27 Juli

27 Juli, woensdag. Het word vervelend, want weer is het raak. Nu op de grens bij Turkije . Weer treft het mensen die onschuldig zijn met heel veel leed, pijn en verdriet. Turkse collega’s en andere moslims waarmee ik veel praat, vertellen mij dat de IS geen moslims zijn. Zij hebben geen respect voor andere mensen die net iets anders zijn, zij hebben alleen baat bij olievelden, macht, luxe en geld.

Daarom even heel wat anders. Jullie zien een foto onderaan, een herinneringstegel van een reünie van ‘het oud Centraal Nederland’, mijn tijd in Aalsmeer. Alweer ruim 17 jaar geleden, wat gaat die tijd hard. Eigenlijk zou ik het best fijn vinden als er weer eens een reünie zou komen. Hoewel ik denk dat vele collega’s er niet meer zouden zijn. Die hebben de laatste rit helaas al achter de rug. Het zou eigenlijk ook best goed zijn om juist al die collega’s die er niet meer zijn te herdenken. Klinkt zwaar, maar ik bedoel het met respect.
Zijn er lezers, collega’s die uit de omgeving van Aalsmeer komen?
Je hoort tegenwoordig niets meer over reünies. Ik zou het wel leuk vinden!

Ook heb ik een foto gemaakt van een bushalte, eerst dacht ik dat het misschien metaalmoeheid was, omdat het mededelingsbord afgebroken was. Maar een bushalte verder zag ik dat het door vandalen er bewust van afgeramd was. Want bij de volgende halte was geprobeerd met vuur de boel te mollen.

Vandaag eigenlijk net zo grauw en triest als dat het weer is, het is even niet anders. Tot morgen, DoegieDoegie