16 Juli

Een dag na de zwarte dag in Frankrijk, een dag na de mislukte staatsgreep in Turkije.

Ik zal er nooit aan kunnen wennen dat we in de ‘nieuwe tijd’ leven, waarin wij met ons allen steeds meer te horen krijgen dat er gemoord word om een geloofsovertuiging af te dwingen.

In plaats van te leren met elkaar om te gaan en niemand meer in hokjes te hoeven plaatsen, veroorzaakt dit naar mijn mening nog veel meer onderdrukte haat naar mensen die net even anders zijn en anders denken.

Ik vind ook dat ‘leiders’ waar het puur om de macht gaat en niet om samen de problemen op te op te lossen , losers zijn!

Het woord leiders heb ik bewust tussen haakjes staan, de rede? Je kan het terug brengen op kleine schaal, je gezin, de school, een gemeenschap, een manager, een directeur……..enz enz……
………………ik droom weleens meer …………..

Terug naar deze dag. Een kort dienstje, een heerlijk ontspannen dienstje.
In mijn pauze werd er op het raam van de kantine getikt, daar stond een man die vroeg of hij wat vragen mocht en of ik hem verstond. Ik zei dat ik wel even naar het andere openstaande raam zou komen en vroeg hem daar wat er was. Hij vertelde dat hij er achter was gekomen, toen hij de trein in wilde stappen, dat hij zijn kleine rugzakje in de bus had laten liggen. En hij wist exact het tijdstip dat de bus hier op het station aangekomen was. Daar kan ik wel wat mee, zei ik hem.
Ik heb de S.V.L. opgebeld en daar de vraag gesteld of hij die bus wilde opzoeken in de computer. Dat deden ze en al snel was de bus gevonden. En er werd gevraagd aan de chauffeur of hij bij de eerste de beste halte even wilde stoppen om te kijken of de rugzak er nog lag.
Helaas moest ik de man teleurstellen, zijn rugzak lag er niet. Zijn portemonnee had er in gezeten met creditkaart en bankpas. Ik zei hem dat hij alles meteen moest laten blokkeren en zeker vandaag al door moest geven, dat hij hem verloren had, anders kreeg hij niets van de bank terug. Dat staat in de kleine lettertjes. Doe je dit een dag later, dan moet je vechten voor je eigen geld en waarschijnlijk krijg je niets terug.

Het andere voorval ging om een blikje chocomelk. Mijn wederhelft ging voor de gezelligheid mee naar Putten. Bij het gemeentehuis te Ede, stapte er vier kinderen van de leeftijd van 10 tot 15 jaar vermoed ik, in mijn bus. Zij moesten naar Wekerom. En stapte in met ieder een blikje chocomelk. Op zich natuurlijk geen probleem.
Maar dat werd het wel! Ik reed al een kleine 5/7 minuten toen mijn wederhelft toevallig richting het meisje keek en zag dat het blikje omviel toen zij het rechtop naast haar op de stoel had gezet, omdat zij met haar telefoon bezig was. Zij wilde het gewoon weer overeind zetten zonder aandacht te geven aan de chocomelk die er uit gelopen was.
Daarop greep mijn man in. En zei tegen haar of ze dat niet even moest schoonmaken. Het kind keek hem heel onnozel aan, alsof ze duidelijk wilde maken, waar maakt hij zich druk om. Vervolgens gaf ik mijn man een zakje papieren zakdoekjes aan. En zij trachtte het schoon te maken. Toen ze uit wilde stappen vroeg ik aan haar of de stoel schoon of droog was. Onnozel antwoordde ze wel naar waarheid dat je dat niet op deze manier schoon kreeg…..
Ik antwoordde, dat ik haar naam en telefoonnummer wilde hebben, omdat er schoonmaakkosten aan verbonden zouden worden. En net zo onnozel en grijnzend gaf zij haar naam en telefoonnummer. Bij de Wittenberg heb ik de S.V.L. opgepiept en gevraagd of zij hiermee wat wilde en konden doen. Dat konden zij, en de kosten zouden verhaald worden. Dus het telefoonnummer en naam heb ik doorgegeven.

Met de stadslijn 1 en 2 hebben/hadden we een omleiding. Vandaag lag er een A4tje dat je de route normaal kon rijden en later werd dit nog een keer herhaald via de computer in de bus. Ik had op mijn laatste ritjes de beide lijnen en aangekomen bij de bewuste weg waar de werkzaamheden waren kon ik er op een normale manier niet door. Ik zou bij een rotonde de linker weghelft moeten nemen om dan mijn weg te vervolgen. Op de rechter weghelft stonden twee gigantische zware hekken met een verkeersbord erop van verboden in te rijden. Ik ben de rotonde nogmaals omgereden en heb de omleidings route gevolgd.
Wederom de S.V.L. opgepiept en verteld dat ik die hekken niet ging verplaatsen en de andere route ben gaan rijden. Zij zouden gaan kijken of er een man was die de hekken wilde gaan verplaatsen. Nadat ik de volgende rit moest gaan doen in de tegenovergestelde richting kon ik er wel makkelijk door.

Met de avondzon aan de heldere hemel ben ik lekker vroeg naar huis gefietst. Ik wens jullie een fijne zaterdagavond!

Doegiedoegie