5 Augustus

Bijna weekend, maar voor mij pas over 8 uurtjes. En ik val maar met de deur in huis, dan gaan mijn wederhelft en ik voor drie weken echt op vakantie. De reacties op mijn werk door collega’s vind ik erg hartverwarmend. Buiten dat wij een goede vakantie toegewenst krijgen, krijg ik ook te horen dat mijn verhaaltjes gemist zullen worden.
Zaterdag de 27ste dan moet ik weer werken en zal ik echt weer van me laten horen.

Nu vandaag, na een drukke ochtend van inpakken, huis aan kant, nog ff gauw die boodschap doen, papieren controleren, paspoort opgezocht, manlief die de laatste klusjes doet, kon ik met een gerust hart naar mijn werk.

Het is eind van de week en dat is goed te merken, het is druk op de lijn 88. Passagiers die uitpuffen van het werk om lekker weekend te gaan houden en studenten weer met tassen vol vuile was naar paps en mams. En vakantiegangers met volgeladen koffers of rugzakken. Het is een bont gezelschap wat in mijn bus zit.
Bij het ziekenhuis kon je merken dat de scholen gesloten waren en dat de jeugd nog ‘even’ voor het avondeten, op jacht zijn gegaan om Pokomons te vinden.
Er stonden een stuk of 14 kinderen op de fiets aan beide kanten van de rijbaan met hun telefoon in de hand. Enkele rende over het grasveldje. Dan is het goed opletten en het is best genieten van al die vrolijke kindergezichten.

Ik had een jonge vrouw in mijn bus en zoals zovaak gebeurde, we raakte aan de praat. Ik schatte haar eind 30. Later bleek dit ver van de ware leeftijd te zijn. Ze was erg open over haarzelf.
Ik sta echt soms zo verbaasd dat mensen je soms zulke privé verhalen vertellen. Maar blijkbaar had ze het nodig en achteraf denk ik dat ze er klaar mee was en open stond voor een nieuw leven.
Ze kwam uit Almere en woonde nu in een gehucht bij haar vader, (weliswaar in een eigen klein huisje), waar iedereen iedereen kent. Almere was in haar jonge leven heel gezellig, gewoon klein Amsterdam. Maar nadat de verhuizingen op gang kwamen veranderde de buurt in een internationale buurt. Zij was toen 12/13 jaar. De ouderwetse gezelligheid verdween. De deuren moesten op slot. Er kwamen inbraken, vernielingen, er werd gedeald, …..ook zij heeft drugs gebruikt en op haar 13de liep ze van huis weg. Heeft heel veel rottigheid uitgevreten, is uiteindelijk opgepakt. Op haar 17de moest ze een keuze maken, of voor altijd verknipt of haar leven weer op een normale manier oppakken. Ze koos voor het laatste,……gelukkig voor haar!
Ze was nu met een opleiding bezig en had rust in haar hoofd gekregen. In het begin schreef ik dat ik dacht dat ze rond de 30 was. Ze bleek nog maar 21 te zijn…….. Zo getekend was haar gezicht. Een sterke tante, dat mag gerust gezegd worden! Ik gun haar een goede toekomst.

Vanavond hadden enkele collega’s en ikzelf een verrassing gekregen. Er zat een oud collega in de kantine op het station. Voor de lezers en de collega’s die er vanavond niet bij waren…..
De man heeft enkele maanden geleden plots zijn vrouw verloren aan een agressieve vorm van kanker. We hebben op een fijne manier met elkaar kunnen praten, even kwam de emotie, gelukkig doet hij zich niet stoer voor. En zei ook dat hij daar geen zin in had. Het is zoals het is, maar soms …….
Het is een moedige sterke man, zijn moeilijkste tijd heeft hij nu…
Toch vond ik het persoonlijk heel erg fijn dat ik hem net voor mijn vakantie gesproken heb. Het moest zo zijn….

Voor allen die de komende tijd ook op vakantie gaan, veel plezier en veel zon!!
Tot over drie weken, DoegieDoegie!