18 Augustus

Hallo allemaal,……te vroeg,…….ik weet het, maar het had een gegronde rede.

We hebben de vakantie moeten onderbreken, mijn wederhelft heeft een arts nodig gehad, het was ernstig. Nu gaat alles gelukkig goed met hem, het was het dus waard!!!

En omdat het goed gaat hebben we samen besloten dat ik vandaag, donderdag 18 augustus gewoon ga werken. En wat later als hij weer helemaal de oude is, opnieuw op vakantie.

Het is bijzonder fijn dat dit bij Syntus, in Ede gewoon kan. Mijn dank aan de rayonmanager en de dienstindeler.

Mijn dienst begon om 14.15 uur en enkele collega’s keken vreemd op dat ik er alweer was. Nadat ik het uitgelegd had begrepen zij het volkomen.

De eerste rit was de 84 en door de eerstejaars en de introductiedag op het universiteitsterrein ging het gigantisch mis. Er waren geen brokken, gelukkig niet, wel diverse jonge broekies die dachten dat de busbaan een fietspad was. Dus die moeten echt hun IQ gaan gebruiken om te leren dat dit niet kan. Want als zij het verschil niet weten tussen de busbaan of fietspad…… Hou ik m’n hart vast!!

Een ‘oudere’ op de fiets, die dacht dat rood voor hem groen was en groen van mij rood was. Doordat ik zag dat hij totaal geen aanstalten maakte om te remmen, kon ik ruim van te voren de claxon gebruiken.

Bij een halte stond een grote auto om een mevrouw, waarschijnlijk zijn vrouw, die zeer goed ter been was, in te laten stappen. Terwijl zij net uit de winkel kwam. Ik kon mijn passagier niet oppakken bij de stoep en moest midden op de rijbaan blijven staan. Op het moment dat ik naar de deur liep, reed de man weg, zonder te kijken of even te zeggen, ‘sorry’. Wat een …!!

Daarna dacht ik, ik ga even tussen twee ritten door, als ik een paar minuten wachten moet om weer te vertrekken, een flesje drinken halen. Zo gezegd zo gedaan, sta ik voor de automaat, heb ik te weinig geld bij me. Er was een collega die mij het restant wilde geven zodat ik toch drinken mee kon nemen, maar ik had flink de pik op mijzelf, dus zei nee, laat maar, eigen schuld.
Een andere collega vroeg mij of ik de omloop 312 op de halte had geplaatst, ik antwoordde, yep! Zegt hij….. dan stond hij verkeerd, ik heb hem door …. laten verplaatsen. Ik antwoordde, ok sorry, had niet gekeken of hij op de buffer moest. Ik moest diezelfde bus later zelf pakken. De bus was heet, de deuren gesloten, dus ‘goed’ gedaan voor de passagiers, het was minstens tegen de 40 graden in de bus. Voor mij geen probleem, ik heb een raam wat open kan en de airco direct op mijn lijf……..

Het tweede deel van mijn dienst ging een stuk rustiger, hoe had ik toch zo naïef kunnen denken dat het in de vakantietijd veel relaxter en vriendelijker zou zijn……

In de pauze kon ik mijn verhaal kwijt aan collega’s die opgemerkt hadden dat ik eigenlijk nog op vakantie moest zijn.

Ik wil alle meiden en jongens bedanken voor het medeleven wat mijn wederhelft/ons is overkomen. Tot morgen weer.

Doegiedoegie!!