Oppassen in Lommel (Belgie)

Tegen 22.00 uur kwamen we aan bij het oppasadres in Lommel. We werden hartelijk ontvangen door de gastheer/vrouw. En die zeiden direct dat we absoluut niet vannacht in de camper moesten slapen maar gewoon in het gastenbed. We worden hier erg verwend, we hebben een complete bovenverdieping tot onze beschikking, met een badkamer waar zelfs een ligbad in zit. Het huis was schoon, ondanks dat er een hond en twee katten rond liepen. We kregen een borrel aangeboden en nadat we nog even alles door genomen hadden en de sleutel in ontvangst hadden genomen zijn we naar bed gegaan. 

Het bed lag geweldig. De gastheer en zijn vrouw waren vroeg in de morgen al vertrokken richting het vliegveld van Brussel. Nadat wij opgestaan waren en de koffie op hadden, is Tom de hond uit gaan laten en na het gezamenlijk ontbijt heb ik het schaap, de geitjes en kippen eten gegeven. S’middags zijn we samen met de hond de omgeving wezen verkennen. Daarna vanwege het fantastische weer de auto helemaal leeg gehaald en schoongemaakt. Alle bagage hebben we in de schuur gezet en die kijken we morgen na. Het uitzoeken van de tentspullen komt van de week wel. We hebben zoveel spullen van andere gekregen dat we nu gaan kijken wat we wel en niet kunnen gebruiken. Van een oude tent gaan we een luifel maken voor aan de auto. Nu hebben we er mooi de gelegenheid voor, alleen hopen we dat het droog blijft van de rest van de week, want we hebben een zonnetje nodig.

De tweede dag. Ik heb pech, want ik reageer allergisch op een van de beesten (denk ik), of van de pollen in de lucht. Iets wat ik nog nooit zo gehad heb. Mijn ogen tranen, zijn rood en opgezwollen, en mijn neus loopt, zodat ik de dag erna toch maar even naar de apotheker gegaan ben om druppels te halen. Het voelt aan alsof ik een beuk op mijn ogen gekregen heb, zo beurs zijn mijn ogen. Ik hoop dat de druppels snel verlichting zullen geven, want buiten dat het zeer hinderlijk is, doet het ook pijn. De beesten die we verzorgen zijn een schaap, drie geiten, twee kippen, twee poesen en de hond. En soms vliegt er een kip van de buren ook in de kippenren, omdat die blijkbaar hier het eten veel lekkerder vind, lol! 

Vanmiddag hebben we een redelijke forse wandeling gemaakt van ruim 1,30 uur. Het is hier een mooie omgeving met prachtige sjieke bungalows. Een heel groot sportcomplex ligt hier vlakbij en een internaat met daarnaast scholen. Als de scholen uit gaan moet ik altijd denken aan mijn buschauffeur tijd in Ede. Er gaan vele fietsers voorbij en er ontstaan kleine file’s van auto’s die moeten wachten om de kinderen over te laten steken. Dat moesten we in Ede bij de ‘R.O.C. rotonde’ ook.

De volgende morgen ben ik door het vervelende gevoel in mijn ogen even in elkaar geklapt. Via internet hebben we een huisarts opgezocht, een afspraak gemaakt en konden om 10.30 uur terecht. Ik heb een stevige bindvliesontsteking opgelopen en zit nu aan de antibiotica. Na de eerste dag van het gebruik van de druppels en de zalf ging het al weer een stuk beter. 

Er is hier in het noordelijke gedeelte van Lommel ook ‘De Sahara’. Een grote zandafgraving met een oppervlakte waar je enorm veel wandelaars en hondenbezitters tegenkomt. Er ligt een grote plas, waarschijnlijk door zandwinning. En zomers wordt er dan ook druk gerecreëerd. Dus hier hebben we de detector even uitgelaten. Er lopen hier zeker mede hobbyisten met een detector want de vondsten waren erg sober. Op zich ook normaal want er is alleen maar zand en water en geen restaurant in de buurt. Dus het beetje wat we gevonden hebben was best veel. Je kan er tot op twee km na eigenlijk niet meer met de fiets verder komen en je moet dan te voet verder gaan. 

Nu, op zaterdag inmiddels al, lopen nog regelmatig de tranen over mijn wangen. Het mooie is dat wel de zon regelmatig schijnt en we vanmorgen buiten het ontbijt genuttigd hebben. Dat kan ons in ieder geval niet afgepakt worden!

Inmiddels zijn vrienden van ons gearriveerd en hebben we een lange en mooie fietstocht gemaakt. S’avonds gezellig samen warm gegeten en natuurlijk een potje gekeezt tot in de late/vroege uurtjes! Ook de volgende dag hebben we gefietst en s’avonds zijn we uitgegaan. En ondanks dat onze vriendin erg bang is voor honden, vond ze de labrador hier een schatje. En kon daarom ook ontspannen rondlopen. 

Tijdens de fietsdag gistermiddag hebben we onderweg een speciale ontmoeting gehad. We hadden trek in koffie. En wij hadden gezegd dat als we iets tegen zouden komen waar we de koffie konden ruiken, zouden we er meteen op af gaan!

En we kwamen zodoende in een hele wonderlijke gelegenheid terecht!

Daar ga ik een apart verhaal over schrijven, want we hadden een heel bijzondere ontmoeting. De naam van de gelegenheid was ‘De Schipper’. Wij dachten een cafeetje…….

Inderdaad een gezellig cafe, maar wel een bikerscafe! Een aantal mooie motoren stonden er op de parkeerplaats. Een prachtig verzorgd entree. De foto’s laten dat zien. En aan het einde van de mooi verzorgde oprit was een binnenplaats met een saloon met hele vriendelijke gasten en nog veel meer!

We werden hartelijk begroet en het voelde aan als een zeer ontspannen en huiselijk welkomsgevoel. En de ambiance was een echte bikerssaloon met mooie tekeningen van bijna blote vrouwen aan de muur, mooie affiches en veel materiaal van motoren en andere attributen aan de wanden en plafons. Veel gezellige zitplaatsen, veel snorren, sikken en bakkebaarden, lang haar, motorpakken, leer en spijkerbroeken. En nog veel meer, bekijk de foto’s maar. En daar stonden wij dan, met onze elektrische fiets! Grijnzzzzz

Het verhaal over deze plek is heel aangrijpend, een waar gebeurd verhaal! Na vele lange leuke gesprekken was er ook ruimte voor het emotionele en serieus gesprek met de oprichter, genaamd ‘de schipper’, de paps van de club! 

Dit speciaal emotioneel verhaal plaatsen we ergens deze week voor jullie.

Tot laters, doegiedoegie