Onderweg naar de UK vervolg

Na ruim 180 km kwamen wij aan in Diepenbeek rond de klok van 15 uur. Het was even zoeken naar een camperplaats , maar al gauw stonden wij bij een sportcomplex. Volgens de NKC was de plaats gratis met water, elektra, afval en looswater. Maar dàt was veranderd. Er was een spiksplinter nieuwe slagboom! En een geldautomaat……..Je mocht er hooguit 48 uur staan. 

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren……..

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

—————————————————————————————————————————

Dus maar eerst even verder kijken bij het spoor. Daar hebben we gauw de auto aan de kant gezet en eerst even een heerlijke capcino genuttigd. De benen gestrekt en een vrije parkeerplaats gevonden waar we de camper uiteindelijk parkeerde.

Rond de klok van zessen en na een paar leffe blond hebben we heerlijk gegeten. Na het eten hebben we weer de benen gestrekt en de garage opgezocht waar we de volgende dag heen m

oesten. 

De naam was ‘De Zigeuner’. Wij keken elkaar lachend aan en dachten aan Italië terug. De trouwe lezers weten dat we tussen de zigeuners hebben gestaan en het verschrikkelijk goed 

 

hebben gehad. Ook deze reis zal verschrikkelijk goed zijn. 

De volgende morgen liep onze telefoon om 5.30 uur af. ‘S nachts had het behoorlijk geregend. En wij zeer goed geslapen! 

Een half uur later stonden wij met een aantal andere zoekers bij de bus. Een prachtige toerbus,  Exact op tijd vertrokken wij. De volgende stop was in Wommelgem, de tweede  stop was Lomppem. Iedereen was op tijd! En we werden meteen verwend met echt Belgisch gebak. Er werd heel veel gepraat onderweg, natuurlijk over de vondsten van iedereen. Boeken zag ik over vondsten. Bier werd ruim gedronken. De eerste zag ik om 9 uur al,  grijnzzzz, ……… vanwege de after party , zei men hahahahahaha

 

Heel snel voor ons gevoel waren we bij Calais. Pascontrole gehad, even belastingvrij shoppen en weer rijden.

 

 

De tunnel trein is heel vreemd. Niets te beleven, hoewel de organisator van de groep wat geritseld had, een tombola. Ondergetekende werd  verwend met een fles Brut! Nou dat vond ik lief, we zullen die vanavond aanbreken en iedereen mag een slok!

De prijzen werden uitgereikt er zat zelfs een geschenkenbon bij van Westcoast detecting en iedereen was blij! Het is een raar gevoel, dat je onder water in een trein zit. Het diepste punt van de tunnel is 115 meter. Ik had last van mijn oren en moest regelmatig klaren, net als vele andere. Half 12 waren we aan het eind van de tunnel. En het eerste wat gedaan moest worden was de tijd aanpassen, die mocht een uur terug. 

 

 Zo rond 14 uur Engelse tijd waren we ter hoogte van Heathrow.

Er was een ongeluk op gebeurt op de snelweg dus het ging een klein beetje stotterend. De zon schijnt ook al hangen er soms zeer donkere wolken in the sky. Men begint een beetje rustig te worden. De belevingen van elkander zijn zo’n beetje verteld aan elkaar. De gastheren nemen voor een ieder de tijd om een praatje te maken.

 

En waarschuwen ons dat we er zeker niet op moeten rekenen dat er veel goud en zilver van de velden af zal komen. Ondanks dat de history van dat gedeelte al heel vroeg begonnen is. De vroegste vorm was van  de bronstijd, dan praat je over 3000 jaar voor Christus. De beschaving daar is net als overal met vele oorlogen gepaard gegaan, Keltisch, Vikingen Romeinen en zo kan je wel doorgaan. Daar er laag op laag op de grond komt door afval, bewoningen, bossen, ontkappingen zal er aan de top van de velden zeer waarschijnlijk geen brons gevonden worden. De gastheren vertelde zelfs dat vorig jaar er helemaal niets gevonden was. Dat was zeer teleurstellend geweest, maar de gezelligheid was er niet minder om geweest. En dit laatste verwacht ik ook. Natuurlijk word ik uitgedaagd met kreten van dat ik wel moet oppassen want ik ben wel de enige vrouw…..

Daar kregen ze antwoord op, ……..zal ooit vertellen hoe,nu niet….

De persoon heeft in dit geval het ‘onderspit’ moeten incasseren, grijnzzzz.

Rond de klok van vijven waren we op plek van bestemming. Er was een drukte van belang, auto’s, campers en busjes. Er was een strenge controle, als je niet je armbandje van deelname omhad, kwam je ook niet op het terrein. Onze organisator kreeg de map waar al onze bandjes inzaten, dus we hoefde niet in de rij. Vanaf de bus was het een klim naar boven en een van onze mensen had een karretje van hier gefikst, dus vele zware bagage ging de kar op. Dat was heel fijn. Wij hadden de bolderkar mee en dat was maar goed ook! 

Daarna begon voor Tom en mij en nog twee andere een nachtmerrie. 

 

Het bleek volgens Tom dat we de twee middenstokken van de tent niet mee hadden genomen. En na het uitpakken werd de tent weer ingepakt. 

Volgens mijn inzicht hadden we ze wel bij ons, in de vorm van de flexibele grijze boogstangen. Maar goed, wij zaten zonder. De andere twee, waarmee we in de bus veel plezier gehad hadden, hadden met het opzetten ook een probleem. Wij zijn heb gaan helpen en ja……na vier uur hadden we de tent staan. En alle vier helemaal kapot.   Om negen uur hebben we een blik voer open getrokken, opgewarmd en eindelijk iets gegeten! 

Daarna in het donker inmiddels bij de rest gaan zitten borrelen en praatjes verkopen. Het was verschrikkelijk gezellig! Ik was wat aangeschoten, er waren een paar meer geloof ik…….

En daarna naar bed. Ik heb weinig geslapen, kon mijn oordoppen niet vinden, om vijf uur reed er een tractor met een noodgang langs de tenten. En om kwart over zes waren de eerste wakker en die begonnen te praten, grijnzzzzz… dus ja een heel kort nachtje. 

Maaaarrrrr we gaan er straks tegenaan. 

Doegiedoegie