2 Augustus

Ik ben gek op snert, maar op dit snertweer ben ik absoluut niet gek!! Sjongejonge wat een natte boel op dinsdag 2 augustus. Net te weinig om de ruitenwissers op de laagste stand continu te laten wissen en te veel om ze niet te hoeven gebruiken.

Toch wel op de fiets naar mijn werk, het meeste water valt er tenslotte naast, ik was om 13 uur op de vestiging.

Ik kreeg vanmiddag een gesprek met een 60 plusser. (Dus net zo iets als wat ik zelf ook ben, gniffel). Het gesprek begon toen zij reageerde op mijn getoeter naar een personenauto die midden op de bushalte geparkeerd stond. En niet in de gaten had dat ik al achter hem stond. Ze zei dat het op de weg gevaarlijker was geworden, want haar zus die nog auto reed vond dat de automobilisten teveel bezig waren met hun mobiel en andere dingen als deze aan het rijden waren.
Dan kan ik het niet laten door gekscherend de opmerking te maken dat haar zus ook met wat anders bezig was dan alleen te rijden en op de weg te letten…….
Op dat antwoord had ze niet gerekend en haar hersens maakte even overuren. Daarna kreeg ik te horen dat het in de trein erg ongezellig was geworden door al die tabs en IPads. Zij had iemand die een ‘echt’ boek zat te lezen aangesproken en het was een gezellig gesprek geworden.
Ook hier kon ik niet nalaten door er quasi serieus op in te gaan dat ik nooit iemand stoor die aan het lezen is….
Maar het lieve mens, wat het wel degelijk goed bedoelde, bleef gelukkig lachen, maar wist toch even niet wat ze hierop antwoorden moest.

Ik weet het, de westerse humor kan en werkt hier niet altijd, maar ik blijf er wel door lachen hoor. En soms ben ook ik een beetje kattig…. Om het ‘goed’ te maken zei ik haar dat er inderdaad een hoop veranderd was de afgelopen jaren, zowel op straat als in de trein en bus.

‘Vroeger’……. (grijnzzz) zei ik, ‘ hadden we de jeugd die hele gesprekken en ruzies aan het maken waren in de bus. Of passagiers die een slechte koptelefoon op hadden zodat de hele bus inclusief ikzelf mee moesten genieten van dat geboemboemboem of de schelle tonen. Wij hele familie drama’s aan moesten horen van passagiers die voor in de bus zaten en dit met elkaar besproken. Meiden die samen ruzie aan het maken waren om de vrijer waar ze allebei gek op waren! Ik heb wel eens twee van die meiden uit mijn bus gezet! Om zo’n ruzie met elkaar.
Nu is het door de IPads en Ifoons erg rustig in de bus geworden en kunnen wij ons weer helemaal concentreren op ons werk. Dat is natuurlijk een hele mooie ontwikkeling voor ons. Maar het kletsen van de mensen mis ik soms ook. Daarom zit ik graag in de 88/84 waar het met de studenten altijd gezellig is.
Bij het station aangekomen nam de vrouw vriendelijk afscheid en ik wenste haar een fijne reis.

Ik ben om 20.00 uur klaar, dus een lange avond gezellig thuis. Woensdag een vrije dag, dus tot donderdag.
DoegieDoegie!