Service van de bovenste plank

Ik heb mijzelf voorgenomen om te gaan zwemmen. Ik heb inmiddels de conclusie kunnen trekken dat Ik stijf begin te worden, grijnzzz. Het heerlijke luie leventje heeft ook nadelen als je teveel blijft zitten, lol!! Eerst maar eens op het internet snuffelen, een makkelijke manier om de informatie binnen te sluizen.

En dat zonder enige lichamelijke inspanning!!

Die informatie had ik snel gevonden, begreep het, kopieerde het, hing het aan het prikbord en nam me voor deze week al te gaan. Appeltje eitje!!

Zo hangt trouwens ook mijn springtouw, met alle goeie bedoelingen, al drie jaar ‘werkeloos’ bij de voordeur, gniffel. Geen disipline, maar ik zei tegen mijzelf, ‘geen noodzaak nog’….. Het is dan eindelijk zover, dat het gesteun en gekreun bij wat zwaarder werk mij heel erg begint te ergeren. En de weegschaal is volgens mij soms ook kapot…..

Ik vind het wel naar om in mijn eentje te gaan, dus ik wil in groepsverband zwemmen.

Dat motiveert mij in ieder geval door de gezelligheid om er mee door te gaan. Ik ben een watermuis, het zal absoluut geen straf zijn voor me.

Dus vandaag rond de klok van 9.15 uur, trok ik mijn jas aan en ging op pad. Om 10.15 stond ik voor de kassa. Warm en gemotiveerd. Ik was ook bewust gaan lopen naar het zwembad, dan had ik de dagelijkse wandeling tenminste ook achter de rug en de spiertjes alvast ingelopen.

En ja hoor, daar gaan we weer, grrrr. Ik had me niet goed ingelezen. Het Aerobic Medic was alleen op doktersadvies met de omschrijving voor mensen na een herstel van een (ernstige) ziekte om in het water te laten bewegen. Ik vroeg ze wat de afkorting dan betekende van MBVO, dat had ik nergens kunnen vinden. Dat betekende: ‘Meer Bewegen Met Ouderen’.

Pfffff, of het er soms bij gezet kon worden, ik wist echt niet wat ik er van maken moest. De baliemedewerkster vond dit bij nader inzien een hele goede suggestie. En zou er zeker meer mee gaan doen.

Alleen de juiste tijden die voor mij nu zo goed uitkwamen, werden dus andere tijden en andere dagen. Nou, daar stond ik dus, en nu? Dacht ik bij mijzelf. De balie medewerkster kwam met twee hele lieve oplossingen en keuze mogelijkheden.

Om 11 uur was er een aqua fit, een vlotte en stevige training. Daar moest ik dan nu drie kwartier op wachten. Daar mocht ik dan gratis aan meedoen omdat ik er al was en zo’n lange wandeltocht erop had zitten. Of gewoon naar huis gaan en vrijdag terug komen zodat ik met de goede groep mee kon doen. Naar huis gaan zonder zwemmen was mijn keuze niet, kom nou, zoveel energie erin gestoken, nee, gewoon dankbaar gebruik maken van het aanbod. Ik kon dan vrijdag een strippenkaart kopen en dan gewoon gaan met die banaan.

Ik zei dat ik die strippenkaart nu wel kocht, dan kon ik vrijdag gewoon doorlopen. Dat werd geregeld.

En ik stond weer raar te kijken, ik kreeg een ‘armbandje’. Terwijl ik een kaartje had verwacht. Zo’n bandje wat je ook mee moet nemen als je de kleding, portomonnee, telefoon en andere spullen achterlaat in een kastje. Maar ook bij de zwembaden heeft de tijd rasse schreden gemaakt in de technologie. Het chipje zat in het bandje.

Voor de les die ik nu gratis mee mocht maken kreeg ik weer een andere gekleurd bandje. Die ik na afloop weer af moest geven.

En tot mijn grote verrassing zei de behulpzame baliemedewerkster dat ik van haar een bakkie koffie kreeg om de tijd door te komen met wachten.

Nou, als dit geen goed begin is en voelt als beloning om meer te gaan bewegen, dan weet ik het niet meer.

Na afloop van de gezellige groep 50plussers werd ik uitgenodigd voor hun wekelijks gezamenlijke bakkie koffie.

Een prima start van vandaag, en zwembad ‘De Peppel’, ik ben hartstikke gemotiveerd. Dank jullie wel voor dit hartelijke ontvangst!