10 November

Droog , koud en een tikkie somber. Ik ben er nu deze reis erg vroeg bij, al om 13.00 uur. Voor mij dus een zeer korte ochtend. En klaar om 20.15 uur.
Dat viel ook een vaste passagier op, die vroeg of ik nu een dagdienst had. Ik zei, nee hoor, een ‘vroege’ late dienst. Ik vertelde haar ook dat je op verzoek, als dat nodig is, een echte dagdienst kon krijgen. Die heb ik morgen nodig, omdat ik vrijdagavond een receptie heb waar een vriendin haar boekpresentatie geeft.
Zij geeft haar tweede boek uit. Het eerste heb ik gelezen en ik las het vrij snel achter elkaar uit, zo goed geschreven en ook de manier van waarop zij schrijft spreekt mij erg aan. En misschien kan ik wat informatie verkrijgen hoe en wat er om de hoek komt kijken om ook een boek uit te brengen over mijn werkverslagen van het afgelopen jaar. Lijkt mij opzich wel heel erg leuk.
De passagier vond het bijzonder dat wij chauffeurs zo maar een ander dagdeel kunnen krijgen om te gaan werken. Zij was ziekenverzorgster en bij hen kon dat absoluut niet, vanwege een tekort aan personeel. Jammer is dat, want het werk wordt er op die manier wel aantrekkelijker door. En zelf besef je dan dat we toch wel boffen dat dit wel mogelijk is bij onze vestiging. Ik weet niet of dit bij elke vestiging zo is, want ook daar kan er een personeelstekort zijn, of een te kleine bezetting.

Er stapte in Wageningen een jongentje van 8 jaar in. Ik weet dit omdat ik een gesprek met hem aanknoopte. Hij werd weggebracht door zijn moeder die hem uitzwaaide en hij ging naar zijn oma in Ede. Dat deed hij regelmatig. En hij vertelde trots dat hij a.s. zondag al 9 jaar werd. Hij had zijn verjaardag al afgelopen zondag bij oma gevierd en had een skateboard gekregen. Maar hij viel er nog wel veel van af.
Leuk zo’n gesprekje met een van de jongste zelfstandige reiziger. Daarna kon ik niet meer met hem praten, want ik kreeg het te druk.

De drukte op de weg begon hier al vrij vroeg. Om15.30 uur was het al redelijk druk. Nu, omstreeks 16.30 is het al hartstikke druk.
Op het journaal van 17 uur, word er al driftig gewaarschuwd voor het slechte weer wat er over ons land heen komt. Blij dat ik om 20.30 uur klaar ben. Misschien door een bui nat naar huis, maar de douche zal dan twee maal zo prettig zijn.

Tot morgen, sterkte voor al die automobilisten in het komende noodweer en file’s. DoegieDoegie.