Pasen

De Pasen viel dit jaar niet bepaald in de goede aarde. Het was koud en regenachtig. Wij zijn met vrienden en onze campers vrijdags vertrokken richting Duitsland. Gelukkig viel s’nachts de meeste regen, maar het was kkk-koud. 

We hadden een leuke camperplek gevonden waar blijkbaar een stuk of 12 campers er beslist al langer stonden dan drie dagen. 

We hebben geen Nederlander gezien! Maar op het moment dat we aan kwamen rijden werden we hartelijk zwaaiend begroet door de Duitse camperaars die er al stonden en lekker buiten aan het bier zaten. Dikke jassen aan en mutsen op hun hoofd. 

Eenmaal konden wij op een camperplaats buiten zitten, lekker in het zonnetje. We hebben wel die middag na de lange rit een heerlijke lange wandeltocht gemaakt, waarbij we over hekken moesten klimmen om weer op het goede wandelpad te komen, dit omdat we onverwachts op het bedrijventerrein van een zandafgraving terecht kwamen. Even al die zìtspieren los lopen was weer hard nodig. 

En met het avondeten zaten we weer gezellig met ons viertjes binnen in de camper. Waarna we s’avonds weer ons favoriete spelletje konden spelen. Heerlijk ‘Keezen’, tot in de late uurtjes. 

De volgende dag hebben we natuurlijk lang uitgeslapen. Daarna zijn we gaan fietsen, lekkere lange km gemaakt. Even tussendoor snel naar de winkel om wat snaps te kopen. En hebben onze lege flessen en blikjes weer ingeleverd, die wij tijdens onze vorige reis hadden genuttigd en keurig bewaard! Wat dat betreft kan Nederland daar een voorbeeld aan nemen, voor iedere plastic fles en ieder blikje betaal je statiegeld, en lever je deze ook weer keurig in. En wat weggegooid wordt, wordt dan weer door een ander opgeraapt omdat het geld waard is. Je vind daarom ook langs de weg bijna als geen plastic flesjes of blikjes. De wegen zijn dan ook zo goed als schoon. En kijk hier eens op straat, wat een bende overal. We hebben de omgeving doorkruist en verkend en daarna in de camper een stevige borrel gepakt, waarbij we elkaar weer helemaal bijgepraat hebben. 

Het was s’avonds wel lachen op die camperplaats. Wat trouwens geen officiële camperplaats was, maar een zeer grote parkeerplaats naast een grote recreatieplas. Er begon met de middag al een spontane ‘toeristische route’ te ontstaan. Deze bestond voornamelijk uit eenzame mannen, van alle leeftijden, die zeer ‘nieuwsgierig’ waren wat voor type camperaars er stonden en………..

Deze reden dan met een slakkengang langs alle campers. En soms bleven ze op een afstandje even stilstaan. En reden dan weer weg. Zo tegen een uur of acht werd het drukker en drukker…….

En voor de lezers die dit (nog) niet snappen of  nieuwsgierig zijn wat deze ‘toeristische’ autobestuurders bezielde….. 

Wel, sommige hopen op een sex-date, of een plotselinge confrontatie met blote camperaars. Alleen was daar het weer er nog veel te koud voor, je had eerder een bondjas nodig, gniffel. Sommige hoopte ‘wanhopige’ camperaars te vinden die een ‘wip’ wilden maken. Op de zaterdagavond hebben we nog net voor het ‘pikke-donker’ werd, zo’n 30 auto’s gespot, waarvan sommige het rondje wel een paar keer herhaalde. 

Wij hebben heel toepasselijk weer ons potje Keezen gebezigd! En uiteindelijk de buitenboel ‘buitengesloten’ door de ramen te blinderen. Wij hebben ons later kostelijk vermaakt. Nadat we besloten hadden om te gaan slapen, hebben wij ons zelf nog even in het donker gezet om de enkele auto’s die nog steeds rond reden te gaan bespieden. 

Wat heb je toch een verscheidenheid van mensen op deze aarde. Wat een lol……. 

Nu heb je voor Nederlandse begrippen in Duitsland natuurlijk erg veel dure auto’s. En er reden dan ook niet echt veel kleine autootjes, de meeste waren allemaal grote vette auto’s.

We zijn zondags uit geweest en hebben genoten, maar wat was het koud. Omdat we hadden geborreld zijn we naast de ”kroeg” nog een nacht op een parkeerplaats blijven overnachten. En tweede Paasdag s’middags weer richting huis gereden. Tom en ik hebben natuurlijk ook nog de metaaldetector uitgelaten, maar we hebben weinig gevonden. Wij hadden plannen om tot woensdag weg te blijven, maar inmiddels zijn we ook lekker thuis. Het is s’nachts veel te koud, rond het vriespunt, dus niets aan. 

We verheugen ons op het volgende weekend. Hopelijk met mooi weer! Dan zitten we in Zeewolde. Met een grote groep van de N.K.C.-ers. Allemaal met hun eigen mooie camper. Mensen die net als wij dit voor het eerst gaan doen en ook richting het buitenland willen vertrekken voor hun vakantie. We gaan ook elkaars camper bekijken, zullen tips ontvangen en doorgeven, en er zijn standhouders. Er zijn meerdere workshops met hopelijk heel veel gezelligheid. We hopen dat we er wat van op kunnen steken. Daarna zondag weer direct door naar Lommel in Belgie om 10 dagen op wat huisdieren te gaan passen, omdat deze bewoners op vakantie willen gaan.

Ik ben er dus na zondag weer met een nieuw verhaal, tot volgende week. Doegiedoegie