Showtime!!

Gisteren vertrokken we om 12.30 uur naar een bijzondere, maar besloten gelegenheid. Samen met vrienden van ons zijn we gaan genieten van een leuke dag! Fijn dat ik toestemming kreeg om er foto’s van te nemen. 

Daar traden een aantal artiesten op, artiesten die ik heel speciaal vind en waar ik met veel respect graag naar kijk. Maar ik vind het eigenlijk een verschrikking dat zoiets in een besloten gelegenheid moet zijn. Wat is er niet fijner dan dat iemand zichzelf kan en mag zijn en dat mag delen met iedereen in deze maatschappij. 

Ik heb inderdaad een foto mogen nemen van een artiest die mijn hart op deze dag gestolen heeft. Vergeleken met mijn leeftijd was hij nog een ‘broekie’. Maar een zo mooi broekie!!

Hij maakte al zijn prachtige kleding zelf en vele hebben van die creaties mogen genieten. De pruik die hij droeg verzorgde hij ook zelf en maakte ook deze dagelijks tiptop in orde! Zijn make-up kostte hem 2 uur voor hij zich kon laten zien. Ik hoop dat dat ‘broekie’ een grote toekomst tegemoet gaat! Zo slank als Barbie, zoals de Speakers Lady hem ook noemde, zo slank is hij ook!

Ja, velen van  jullie hebben het vast al geraden, wij zijn naar een travestieten showavond geweest. Ik heb Tina Turner en Prince gezien in een mooie act en in bijzondere kleding. Een paaldanseres die een ongelovelijke show deed, een spagaat weggaf die zijdelings op de paal en grond stond! En twee andere artiesten die een geweldige ‘looke a like show’ weg gaven. Miss Stephany, winnares van de Miss Travestie verkiezingen in Belgie 2017 was er. Een prachtmens!

Oké, er zijn ook Drag Queens, die je ook vaak ziet bij de Vierdaagsefeesten in Nijmegen of de kermis in Tilburg, of de Gay-Parade. Er zitten hele mooie “meiden” tussen, maar zij halen het niet bij van wat wij gisteren gezien hebben. Onderin heb ik wat algemene informatie staan, gegevens waar jullie een aantal mooie travestieten kunnen bewonderen, indien je daarin geinteresseerd bent.

Het leuke is dat we enkele bekende Nederlanders gehad hebben die eigenlijk hetzelfde deden. Waarbij iedereen aan de tv gekluisterd zat om vooral maar niets te hoeven missen. Zoals Snip en Snap in hun bloemetjes jurken, een Wim Zonneveld en de nog in leven zijnde Andre van Duin en Paul de Leeuw, die ook zo hun eigen typetjes hebben. Zij worden door vele zeer gewaardeerd. 

Meerdere namen van bekende travestieten, de eerste 5 namen zijn Nederlanders,

Maarten ‘t Hart, Rose Murphy, Richenel, Vera Springveer en Kelly van der Veer.

Verder, Jeanne ‘d Arc, Bessie Brown, Divine en nog vele anderen………

Dan vraag ik mij altijd af, waarom dan niet die jongens die benoemd worden onder de naam travestiet! De jongens/mannen die het nog niet zo ver geschopt hebben. Laat de mens toch leven zoals hij of zij dat wil. 

Ik pleit ervoor dat deze artiesten zichzelf mogen zijn en niet veroordeeld worden en daardoor hun baan en/of hun positie kwijtraken. Of in de maling worden genomen. En al die mannen die zo graag vrouwen kleding aan willen, en dat leuk vinden, mens, laat ze toch! Hoe vaak hebben wij vrouwen, vroeger als kind al, zich niet willen omkleden als een prinses, of clown, of  koningin, een soldaat of bouwvakker? Al die mooie of stoere kleding……

We waren heel laat thuis, de gesprekken die ik gevoerd heb waren super gezellig. En terug kijkend zal ik er zeker weer heen gaan.

Hieronder volgt wat meer informatie. 

———————

Zondagmiddag 22 oktober 2017 – zaal open 16.00 uur. Jubileum 30e Editie van Miss Travestie Holland ® Villa Thalia – Rotterdam

———————-

Finale Miss Travestie Verkiezing 2017

Wanneer: 2 juni 2017 van 20:00 tot 00:00

Waar: Boerke Mutsaers

Entree: €10,-

————————

‘Miss Travestie Holland verkiezingen’

Travestie is een feestje, dat probeert de organisatie van ‘Miss Travestie Holland’ uit te dragen.  Meer tolerantie voor het fenomeen travestie. Al 17 jaar wordt er een miss verkiezing gehouden. De mooiste miss wordt via stemmen op het internet gekozen. Een strijd die gaat om eer en een titel.

———————

2017

MISS STEPHANY         

Een beetje  geschiedenis en de toekomst van  Miss Travestie België

Miss Travestie België werd in 2001 opgericht door Christophe Verschueren alias Miss Michele

Bij de eerste verkiezing, die doorging in Centrum Reinaert te Gent, waren er 2 categorieën: 1 voor professionele travesties en 1 voor mannen die zich gewoon “eens wilden verkleden in een vrouw”.

Bij de professionals won Yorka en alzo was de Miss Travestie België-verkiezing een feit!

Op aanraden van Sven Ornelis, ja “die van Q music”, liet Miss Michelle de verkiezing registreren en stond het vast dat deze zou uitgroeien tot een groots evenement.

Reeds van bij het begin kende de verkiezing zeer veel succes, om echter een betere uitstraling te bekomen werd besloten om uit te wijken naar een nieuwe locatie, nl. Discotheek The Lord in Schepdaal.

Dat dit een goede zet was bleek toen de organisatie de aandacht trok van de Tros TV-show van Ivo Niehe.

In dat jaar, met Loulou Bijou als winnares, kwam de verkiezing dus aan bod in de alom gekende en populaire talkshow.

Vanaf toen vroeg Miss Michelle ook elk jaar een aantal Bekende Vlamingen om te zetelen in de jury.Zo mocht ze aanvankelijk o.a. Leen Demaré en Julie Taton (de toenmalige Miss België) verwelkomen,vele anderen zullen volgen….

Sedert 2008 was er wegens plaatsgebrek nood aan een andere locatie.

In Salons Mantovani werd een uitstekend alternatief gevonden.

Door deze ‘verhuis’ en mede door de ongelooflijke prestatie van Farah Night werd het een editie van ontzettend hoog niveau! Farah zorgde voor een boost met prachtige kostuums en choreo’s waardoor nieuwe kandidaten werden gestimuleerd om steeds professioneler uit de hoek te komen.

Boordevol nieuwe ideeën bedacht Miss Michelle in 2010 een aparte invalshoek om het spektakel alweer in de kijker te plaatsen: de Miss der Missen-verkiezing!

De voormalige winnaressen namen het daarbij tegen elkaar op en van de 9 ex-missen zijn er 7 die deelnamen.Vanessa Van Cartier werd die avond gekroond tot Miss der Missen!

Tot op heden kunnen we stellen dat de Miss Travestie België-verkiezing qua showgehalte veruit de grootste van het land is, zelfs Miss België moet hiertegen de duimen leggen.

Juryleden zoals Jacques Vermeire, Jacky Lafon, Joyce De Troch, Véronique De Kock, Phaedra Hoste, Kelly Pfaff, Werner De Smedt, Sergio, Els Tibau,….. waren allen vol lof over de verkiezing.

Maar Miss Michelle zit niet stil: er moet evolutie komen om de verkiezing nog spannender te maken en het hoge niveau te blijven behouden dus zal zij vanaf 2015 de wedstrijd openstellen voor alle internationale travesties.

Nu al is er veel aanvraag tot deelname door artiesten uit Nederland en Frankrijk en we kunnen dus vol spanning uitkijken naar de komende edities.

Wordt vervolgd, want wij gaan uiteraard t.z.t. weer kijken!!