Dagje Giethoorn PVV Syntus

 

Zondag zijn we tussen alles door een dag uit geweest met de Personeelsvereniging van Syntus. We waren met 10 personeelsleden en aanhang, waarvan er twee stuks oud personeel waren, zoals mijzelf. Met totaal twintig levensgenieters en een paar kinderen was het super gezellig. En zoals we gewend waren, als gewoonlijk perfect verzorgt door de PVV m.n. de Familie Witteberg, dank jullie wel voor deze geweldige  verzorgde dag!!!

We zijn naar Giethoorn geweest, het Venetië van Nederland.

Het merengebied rond Giethoorn is door vervening ontstaan. Om de turf te vervoeren groef men vaarten en sloten. Veel huizen in het dorp zijn daardoor als het ware op eilandjes gebouwd. Via een verhoogde brug zijn deze vanaf het voetpad door het dorp te bereiken. We hebben broedende watervogels gezien en een hertje. Nu zie je als je met een fluisterboot rondvaart door het natuurgebied dat er veel riet voor de dakbedekking gekweekt en verwerkt wordt. Er waren ook veel woningen met hele  mooie rieten daken welke echte kunstwerken waren.

Ook Albert Mol zijn we tegen gekomen, maar dan als kunstobject. En het leuke was om te constateren dat je je soms weleens afvroeg of je in Nederland was. Je zag op sommige momenten alleen maar Chinese/Japanse mensen. Zelfs restaurants en andere eetgelegenheden hadden uithangborden staan en hangen in het chinees. Compleet aangepast! Wat ik zelf een tikkie vreemd vond was dat er Chinese mensen zo pardoes de tuinen van bewoners in gingen om daar op het tuinmeubilair te gaan zitten voor de gevel om foto’s te maken voor het fotoalbum. Blijkbaar dachten zij dat geheel Giethoorn een openluchtmusea was…… Ook erg veel mensen uit India waren er te gast, daarna zag je pas de Nederlanders en andere buitenlandse toeristen, grappig. En zo vroeg in het seizoen was het niet eens zo druk. Wat zal het ongelofelijk druk zijn in het hoogseizoen, ik moet er zelf niet aan denken om daar tussen te moeten sjokken, niets voor mij!

Wij zaten in de ‘fluisterboot’ met de jeugd, net 16 jaar. Een bootje met een elektrische motortje, heel stil.  Het was een gezellige en een tikkie ondeugende vaarrit met de jeugd, Grijnzzz. En ja, dat mag ik dus wel. Op een gegeven moment dacht de  jeugd dat ze ons ‘oudjes’ eventjes wilde ‘pakken’, ons bang maken!! Alleen liep dit even iets anders……

Ik ben zelf een waterratje, dus helemaal niet bang, eerder ga ik mee doen met deze ondeugende dingen. Zo nu dus ook. Ik lag letterlijk en figuurlijk heerlijk op het voorste deel van de boot. En de heren begonnen te schommelen. En ik deed mee natuurlijk, lol. Nou, de heren hebben het geweten, want er kwam water binnen, Grijnzzzzz. Dus die twee ‘oudjes’ tuinde er niet in om als gillende ‘keukenmeiden’ te gaan roepen dat het eng was. We hebben het enorm gezellig gehad en afgesloten om de jongens later aan wal wat te drinken aan te bieden. De BBQ was rijkelijk gevuld, heel veel vlees, sausjes en salade. De bediening was erg jong en verschrikkelijk vriendelijk. En met een goed gevoel, onze magen gevuld en de dorst gelest, zijn we richting de bus vertrokken om weer huiswaarts te gaan. 

Terugkijkend……… een fantastische dag, zelfs de zon heeft heerlijk geschenen. En voor mij was het weer leuk om even ‘onder’ de jongens en meiden van mijn oude werkgever te zijn. De lieve begroetingen en de even spontane gesprekken die je met elkaar s’morgens had bij binnenkomst voor het vertrek, deed me goed. 

Wij gaan ons nu voorbereiden voor ons rondje Europa van drie maanden. We moeten nog h.e.e.a. regelen, maar daarna gaan wij ook echt op pad. 

Oud collega’s het gaat jullie goed, en tot een volgende keer!!Doegiedoegie