Wonder of Lotsbepaling

Ik geloofde nooit in wonderen, toch ben ik afgelopen dagen met mijn neus op de feiten gedrukt dat er wel degelijk wonderen gebeuren. Hierdoor ben ik toch wat zachter geworden. Lotsbepaling zeggen Atheïsten. Zou ook kunnen, maar dan is het lot mij heel goed gezind geweest. Wat er is gebeurt……

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren……..

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

—————————————————————————————————————————

Vorig weekend, net voor wij naar Engeland vertrokken waren, hebben we drie dagen van te voren een powerbank gekocht van 20000 watt. We hadden met de Mediamarkt duidelijke afspraken gemaakt dat als de powerbank de detector niet  100% op kon laden, dat we deze terug konden brengen. Het was het huismerk van de Mediamarkt en ik moest €39,99 betalen. Ik dacht, ‘een koopje, gauw doen’!

Wij hem opgeladen via het lichtnet, dat was met een paar uurtjes gedaan. Mijn detector, de Deus, was op 1 puntje na leeg. Dus mooi om te proberen. Op het moment dat ik hem er aan koppelde deed hij het een kwartier, toen zag ik dat de powerbank geen actie meer gaf. Weer opnieuw geprobeerd. Totaal geen reactie vanuit de powerbank. Mijn telefoon gepakt en die eraan gezet, die deed het wel. Maar we hadden hem aangeschaft voor de Deus! Dus dit zou terugbrengen worden. Inmiddels had ik via Facebook op de besloten groep van de detectorzoekers, de waarschuwing geplaatst, dat men er rekening mee moest houden dat wij in Engeland geen stroom zouden hebben en dat zij hun powerbanks na moesten kijken of die wel werkte op de Deus. Niet alle powerbanks kunnen de Deus volledig opladen. Ook mijn andere powerbanks die ik al had, kregen dit niet voor elkaar, daarom wilde ik de zwaardere type kopen. Ik kreeg verschillende reacties, waaronder ook die van Patrick, die ook meeging naar Engeland. Nadat hij mijn ervaring had gelezen is hij opzoek gegaan naar een geschikte powerbank en meldde mij een paar uur later dat hij er eentje gevonden had en  of ik soms die ook wilde hebben. Natuurlijk wilde ik dat graag. Hij zou hem opladen en ik hoefde gelukkig nergens meer over in te zitten. Patrick, ik ben zo blij dat jij deze keuze heb kunnen maken, dank je wel! 

Terug naar de powerbank van de Mediamarkt! Tom ging terug naar de Mediamarkt en vertelde dat deze niet werkte voor hetgeen waarvoor we hem gekocht hadden. De test had uit uitgewezen dat hij niet werkte, en we hadden twee dagen daarvoor de afspraak gemaakt dat we hem terug mochten brengen. De kassa juffrouw van de retour zendingen bekeek hem heel kritisch en vertelde Tom doodleuk dat de powerbank niet meer terug genomen kon worden omdat hij ‘beschadigt’ was. Er zaten ‘vette’  vingerafdrukken op, de kast van dat produkt was van het matte matriaal waar je inderdaad alles opzag zitten. Het was dus een kwestie geweest voor mij of Tom of de Mediamarkt om er een reinigingsdoekje over te halen, dan had het goed geweest. De doos was in de hoek een halve cm ingescheurd en ook hierdoor kon dit product niet meer verkocht worden. Tom was laaiend, (dat is hij nièt gauw!) hij was al ietwat opgefokt geweest omdat de computers uitgevallen waren en de Mediamarkt niets kon doen. Hij kon gaan!!! 

Hij kwam heel boos thuis en deed zijn verhaal. Tja wat doe je dan…….

We besloten hem dan toch mee te nemen als extra ruggesteun. Misschien voor telefoons en tablets, misschien konden we andere helpen, die onverhoeds geen stroom meer hadden. Aangekomen in de bus richting Engeland kreeg ik de powerbank van Patrick en zette mijn tablet aan de powerbank van de Mediamarkt. Tot mijn grote schrik deed deze het helemaal niets meer! Nu was ik helemaal super blij dat ik èn die van Patrick bij me had en de twee kleintjes die ik al een paar jaar geleden had aangeschaft. Nu werd ik boos, wat een rotzooi was deze powerbank. Echt een huismerk!

Thuis gekomen zei ik tegen Tom, ik ga hem terug brengen, want hij doet het niet! Wel of niet beschadigd, ze moeten nu wel!

Ik naar de Mediamarkt, trok een wachtkaartje tot ik aan de beurt was. Leek trouwens wel of je bij de apotheker zat. Een keuze menu waarvoor je kwam. Wel handig van de winkel, want dan kunnen ze de ‘juiste’ mensen aan de balie zetten.

Ik kon na 10 minuten aan de balie komen bij een aardige balie medewerkster. En vertelde haar dat ik (helaas) wilde weten wat ik fout had gedaan, want het apparaat deed het niet. Ik had mijn nieuwe telefoon met snoer en mijn oudere tablet met snoer meegenomen en stopte dit in de powerbank. De powerbank was nog steeds voor driekwart opgeladen, dus dit was geen probleem. Ook zij constateerde dat hij het niet deed en zei keurig dat ik hem kon inleveren en een andere uit de schap kon halen, dan zou dit verrekend worden. Daar wij voor het weekend de laatste al uit de schap hadden gehaald hoopte ik dat dat het schap nog niet was aangevuld. Dit bleek dus ook het geval te zijn. Ik kreeg netjes mijn geld terug en de baliemedewerkster vertelde mij dat waarschijnlijk eind van de week het schap wel weer aangevuld zou worden……

Nou voor mij geen product van het eigen huismerk van de Mediamarkt meer. 

Ik heb haar in haar waarde gelaten, zij heeft keurig gehandeld en ik heb haar niet wijzer gemaakt. Ik was blij dat achteraf de voorzienigheid, het lot, of een wonder ons terwille is geweest. 

De wonderen zijn de wereld gelukkig nog steeds gunstig gezind. En eerlijkheid duurt het langst.

DoegieDoegie.