15 December

Ik wil mijn lezers het ‘afscheid op papier’ niet onthouden, die ik voor al mijn collega’s geschreven heb. Deze stond twee weken geleden in ons ‘tafelblad’.

Afscheid nemen,……….dat kan heel gemakkelijk!

Je schud elkaar de hand, knikt even en je denkt, ‘aju paraplu’!
Je pakt iemands hand, neemt hem in beide handen en zegt: ‘het ga je goed’!
Je loopt op iemand af, sla je armen om hem/haar heen, slaat hem/haar nog eens flink op de schouder en zegt: ‘het ga je goed, ik zie je nog wel us’ ……
Je schud elkaar een hand, kijkt elkaar in de ogen en zegt: ‘zal je missen’!
Je staat aan de kant het afscheid gade te slaan en je denkt bij je zelf, verrek maar, ik doe hier niet aan mee!
Je stapt stoer op hem/haar af en zegt: ‘nou, de groeten dan maar, en geniet van je vrijheid’!
Je stapt op hem/haar af en zegt: ‘stoer hoor, om deze beslissing te durven nemen, zou het ook wel willen….. heee, ik zie je’!

Dan is iedereen weg en ga je, je draait je nog eens om bij de uitgang, je zucht, pinkt een traantje weg en denkt, dat was het dan……..

Mijn rayonchef zei me: ‘ach, je schrijft maar iets op El, en het komt wel goed’. Die Rayonchef, altijd aardig voor vrouwen, beetje op afstand, tot hij weet waar hij aan toe is. Altijd tijd voor je! Denkt heel nuchter na, en kan verschrikkelijk de draak steken met allerlei onderwerpen.

1 januari 1986 / 31 december 2016

Het werk van de afgelopen 30 jaar heeft mij heel veel goeds gegeven. Buiten de primaire behoeftes als geld en veiligheid, een dak boven mijn hoofd, erkenning en zekerheid, was er ook altijd veel plezier en ‘last but not least’, een verbintenis! Een verbintenis die buiten familiebanden, de langste is geweest in mijn leven, grijnzzzzzz……ppffff, 30 jaar…..

Ik heb veel activiteiten kunnen ondernemen op basis van vertrouwen in elkaar. Ik ben gegroeid hierdoor en niet alleen in kilo’s!

De allerbelangrijkste behoefte was de veiligheid en hierdoor de stabiliteit. Die ik na een leven van stormachtige invloeden van buitenaf heel goed kon gebruiken. Ik wil ook iedereen die ooit een luisterend oor voor mij is geweest, hiervoor bedanken. Zonder deze samenwerking hadden er niet veel vriendschappen en veiligheid tot stand kunnen komen.

Ik neem nu afscheid van de afgelopen 30 jaar waarin heel veel is gebeurt, en een geweldige perioden in mijn leven is geweest. Ik begin samen met mijn man, ja, wij zijn inmiddels al 5 jaar samen, aan een nieuw hoofdstuk.
Nu kan ik de chauffeur in de bus gedag zeggen als ik instap. En dat kleine geld voor een kopje koffie heb ik altijd bij mij.

Fijn dat er vele collega’s zijn geweest die mij gesteund hebben, wat niet altijd vanzelfsprekend hoefde te zijn.
Ook de leidinggevende en de S.V.L., zonder jullie allen bestaat er geen vervoersbedrijf, een plek, waar het voor mij prettig vertoeven was.

Ik hoop dat jullie zullen genieten van de hapjes van mijn Marokkaanse collega , ik en mijn wederhelft Tom wel. Ik wil mijn Marokkaanse collega en zijn vrouw hiervoor heel erg bedanken dat ze dat voor mij hebben willen doen.

Het ga jullie allemaal goed, nogmaals aju paraplu, ik zie jullie vast nog wel us, ik zal jullie best wel missen, blijf plezier in je werk houden en geniet, maar zorg goed voor je zelf!
DoegieDoegie.

Elly van der Zaan en Tom Manders