Onderweg

Februari in Etten-Leur.

Na een zeer gezellig stapavondje afgelopen zondag, zijn we in de nacht gelijk doorgereden richting Breda. Daar hebben we op een prima nieuwe camperplaats overnacht. Er waren geen voorzieningen als een toilet en water, puur alleen parkeren. Als je na 22.00 uur komt en voor 9.00 uur weer vertrekt zijn er ook geen kosten aan verbonden. Als je er langer wilt blijven staan kost het €5,00 per dag, dus een leuke plek om met de fiets het centrum of de omgeving van Breda te verkennen. Het centrum is trouwens niet ver weg, nog geen km. Nadat wij rond de klok van 8.30 uur wakker zijn geworden zijn wij weer gaan rijden richting Etten-Leur.

We verblijven nu in het Hotel-Restaurant ‘Vincents’, midden in het centrum van Etten-Leur.

De kamer is netjes en modern, goede bedden. Geen ijskastje, wel een staande ventilator voor de warmte in de zomer. Geen waterkoker voor een kopje koffie, maar die hadden we gelukkig zelf bij ons. Er liggen ook geen klantvriendelijke oordopjes te wachten. Deze bleken we in de ochtend echt wel nodig te hebben, de rede……..?

En wat wat het ergste is, we zitten naast een bouwput. Er wordt een stuk aangebouwd voor dit hotel en s’morgens zijn er natuurlijk om 7.30 uur bouwvakkers bezig met timmeren en boren. Dus van uitslapen is geen spraken!

Het ontbijt maakt het weer goed, dat is royaal en goed verzorgt. De bediening door echte Brabanders, reuze vriendelijk en gastvrij. Aangezien ikzelf een echte kletsmajoor ben, raakte we al snel aan de praat met de vrouwelijke bediening en het bleek dat zij ook een schrijfster was. Ook zij had een blog en was met een kinderboekje bezig. Leuk zijn dit soort ontmoetingen. Deze dag hebben we gebruikt om naar Roosendaal te gaan naar een Wellnes. Een mooie, zeer nette, met wederom de gulle Brabantse gastvrijheid. En opnieuw,…….. en gelukkig manlief ook, heel veel met de gastvrouw gepraat, grijnzzzz….. Een ander personeelslid kwam al zoeken waar ze was, we bleken al zo’n 20 minuten samen aan het praten waren. Lol! En met een rood hoofd ging de gastvrouw maar weer gauw verder met haar werk. Ik heb een heerlijke Rasul behandeling genomen. Voor lezers die niet weten wat het is, even een uitleg.

Eerst moet je de huid goed schrubben. Je krijgt daarna een groot en een klein bakje met een pasta. De ene keer is het chocolade, de andere keer een kleiachtige substantie. De inhoud van het kleine bakje smeer je op je gezicht en hals, van de grote bak smeer je je hele lijf mee in. Ondertussen gaat de stoom al werken in de ruimte waarin je verblijf. Het wordt lekker warm en je zweet behoorlijk. Al je poriën gaan lekker open staan en de choco of klei doet zijn werk. Je zit er ongeveer 20 minuten in en nadat dan de douche, die als een waterval naar beneden valt je weer helemaal schoon spoelt, wordt je daarna getrakteerd op een lekker kopje bijzondere thee. Ook goed voor je lijf, zou alleen niet weten hoe die hete, grijnzzzz! Bij de thee staat er weer een schaaltje waar een heerlijk ruikende olie in zit waarmee je dan je gehele lijf weer mee in mag smeren. Het resultaat was een heerlijke zachte huid. Nou, dat hebben we dan lekker weer mee gekregen. Tegen de avond zijn we weer vertrokken richting het hotel waar we heerlijk onderuit op de kamer, genietend met een pilsje en een klein hapje weer op een relaxte manier verder bijkomen.

Morgenochtend rijden we naar Oostende, via Goes. We willen niet via Antwerpen. En we hebben de tijd.

Waarschijnlijk wordt het echt uitwaaien, er wordt storm verwacht en regen, dus de regenkleding ligt al klaar want we gaan gewoon door met zoeken met onze detector op het Oostendense strand, weer of geen weer.

Voor nu DoegieDoegie!