Vervolg Lommel

 

‘NEVER FORGET THE GOOD TIMES’

Het vervolg van mijn belofte die ik in mijn vorig verslag schreef.

De bijzondere ontmoeting met “De Schipper” en Patrick.

Wij waren plots in een andere wereld. Een wereld die door vele ’gewone’ mensen vaak bewust gemeden wordt. Soms terecht, maar veel vaker onterecht. Ook hier bij “De Schipper” komen allerlei motorrijders, dus ook de leden van de Hells Angels, de Satudarah, de One Blood, de No Surrender en vele vele andere. Ook de gewone passant op zijn motor die toevallig langs de lokatie komt of misschien al wel de weg weet naar “De Schipper”. En…….. natuurlijk wij, op onze fietstocht door de prachtige omgeving van Lommel, op onze ‘elektrische fiets’  op zoek naar een bakkie koffie! Tenslotte bestaat “De Schipper” al ruim 21 jaar zoals jullie in het krantenartikel hebben kunnen lezen. Veel motorrijders  zullen deze plek omarmen. De man met de lange witte baard, heel gastvrij, een goede aardige gastheer, en een echt knuffelbeertje. De koffie smaakte goed en daarna het pilsje dito! De aanwezige keken eerst wel een beetje grijnzend naar ons, maar het ijs was al snel gebroken. Ze merkte wel dat wij ons ‘bekkie’ op de goede plaats hadden. Ik ben zo ie zo niet op mijn mondje gevallen.  Onze vrienden uit Almere zijn net als wij, vrolijk, frank en vrij, en in voor goede dingen. En al gauw waren we met iedereen aan het praten. Wij genoten van de entourage van veel bedekt bloot, echte stoere bikers plaatjes, de lege whisky flessen van Jack Daniels als decoratie en leuke erotische flesopeners. Die we dan ook snel kochten om die op toekomstige verjaardagfeestjes stiekem op de tafel te kunnen neerleggen.

Al snel werd er voorgesteld om naar een bijzonder onderwerp en waar gebeurt verhaal te luisteren, de kern van “De Schipper” zijn emoties en het gevolg ervan.  De trots van hoe nu de zaken ontwikkeld zijn, het gevecht om een goede leverancier te vinden en de liefde voor de ontwerpen, die hij samen met zijn partner Patrick maakte, dit werd ook snel duidelijk. En op zijn Belgisch/Nederlands was de begroeting met Patrick ook warm en begeleid met de drie hartelijke kussen.

We hebben de urnen bewonderd, prachtige stukken stonden er tussen! Wat een vakwerk! Maar overal stak de kern, het verhaal er door, van waardoor deze passie is ontstaan. Hun maatje, hun vriend, die in de bloei van zijn leven  veel te snel was overleden. Dat de bikers een hechte groep zijn, is wereldbekend, dat zij eigenlijk net als wij zijn en niets minder, daar denken sommige anders over, maar vaak onterecht. De angst voor het onbekende speelt vaker de rol van afstandelijkheid.  En omdat er (net als in de ‘nette en gewone’ wereld) enkele zijn die de boel verzieken,  krijgt al gauw elke biker te maken met een vooroordeel.

Ook houdt De Schipper elk jaar een aantal feesten. Als ik het goed onthouden heb, drie per jaar. Dit jaar is er een speciaal feest, dat is op 27 augustus. Wij zijn uitgenodigd en mogen de camper een nacht laten staan op de daarvoor geschikte plaats.

Het fijne;  het is gratis, het mooie;  voor een ieder toegankelijk.

Er is eten en drinken, er zijn surprise acts. Wij weten welke, maar verklappen doe ik niet. Ik weet wel, als wij in Nederland terug zijn van onze geplande Europa tour, gaan we er zeker heen! Ook ontdekte we dat de schipper samen met zijn vrouw een prachtige ‘kelder’ heeft met motorkleding, assessors, sieraden, schoenen die chique zijn en de veilige motorlaarzen. Je kan het niet zo gek bedenken, alles is daar!

Al met al een bijzondere middag met zijn lieve bijzondere mensen die wij ontmoet hebben. En stiekem denk ik met een beetje weemoed terug aan mijn eigen motor , mijn Suzuki Maurauder. Maar dat mag.

Rest mij nog te schrijven wat er door u allang opgemerkt is natuurlijk,

Ben je in de buurt, ga er heen, je krijg er geen spijt van!

Schipper en Patrick, bedankt dat wij viertjes zo hebben kunnen genieten bij jullie, heel veel geluk en blijf nog heel lang onder ons!

Jullie doen mij en “De Schipper” een groot plezier door beide verhalen te delen op Facebook en op Twitter.