11de van de 11de

Vrijdag, de 11de van de 11de, de dag dat de carnavalsverenigingen hun seizoen openen, alaaf!!! Voor mij nu heerlijk weekend in aantocht en vanavond ook nog Sint Maarten.

Ooooo, wat ging die wekker vanmorgen vroeg af, zowel voor mij als voor de wekker was het een grote schok! Hij liep 6.15 uur af. Had mijn dienst geruild voor een vroege, i.v.m. de boekpresentatie.

Wat een heerlijke stilte zo s’morgens vroeg, maar wat een herrieschoppers als er een brommer voorbij sjeest en het is koud, brrrr. Maar wel lekker droog, joepie! Door het slechte weer van gisteren lag er enorm veel blad op fietspaden en trottoirs. Wat heel erg opviel was dat er alleen maar mannen buiten liepen met hun hond(je). De warme stoom uit hun mond of neus lieten vele wolkjes na.
Wat leuk al die verbaasde gezichten van de collega’s die mij nooit s’morgens vroeg met de kippen nog op de stok binnen zien komen.
Leuke opmerkingen, zoals, ‘hier ben ik niet op voor bereid, zie ik het wel goed, wat is dit nu?’ of…. ‘Jij bent vroeg, heb je in de bed geplast…’.
Ook moest ik even wennen aan het spitstarief. Voor 9 uur betaal je net als bij de trein extra. Druk was het niet en later kwamen wij er met z’n allen achter waarom niet.
De blaadjes vallen letterlijk en figuurlijk weer van de bomen. Dan zijn er veel mensen die depri zijn, en zij die het al waren nog veel meer. En wie weet wat voor oorzaken nog meer. Bij Wolfheze en nog een andere plek had zich weer iemand voor de trein gegooid. Al jaren is het rond deze tijd altijd raak hier bij Wolfheze, triest……
En bij Utrecht was al een treinstoring, waarschijnlijk door die blaadjes die op het spoor liggen, dus heel veel mensen hadden hier veel hinder van.

Wat prettiger nieuws is dat wij volgend weekend met het personeel van ons bedrijf ons jaarlijks uitstapje maken naar het buitenland. Mijn wederhelft en ik zijn al in Praag en Berlijn met hen geweest. Nu gaan we naar Kopenhagen. Ook gaat er personeel mee van het Ede’s Gelders Ziekenhuis, omdat er toevallig een paar partners van onze chauffeurs in het ziekenhuis werken.
Twee bussen vol met chauffeurs en verpleegsters, alleen of samen met hun partner. Dus bijna alle info is al binnen en het organiseren hoe op het werk te komen zonder eigen auto is in volle gang. Dit omdat de parkeerplaats voor de bussen niet berekend is voor zoveel auto’s extra.
Ik heb aangeboden om een aantal s’morgens vroeg op te pikken met een busje van de zaak, omdat er dan zo min mogelijk auto’s dat weekend op het terrein geparkeerd blijven staan.

En vandaag toch weer een keer naar Apeldoorn en Arnhem. En met een heerlijk zonnetje op m’n toet rijd ik op de snelweg achter een stel vrachtauto’s aan. Doordat het zonnetje schijnt en er nog veel nattigheid aan de kant van de snelweg is, ziet het bos wat ik passeer er zeer fris en mooi gekleurd eruit. Ook valt het plastic en andere troep erg op wat uit de auto’s gekieperd is, sjongejonge, wat een afval ligt er in de bermen van de snelweg. Waarom neemt men dit toch niet gewoon mee naar huis?? Gooit het thuis toch in de kliko!!

Het is nu voor mij weekend en voor vele andere ook!!
Ik wens een ieder een heel goed weekend en tot maandag maar weer, DoegieDoegie.