28 Juli

Vandaag donderdag 28 juli zijn het nog 62 dagen dat ik werken moet, voor 31 december dit jaar.
Ik sta nu weer voor een vrij weekend en ik hoop dat het droog blijft. Nu is het heel benauwd warm aan het begin van mijn dienst, vooral achter het stuur. Ondanks de airco. Ik krijg passagiers binnen met regenjas, maar ook alleen met T-shirt.

Het is een middagdienst vandaag dus fijn om 21 uur klaar. Wij vertrekken dan daarna meteen richting vrienden.

Wat betreft het bericht van gisteren over de reünie, hoop ik dat vele de foto willen delen van het tegeltje. Het zou fijn zijn om in contact te komen met oud collega’s.

Vanmiddag had ik een gesprek met een passagier die de chauffeur te hulp was geschoten toen er twee dronken passagiers hem afdwongen dat hij per direct moest stoppen omdat zij vergeten waren om op de stopknop te drukken. Hij was naar voren gelopen want die twee waren nogal ‘dronken en heftig’ vocaal bezig.
Hij nam het op voor de chauffeur en vertelde die twee gasten dat ze dimmen moesten en beter op hadden moeten letten. En zei tegen de chauffeur dat hij gewoon door moest rijden want anders zou hij zijn trein missen. En direct vielen de andere passagiers hier ook in mee. Dus die twee dronkaards konden de volgende halte er uit stappen, terug lopen of wachten op de volgende bus.
Lof voor die passagier!

Vandaag is er een leuke actie van Syntus hier op Ede station. Brood met worst in de (gratis) aanbieding. De foto’s spreken voor zich. Zij, de passagiers, moesten er wel een paar vragen voor beantwoorden.

Het personeel wat altijd de vragen van passagiers moeten beantwoorden, werden niet uitgesloten. Dus voor ons ook broodje worst…….
De actie duurde trouwens niet erg lang, na een uur waren ze weer verdwenen!

Daarna reed ik Veldhuizen in. En tot mijn schrik staken er twee kleine kinderen, (4/5 jaar) zo de weg over om duidelijk graag met de bus een ritje te willen maken. Ze keken nergens na dan alleen rennen naar mijn bus. Ik stond stil om passagiers uit te laten en ook die keken raar op. Ik ben opgestaan en ben op de treeplank gaan zitten om op gelijke hoogte van de kinderen te zijn en heb hun eerst gevraagd wat ze wilde. Ze spraken Nederlands al was het moeilijk te volgen. Ze volgde mij wel! Nadat ik ze vertelde dat zij niet mee mochten, heb ik ze in de hand genomen en aan de overkant van de weg gebracht en serieus en streng verteld daar te blijven en naar huis te gaan.

Daarna weer een verrassend voorval. Een stukje verder midden op de weg, stond een mooie grote tourcaravan. Zij waren aan het proberen de caravan aan een personenauto te koppelen, om er mee weg te rijden.

Wat schets mij de verbazing, grijnzzzzzzz

Het bleek een collega te zijn die samen met de hele familie dat gevaarte daar weg probeerde te krijgen. En natuurlijk werd er even heerlijk geprovoceerd. Nou daar doet deze dame dan met plezier aan mee!

Er werden handgebaren gemaakt van; schiet toch eens op joh! En rustig aan maar, zal ik er eens ff naar je toe komen?

Nou …….Dat gebeurde, grijnzzzz, ik mijn bus uit. En als een zeer ‘verhitte ongeduldige’ vrouw/buschauffeuse liep ik hem tegemoet!

De zoon van mijn collega kwam mij tegemoet lopen als een gorilla, hihihihihi alsof ik daar bang voor ben….. Hij zette zijn ‘borst’ als een gorilla flink naar voren. En ik ook!!!!
Op het moment dat we vlak tegen over elkaar stonden stond ik met mijn oren tussen zijn ‘tepeltjes’!
Zo groot was die zoon hahahahaa, mijn borst hing ergens boven zijn navel. Maar ik won!!! Zo……..nadat wij het allemaal uit proestte, …’droop’ hij af. De auto met caravan werd keurig verplaatst en ik kon doorrijden.

Ook hiervan een paar foto’s, lol, niet van de confrontatie……helaas!

Zo het is wel weer genoeg voor vandaag.

Allemaal een zonnig en fijn weekend tot volgende week maandag.

Doegoe doegie!!!!