21 Juli

Een werkdag die iets ‘koeler’ was dan de dag ervoor.
Gewapend met mijn badlaken voor op de bestuurdersstoel stapte ik in een hete stilstaande bus vanuit de vestiging om 15.45 uur.
Op het nieuws hoorde ik vele files, de meeste door ongelukken en ongelukjes en kijkers van…..Het is bekend dat auto’s storingen krijgen door de warmte, en bestuurders lakser worden, oorzaak vermoeidheid door de warmte.
Trouwens ook de bussen krijgen storingen door de warmte. Ondanks dat de technologie al zo ontwikkeld is dat men op de maan kan komen. De bussen schijnen nog steeds niet echt goed te kunnen functioneren………oorzaak?…… denk onderhoud. Daar word soms teveel op bezuinigd.

Ik wil dan ook vanaf deze kant alle collega’s die vroege en gebroken diensten draaien een extra pluim geven. Uit eigen ervaring weet ik dat je op een gegeven moment als de warmte lang duurt, je erdoor heen zit. Collega’s zijn dan oververmoeid en melden zich soms terecht ziek.
Ook een klein complimentje voor onze werkgever. Sinds gisteren hebben wij de mogelijkheid om een gratis gekoeld flesje water uit de ijskast te pakken. I.v.m. de extreme hitte.
Wij, de meiden en jongens van de late diensten hebben best mazzel. Wij kunnen voor 75% gewoon uitslapen. En zo toch de rust krijgen die we nodig hebben. Natuurlijk zijn er uitzonderingen als de partner vroeg werkt en er schoolgaande kinderen zijn. Maar dat hebben ze dan het hele jaar door.

De regen en onweer heeft hevig huis gehouden in Dieren en omstreken hoorde ik op het 6 uur nieuws. Straten waren rivieren en bomen werden ontworteld. Hier in Ede heb ik een paar donkere wolken waargenomen, verder niets, nada!

In de kantine waren er gezellige gesprekken met elkaar, en enkele diepgaande ernstige gesprekken. That’s life!

Het leukste nieuws wat ik vandaag op het nieuws hoorde was dat muggen niet van kippen houden! De muggen zijn resistent tegen allerlei anti mug spuitbussen. Dus er moest nu een spuitbus komen die de kippen lucht verspreid.
Waarom zo moeilijk doen vroeg ik mijzelf af. Een vlijtige vrouw of man maakt een linnen zakje, stopt daar wat droge kippen stront in, versiert de buitenkant met een paar kippenveren en hangt dat in elke kamer! Is 1 zakje niet voldoende, hangt er dan een paar meer.
Verder kan je natuurlijk een kip als huisdier houden ipv een kat, hond of varken. Je gebruikt de kattenbak als zijnde zijn broedhok en je krijg nog een eitje toe, als je tenminste mazzel hebt dat de buren een haan hebben. Ook als je in het bos of s’avonds elders wilt gaan wandelen neem je een paar zakjes mee, steek een paar veren in je haar. Als je geen haar heb, in een haarband of pet en geen mug komt meer op je af!!! Grijnzzzzzzzzzz

Vandaar dat de indianen altijd zulke mooie veren op hun hoofd hadden! Lol! Die wisten het toen al, hahahahahahaha

Een ander leuk voorval. Ik kwam aanrijden naar een kruising met verkeerslichten. Daar stonden voor rechtdoor twee gigantische mooie motoren. Leken op een Harley, maar ik weet het niet zeker. Twee forse kerels erop die met elkaar, terwijl ze wachtte op groen licht, met elkaar aan het praten waren. Doordat ik de bus uit liet lopen hoorde ze mij niet, mede ook door het gigantische kabaal wat de motoren maakte. Opeens keek de linkse rijder naar mijn kant en zag mijn bus, keek naar de deur van mijn bus en schrok zich lam. Want op dat moment had ik gewacht, waarom, hihihihi…… Ik gaf hem een handkus! …..daarna was het lol, voor beide rijders. En zodra het licht op groen sprong, spoten ze weg. Nadat ze schalks mij eerst nog een knipboog gaven. Mijn avond was weer goed….

Tot morgen! 🙂) doegiedoegie