauffeur aan. De knul kon uiteindelijk door twee passagiers in bedwang worden gehouden. Even later is hij overgedragen aan de politie.

De buschauffeur kwam er met lichte verwondingen vanaf, maar was wel geschrokken. De passagiers die de man te hulp schoten, besloten tot het einde van de rit bij hem te blijven.


Donderdag 3 november, haha!! Weer eens overenthousiast, heerlijk, ik hoef wederom niet te werken, want ik heb een vrije dag.Toch wilde ik nog  even iets kwijt over gisterenavond, dat was een leuk voorval, veel leuker dan het zware verhaal van gisteren, grijnzzzz

Met lijn 88 stond ik weer vele passagiers binnen te laten op station Ede. Op een gegeven moment kwam er een jong koppeltje aanlopen. Een mooie jonge vrouw van plm. 17/18/19 jaar oud. En hij dito en ook mooi, voor mannen zeg je dan eigenlijk ‘knap’ geloof ik, grijnzzzz.
Zij zag er met haar kleding heel vrouwelijk uit, mooie make-up en het haar gemêleerd donkerblond dat lang was en mooi gedrapeerd om haar hoofd. Een design handtasje, mooie hoge hakken en een lieve open uitstraling en net zo groot als ikkke…… hihi, 1,62 groot!
Hij sportief, zeer netjes gekleed, stoer t-shirt, zijn haar van opzij weggeschoren, er bovenop een brede mooie ‘kuif’, en met mooie sneakers aan. En iets langer dan zij, ik schat zo’n 1.75. Samen een modelplaatje!!
Ze stonden wat te praten met elkaar voor ze instapte. Hij wilde nog even een peukje roken,…. waarna hij aan mij kwam vragen, ‘heeft u soms een vuurtje voor mij’?
Ik antwoord met een schalkse lach, ‘nee joh, ik ga liever gewoon dood, geen vuurtje dus voor jouw sigaret’! Waarop zij in de lach schoot en tegen hem zei, ‘mooi, goed zo, zo denk ik er ook over’ en lachend stapte ze de bus in. Ik zat met een brede smile te bekijken hoe dit zou verlopen. Vervolgens zegt zij tegen hem, ‘kom nou joh, ik wil graag gaan zitten! Waarop hij mompelend protesteerde, ‘ja, ga jij nu maar fff… Waarop ik gekscherend reageerde van, ‘joh, je laat die sigaret toch niet voorgaan voor je vriendin’?
Hij dreutelde nog steeds met zijn sigaret aan zijn lippen waar hij geen vuur voor had.
Daarom zei ik tegen hem, ‘je kan beter je vriendin verwennen, dan dat jij die sigaret oprookt en stinkt naar een asbak’. Waar zij weer op reageerde van, ‘dat zij dat ook al altijd zei’! Hij dreutelde nog wat voor de busdeur en besloot dan toch maar (wat licht mopperend), om in te stappen en de sigaret op te bergen. En terwijl hij incheckte zei hij heel zacht tegen mij, ‘hu, ik verwend haar al genoeg’! En ik hoorde ze daarna samen vrolijk verder praten met elkaar.
Ze moesten naar Wageningen en bij het uitstappen werd ik door beide luid en vrolijk gegroet. De ene met een prettig gevoel toch een medestandster voor niet roken te hebben gevonden, en de ander met het gevoel van, ik heb weer een goede beurt gemaakt bij mijn vriendin. Dit was nu weer eens een koppeltje waarvan de warmte en liefde er omheen dwarrelde. Je kon het bijna pakken!

Enuuuuu. Nu echt tot morgen, want het weekend ben ik weer de klos!
Fijne dag, DoegieDoegie.