20 Juli

Warm, warm, warm, de 20ste juli. De tweede dag van de Vierdaagse. Knap hoor van al die wandelaars. Ik doe het ze niet na.
Mijn wederhelft is vandaag, op Rose Woensdag ook naar Nijmegen gegaan. Hij, als echte Nijmegenaar, moet daar natuurlijk bij zijn.

Het was tijdens mijn eerste busrit zeer aangenaam, de airco werkte goed.
Mijn tweede deel in een andere bus was een verschrikking. Die blies hete lucht ipv koude lucht. En ik heb dezelfde effecten nu als in de sauna. Er lopen spontaan straaltjes vocht van mijn voorhoofd en elders……grijnzzzz
Met het derde deel , dat was rond de klok van 17.17 uur, had ik weer een goede bus. Ik kreeg nu tenminste weer koude wind binnen geblazen. De airco kan de hitte niet verwerken, het is gewoon te warm.
Om 17.35 uur kreeg ik waarachtig druppels vocht van buiten af, gniffel, het regende eventjes! De lucht is een stuk donkerder geworden, op zich heerlijk!! Zodra de regen de grond raakt is het wegdek gelijk weer droog. Zo warm is het asfalt, het verdampt meteen. Het is in 1 uur tijd buiten van 34 graden naar 28 graden gegaan volgens mijn bus. Er is even veel gedonder geweest, maar echt onweer hebben we niet gehad. Toch schijnt het straks hier en daar te kunnen gaan spoken. Ik ben benieuwd.

Er valt weinig te beleven op straat en in de bus. Passagiers zijn stil en van de 10 zitten er 9 met hun hoofd gebogen naar de Ipad waarmee ze bezig zijn.
2 Passagiers leefde met ons als buschauffeurs mee. Omdat het zo heet was, het woord ‘respect’ lieten ze vallen en aan hun houding kon je ook merken dat zij het meenden.

Verder zag ik in mijn laatste pauze dat het in Nijmegen geregend had en de wind flink had huis gehouden. Ik moet nog 1 ritje dan is het weer tijd om huiswaarts te gaan. Een verkoelende douche te nemen en een lekker glas wijn, even bijpraten en dan heerlijk slapen. Ik ben er morgen weer. Doegiedoegie