16 December

Ook vandaag moest ik in de agenda kijken wat voor dag het vandaag is. De dagen, weken en maanden gaan net als hiervoor nog steeds hard, ik moet net als voorheen kijken wat voor dag het is. Manlief plaagde mij ermee. En zei dat dit niet veranderd is en moesten hier beide om lachen.
Gisteren was het echt een luie dag, heerlijk die rust. Ik heb alleen de prachtige bloemen boeketten verspreid over drie vazen. En het hele huis ruikt naar een bloementuin. En verder alles weer de Revu laten passeren hoe fijn dat de ‘laatste rit’ verlopen was.

Op tv is er een interview met Hans Dorrestein. Ik mag die inzichten en verhalen van die man erg graag. Hij is ook recht voor de raap, maakt de onderwerpen die vrij zwaar, maar open zijn zo, dat je er om lachen kan/moet. Hij sprak over zijn moeder, die hertrouwd was. Zijn stiefvader was heel streng, zijn jeugd was beslist niet prettig geweest. En samen met zijn broer heeft hij zijn stiefvader een keer te pakken genomen en geslagen. Na de vele jaren van ondergane tucht. Hij vond dat het de schuld was van zijn moeder, want zij had veel eerder in moeten grijpen voor haar kinderen. De manier waarop hij hierover praatte, werken wel degelijk op je lachspieren.
Hij blijkt in Ede gewoond te hebben en net als zoveel andere artiesten woont hij nu in het mooie Bennekom.
Ik weet dat 1 van de oud theatermeesters van Snip en Snap ook in Bennekom heeft gewoond. We rijden er met de bus altijd voorbij als we op de Kierkamperweg richting Wageningen rijden.Het appartementsgebouw staat bij de rotonde tegenover de halte Bart van Elst plantsoen, die daar voor ligt. Ook Ronny Tober woont in Bennekom en Rob de Nijs woont in Ede. Ik ben deze laatste wel eens tegen gekomen.

Voor de halte Bart van Elst plantsoen is er blijkbaar ooit een botsing geweest bij een boom die daar staat. Er is een heel stuk bast vanaf. En een of andere kunstenaar heeft op het beschadigde deel van die boom een kunstwerk geschilderd. Alsof je zo via een trap naar het binnenste van de boom kan stappen.
Wij zijn saampjes maar op de fiets gestapt en richting Bennekom gereden, want het is prachtig weer, om een foto van die boom te maken. Dat wilde ik al de hele tijd sinds ik dat gezien had. Maar als je op de bus zit kan je geen tijd nemen om daar onderweg een foto van te maken. Dus …….nu heb ik tijd zat, grijnzzzzzz. En ik ben heel nieuwsgierig wie dit gedaan heeft.

Daar ben ik inmiddels achter gekomen op een hele makkelijke manier. Ik dacht, ik pak meteen het 1ste huis wat er voor staat, de mensen die daar wonen zullen vast wel weten wie dat gedaan heeft. En dat was gelijk bingo, veel meer bingo dan dat ik voor mogelijk had gehouden. De bewoonster was de maakster, zij geeft workshops en begeleid cursisten bij het kunstschilderen. De naam hiervan is CreateWise! Tot mijn verrassing kwam ik daar ook 1 van mijn vriendinnen tegen. En het werd daardoor ook gelijk heel erg gezellig! Nadat ik buiten de foto van de boom had genomen zag ik dat ze vele kunstgrapjes in haar tuin had staan. Ze zijn te zien op de foto’s.

En weer zeg ik, toeval bestaat niet, je komt het tegen op je pad. Wij zijn een kom erwtensoep gaan eten in de snackbar in Bennekom. Manlief sloeg de krant open en moest tot zijn schrik lezen dat zijn oud collega/vriend van de Gelderlander, waar hij gewerkt heeft, en die nu als buschauffeur bij Connexion werkte, afgelopen maandag is overleden.
Dat komt hard aan, we weten het, om ons heen blijft het een ‘real world’. Wij wensen de familie vanaf hier veel sterkte toe.

Een fijne avond allemaal en tot…..
DoegieDoegie