26 Juli

Weer een IS aanslag in Frankrijk. Nu in een kerk, een oude Priester van 86 is vermoord, tijdens de ochtendmis, en een ander gelovige in de kerk. Wat door anderen al vaak gezegd en geschreven is, ‘we zullen hiermee moeten leren leven en mee omgaan’. Wennen zal het nooit, alleen de zucht en het onbegrip zal groeien. Wat daar uit voort kan komen als dit niet stop gezet word, zal waarschijnlijk niet mijn tijd uitdienen. Ik ben bang dat er in Frankrijk een groot verzet komt, en dat kan betekenen dat er een burger of rassenoorlog uit voort kan vloeien.

Mijn eerste rit begon om 16.21 naar Putten. Spitstijd, dus best wel wat passagiers. In Garderen zag ik weer eens iets idioots met fietsers. Het is in dat toeristendorp op de Veluwe hartstikke druk op de campings. Vele grijze koppen en veel elektrische fietsen. Om in het dorp te komen passeer je een T-kruising. Automobilisten kijken meestal erg goed hoe je elkaar het zo makkelijk mogelijk kan maken want het is een rothoek. Soms ook het tegendeel hoor.
Zo ook met mijn rit vanuit Ede naar Garderen. Ik stond te wachten, en een automobilist gaf mij de ruimte om linksaf te slaan. Ik blij, en vervolgde de weg. Er stond een hele rij auto’s voor rechtdoor. Tot mijn stomme verbazing kwamen er vier grijze fietsers op een elektrische fiets eraan. Die zigzaggend zo nodig toch nog tussen de auto’s door wilde gaan om maar als eerste over te steken. Ahum,………..grijs,…………zeeën van tijd, ………..vakantie ………………en dan toch nog ff dringen.
Daar heb ik dus weinig respect voor en door mijn ervaring op de weg laat ik ze dat ook voelen. Met gevolg dat ze toch weer naar de kant moesten en niet over konden steken.
Op de terugweg weer die T-kruising, nu met een Duitser in een vette Mercedes die dacht dat de hele kruising van hem was. Dacht het toch ff van niet. Hij met verschillende handgebaren naar mij…… en ik ook terug met handgebaren, van iets wat heel klein was en iets wat heel groot was. (zijn auto en mijn bus dus……….grijnzzzzz). De vrachtwagenchauffeur die erachter stond schoot heel erg in de lach en ik kreeg een duim van hem.

En de topper van vanavond op de tv, vond ik wel heeeeeeeel erg interessant, lol. Hoewel…… Voor mannen dus niet zo leuk. Het ging over wielrenners, met name voor de amateurs.
Je heb gelijk als je nu zegt, ‘dat is toch geen bus verhaal’! Maar indirect hebben wij veel last van die amateur wielrenners die niet op het fietspad rijden maar op de rijbaan.

Maar het gaat over een taboe onder de wielrenners. En ik wil graag mee helpen om dat taboe een tikkie op te heffen. Het blijkt dat veel wielrenners een erectieprobleem krijgen en hebben, als ze langer dan 3 uur op de fiets zitten per keer en meer dan 1 maal per week fietsen.
Oorzaak……. door het zadel knel je de aanvoerkanalen af die zorgen voor de bloeddoorstroming. Als dat te vaak gebeurt kost het je je genot. Te laat gaan ze naar de huisarts met alle nare gevolgen die er intussen zijn ontstaan.
Er werden oplossingen gegeven door een prof wielrenner en een huisarts.
Bij profs worden na de rit door de fisio de benen gemasseerd, zodat de spieren allemaal weer kunnen ontspannen en weer doorbloed zijn. Het klokkenspel daar integen krijgt ook een behandeling. Die bestaat uit dat het ‘zakie’ opgetild word en er met een spuitbus sterilion alles word bespoten. De prof wielrenner vertelde er wel bij dat je dan ging jodelen!!
De arts vertelde, je kan er een dames zadel erop zetten, zo’n rond ding. Of je moet heel goed kijken naar een herenzadel waarvan de punt naar beneden wijst. En als laatste was het ‘t over bekende blauwe pilletje wat ook zeer goed was voor een goede doorbloeding.
Dus heren, die regelmatig veel fietsen als een amateur wielrenner, wees zuinig op je klokkenspel. Je bent beslist niet de enigste met het erectie probleem, ga op tijd naar je huisarts en schaf een zeer goed zadel aan. Trouwens, een rauwe bieflap blijkt ook te helpen tussen de edele delen en het zadel.
Welterusten allemaal en tot morgen! Doegiedoegie