Bij de tijd

Een tv progamma wat aan wil geven dat het bij de tijd is. Alle dingen die vandaag en gisteren gebeurt zijn worden over de tafel gesmeten met zijn woorden waarbij je een vertrager zou moeten hebben op de tv.

Maar ja die bestaat nog niet, wel de herhaal knop. Dus als je iets echt weer een keer wil horen en zien ga je je menu in van de tv en je zoekt het progamma weer op en je luistert opnieuw naar die stem.

Het hele beeld van de studio is omgeven van de rode kleur, zelfs zijn kopje koffie wat pal voor hem staat, wat groter is dan het oorspronkelijke Senseo kopje, is ook knal rood. Heel degelijk met een super klein oortje waarvan ik betwijfel of zijn duim er wel in past. Het steekt keurig af tegen zijn donker blauwe colbertje.

Er zijn twee dingen die ik in het progamma leuk vind. Het ‘foute’ woorden moment, woorden die een oplettende medewerker of kijkers zien en horen op de tv. Die worden dan herhaald, met ondertiteling. Vaak zitten er kei goede tussen en bij aan gebrek van de kei goede zitten er soms wat sappige tussen. Daar word dan ook niet echt spontaan op gereageerd. Het publiek wat altijd rondom hem heen zit in een vorm van een hoefijzer, reageert dan met een ‘aaaa’, of grijnst een beetje.

Het tweede wat ik leuk vind is het grote ‘songbook’. Dan worden er liedjes gezongen van ‘oud zangers en zangeressen’, alleen op een net wat andere manier. Je ziet de beelden en de songtekst van de oorspronkelijke zanger of zangeres.

Vaak zie je dat bezoekers ook gekleed zijn in de kleuren van die studio. Niet al teveel rood, maar beslist geen geel of groen of oranje. Altijd, grijs, wit, beige, zwart of blauw. Als er een eigenwijze tafelbezoeker is die gewoon zichzelf wilde zijn valt die ook meteen op door de compleet “verkeerde” andere kleuren.

Het is een snel progamma wat vaak van de hak op de tak veranderd van onderwerp. Je moet echt heel alert blijven. En het is ook zo weer voorbij. Dus de tekst van het progamma is niet zo moeilijk te achterhalen,

Hij blijft bij de tijd. En is zo weer voorbij.

De wereld draait door!