3 Augustus

Eigenlijk was ik vandaagvri j. Rond de klok van 12 uur werd ik gebeld door de dienstindeler.
Hij zat omhoog, of ik kan en zou willen werken vanavond. Ik heb weinig te klagen over de dienstindeler. Hij kijkt voor mij altijd als ik een verandering nodig heb wat de dienst betreft, zodat indien er ruimte is hij mij ook kan helpen. Dus dan heb je voor hem ook wisselgeld over. Vandaar dat ik een dienst heb waar ik een rondje in Ede maakt. Oftewel het bekende rondje kerk.
En het leuke was, kom ik eindelijk eens mijn buurvrouw tegen die met mij mee rijdt. Woon en rij ik hier al bijna 10 jaar, in het laatste jaar moet dit blijkbaar pas gebeuren…..’ lol’.

Ook kreeg ik een rolstoel-passagier en dan zou het fijn zijn dat de automatische rol-lade het zou doen. Nee dus, dus dan word het handwerk, ook niet erg. In een stel gasbussen hebben we een uitschuifplank, die via een knop op mijn dashboard te bedienen is. De plank die er uitschuift komt ruim over de stoep heen, zodat de rolstoeler er zelf in kan rijden.

De volgende ontmoeting was met een bijzondere jongeman van 17 jaar oud. Het is een Marokkaanse jongen die gisteren in Deventer een jonge man van 23 gered heeft van de dood. Deze man lag op de bodem van het zwembad aldaar, ongeveer 2 meter diep. Zelfs van de kant af had je de man niet kunnen zien liggen. Hij was aan het duiken, want hij was nieuwsgierig wat er op de bodem voor sieraden of muntjes lagen. Hij had al een muntje gevonden en dook weer. Toen vond hij het slachtoffer…….
Ik vroeg hem wat de impact was voor hem toen hij het slachtoffer vond. Ach, antwoordde hij op dat moment niets, ik wilde hem naar boven brengen. Pas later toen hij vernam dat het slachtoffer weer een hartslag had en het water uit de longen was gekomen was hij erg blij.
Zo rustig, lief en integer en zo trots als een pauw stond hij naast mij in de bus, samen met zijn broer of vriend. Ik ben dat vergeten te vragen. Maar die was net zo trots op hem! Zij waren op weg naar de bioscoop.
Deze Marokkaanse jonge jongen verdient alle lof en eer die hem toekomt! Ik mocht een foto van hem in mijn blog zetten. Daar ben ik heel blij mee. Zijn gehele verhaal staat in Ede Stad op het internet. Ik hoop dat de burgemeester hier in Ede geen ander feestje heeft maar tijd kan maken voor deze jongeman om hem de eer te geven die hij verdient!

Ik laat het hierbij, morgen ben ik er weer, DoegieDoegie, slaap lekker!