4 Augustus

Een tussendienst, van 13.34 tot 21.51 uur.
Ik mocht eerst even toeren op Ede, om daarna weer losgelaten te worden richting Apeldoorn en Putten. In Ede was het lekker druk in de bus. De passagiers kozen massaal voor het openbaar vervoer om maar niet door die onverwachtse bui verrast en nat te worden.

Er is eindelijk een firma gekomen om iets aan ons sanitair te doen, alleen het resultaat daarvan was dat de twee uren daarna het verschrikkelijk stonk naar rotte eieren. Bah bahbah!! Nadat we ‘open huis’ hebben gehouden, werd het na die twee uur weer dragelijk.
Naar Apeldoorn had ik twee passagiers en op de terugweg geen eentje. Een radio die het slecht deed, dus oer saai in de bus.
Naar Putten toe stapte er op het station in Ede ook geen passagier in, dus echt komkommer tijd! Lekker rustig rijden en vooral jezelf niet druk maken. In me eentje lekker vals zitten zingen, van lalalala, dododo…….
Onderweg heb ik toch nog een passagier opgepikt. En maar niet meer gezongen.

Ik neem aan dat er geen bijzondere dingen gebeuren, daarom…….. een anekdote.

Soms heb ik vrienden op bezoek die nog nooit met de bus zijn mee gegaan en die willen dit dan weleens meemaken.
Zo ook een paar jonge mensen die een avondje mee gingen. Ik stond op een station mijn tijd af te wachten voor mijn laatste rit, alvorens dat ik naar mijn opstap halte reed.
Er kwam een ‘beer’ van een vent aan lopen met een Harley Davidson jack aan. Dus mijn vrienden zeiden, pas maar op, die is vast niet zo vriendelijk, laat hem niet binnen, het is al zo laat.
Als je al erg lang op de bus zit, herken je vaak aan de houding van de passagier wat voor soort type je in de bus krijgt. En ik vond niks engs aan die man. Hij kwam inderdaad naar de instapdeur en ik opende de deur. Hij vroeg mij of ik wist of er nog een bus richting het voetbalveld ging. Met de motor wist hij de weg wel, maar zijn motor was kapot. En nu wist hij niet hoe hij er komen moest. Ik zei lachend dat ik dat wel wist…..punt!
Hij begon te lachen en zei vrij vlot, of ik hem dat dan wel wilde vertellen. Ik antwoorden hem dat hij mazzel had want hij moest met mij mee. En ik vertrok over 10 minuten. En zei ook meteen er achteraan dat hij gerust nu al mocht instappen. Maaaaaaarrrr ……………..dat dat wel iets extra’s kostte!!
Hij keek mij een tikkie vreemd en uitdagend aan, en heel even zag ik een grijnzzzzz. Mijn vrienden hadden het niet meer, die werden doodstil!
Ik vertelde hem dat hij alleen binnen mocht, als hij lachen kon. Hij kwam niet meer bij en zei dat hij dit nog nooit had meegemaakt en zoals ik zag kon hij lachen. Hij betaalde zijn kaartje en vroeg of hij erbij mocht komen zitten. Gevat antwoordde ik, als het op de stoel achter die jonge mensen is, is het prima, ik heb hier geen ruimte voor jou, pas ik net op……
Het was dus erg gezellig en wat ik hiermee zeggen wil is dat je niet op het uiterlijke af moet/mag gaan, hoe makkelijk dat ook is, probeer het binnenste te vinden, daar krijg je veel meer voor terug.
Fijne avond en voor straks welterusten! DoegieDoegie.