28 Augustus

Een heerlijke dag om te werken. Gewoon m’n zonnebrilletje op, niet te heet, er staat een stevige wind en het klinkt misschien niet super zakelijk, maar ik heb lekker weinig passagiers dus een rustig avondje. Helemaal een zondag.

Ik ben weer even ‘aangewaaid’ in Apeldoorn en Arnhem. Als ik daarna weer terug ben in Ede zit mijn halve dienst er al weer op. Ook bij deze ritten was het niet echt druk te noemen. Waar het wel druk was; bij elke ijsboer die ik tegenkwam, zelfs rijen met wachtende voor de deur.
De zomerdiensten zijn vanaf vandaag weer geschrapt en we rijden weer de normale ritten. Dat houd in dat morgen, maandag, de scholen weer langzaam vollopen en dus ook onze bussen. En vooral niet te vergeten de wegen die ook weer vol gaan lopen met auto’s, ofwel de files die weer komen nu bijna alle vakanties voorbij zijn.

Als je richting Arnhem rijd via de A50 ga je in wezen dwars door een natuurgebied heen. Ter hoogte van Beekbergen en Hoenderloo. Er ligt daar een gigantisch viaduct wat speciaal voor de dieren is gemaakt om van het ene bos in het andere te komen. De naam die ze gegeven hebben aan dit viaduct is ‘De Woeste Hoeven’, heel toepasselijk. Toch zijn er in de provincie vragen opgegaan of dat dure viaduct ook daadwerkelijk door de dieren word gebruikt. Er zijn zelfs camera’s geplaatst om de dieren te tellen die hier gebruik van maken.
Langs de snelweg is aan de ene kant allemaal bos, ik had de mazzel op de heenweg naar Arnhem dat er een roedel reeën met een groot hert daar onder de bomen stond. Aan de andere kant ligt een gigantisch stuk heide en grasland, waar ik op de terugweg een aantal wilde paarden ( Przevalski-poolse paarden) zag en die grote vette langharige Schotse Hooglanders. Ze hebben van die mooie gekromde horens. Was dus weer heerlijk genieten van de mooie natuur vandaag.

De laatste ritjes zijn de 88. Ook hier is het nog vrij rustig, ik verwacht het grootste gros pas op de laatste ritten richting universiteit..
En ja hoor, op de valreep, een agressieve passagier die van mij niet binnen mocht met zijn zak vol met dunner en knoflook saus.
Dat jong werd me toch giftig en begon buiten op de deur op het glas staan beuken/rammen. Buiten beeld van de camera…….de held…
Jammer de deur bleef heel…….

Even een aanvulling op de passagier die explodeerde. Een deel staat op camera beelden en er is bij een collega op een andere lijn ook nog even mot geweest en daar is hij er ook uit gezet, samen met een andere passagier. Persoonlijk denk ik dat hij misschien ook iets autistisch is. Zijn reactie en de houding daarbij, het plotselinge heb ik vaker mee gemaakt. Maar een persoon die zichzelf niet onder controle heeft moet hulp halen en aan zichzelf werken.

De fout die ik maakte was dat ik niet meteen de noodknop indrukte en er een melding van maakte bij de S.V.L. Wel heb ik direct mijn collega’s gewaarschuwd dat er een agressieve passagier op Ede station is blijven staan.

Zo sluit je de dag toch ‘lekker’ af…….
Truste!!,