Onderweg naar UK

De voorbereiding van ons avontuur om naar Engeland te gaan, is in volle gang. Via internet hebben we de gegevens binnen gekregen, waar we zitten en hoe we ons gedragen moeten, grijnzzzz.

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren……..

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

—————————————————————————————————————————

Ik las dat er 1000 hectaren beschikbaar is gesteld door de organisatie om met de detector te zoeken. Keurig omgeploegd en rechtgetrokken door de boeren/landeigenaren, dus we worden zelfs verwend, geen grote gaten en makkelijk te belopen, mits het natuurlijk niet te nat is. Het juiste aantal deelnemers op de lokatie is nog steeds een raadsel voor mij. We hebben vernomen dat er 1300 detectoristen komen vanuit heel Europa.

Wij vertrekken in ieder geval vanuit Belgie met in totaal 29 personen, waarvan, zoals ik al eerder vermeld heb met 28 mannen! Wij vertrekken vanuit de eerste opstapplaats Diepenbeek te Belgie. En hebben nog een aantal andere locaties waar de rest van de mannen opgepikt zullen worden. Het wordt dus een volwassen ‘schoolreisje’.

Het is donderdag heel vroeg vertrekken, dus wij gaan vandaag, woensdag, al richting Diepenbeek met onze camper, overnachten daar hopelijk op het terrein waar de bus staat. Maar er is ook een camperplaats vlak in de buurt, dus ik voorzie totaal geen probleem. 

Op tafel liggen nu kleine briefjes met wat we allemaal mee moeten nemen. In de huiskamer liggen de inmiddels al bij de elkaar gezochte spullen. En langzaam komt er steeds meer bij…..

De heren hebben er zin in lezen we op Facebook, en zoals het hoort wordt er veel gepraat over drank en koffie, lol, net als bij ons natuurlijk. De regenkleding hebben we nog eens extra waterdicht gemaakt alsmede een hoofdparaplu aangeschaft.

En bewust gekozen voor de Belgische kleuren. Lol! Tenslotte gaan we op stap met grotendeels onze zuiderburen, de Belgen. Ik lees via onze besloten groep het echte Belgische taaltje en zit er vaak om te grinniken, wat is het toch een leuk taaltje, met grappige woorden. We verheugen ons ènorm op de reis.

Ik heb afgelopen zaterdag even op weerradar gekeken en het was er op dat  moment erg triest daar, regen, regen, zeer veel regen. Maar, wat gevallen is, valt komende dagen niet meer’! :))  

Elke dag heb ik even gekeken en het lijkt wel of het steeds beter wordt. Een klein beetje regen en veel wind, windkracht 3. Hopelijk valt het allemaal mee!

Nu een dag voor vertrek is alles ingepakt en het lijkt wel of we drie maanden weggaan, lol. Maar ja, normaal hoeven wij geen tent en beddengoed mee te slepen, want dat ligt standaard in de camper. Net als ons gastelletje, bestek en borden, ect ect. Nu moet het allemaal in tassen, wij hebben gekozen voor onze ‘kisten’ die we ook in de camper gebruiken. Ik heb inmiddels al via internet een gezellig contact met enkele andere detectoristen en ik vind dat er onderling een leuke ontspannen sfeer hangt. 

Er was een klein probleem wat betreft het opladen van de detector. Ik heb een merk die via het lichtnet opgeladen word, dus geen gedoe met batterijen. Maar het bleek dat de powerbank, die we nu mee moeten slepen, de detector maar voor 2/3 oplaadde. Dan kan je amper 5 uurtjes zoeken. Via een mede detectorist, helemaal uit de kop van Noord Holland, waar ik via onze fb groep contact mee heb, konden we op het laatste moment aan de juiste powerbank komen. Deze is speciaal voor de Deus-detector. Hij is afgelopen dinsdag speciaal naar de juiste zaak gereden om deze op te halen. Hij was blij dat ik aangegeven had dat er geen stroom was en ik ben blij dat hij de powerbanks opgepikt heeft! Zo komt alles weer goed en kunnen we met z’n allen vele plezierige en spannende uurtjes gaan zoeken.

Wat ik wel leuk vind om te horen van Tom, als ik vraag of hij er zin in heeft, dat het links rijden hem de meeste spanning geeft. Maar moet zelf ook eerlijk zijn, ik ben blij dat ik de bus niet hoeft te  besturen. Als ik denk aan de rotondes waarbij mijn stuur dan aan de verkeerde kant zit, dus slecht zicht heb…… ben blij dat ik passagier ben! 

 

Voor nu dit eerste verslag over Engeland, vrijdag of zaterdag hoop ik jullie op de hoogte te brengen hoe onze eerste dagen vergaan zijn. En zeker hoe gezellig het in de bus was. DoegieDoegie