‘Hoog’ bezoek uit Rusland

‘Hoog’ bezoek uit het buitenland, en tussendoor het verhaal over onze trip naar Engeland volgende week.

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren……..

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

—————————————————————————————————————————

Regelmatig kijk ik of er volgers zijn via de statistieken. Het is n.l. heel prettig als je weet hoeveel er lezers zijn die je verhalen willen lezen. Vaak zijn het vaste lezers die reageren op het verhaal en soms heb je nieuwe volgers.

Al een tijd geleden zagen wij, toen we een top dag hadden van een aantal klikken(lezers), dat het bij èèn adres vandaan kwam. Dat vonden we vreemd, want hij was 1500 keer aangeklikt. Al gauw kwam mijn man er achter dat men getracht had ons te hacken! Dat was in de eerste instantie schrikken!

Ojee, dachten we, straks ben ik niet goed beveiligd en kan ik niets meer plaatsen. 

Na direct contact opgenomen te hebben met de bouwers van de website, hoorde we dat het geen kwaad kon! Hij gaf aan dat de site heel goed beveiligd is en dat het programma waarin deze gemaakt wordt goed up to date wordt gehouden. We hoefden ons dus geen zorgen te maken.

Je vraagt jezelf af van; ‘waarom moet je als hobbyschrijfster gehackt worden, wat is daar nu voor interessants aan?’ 

Het zal puur verveling zijn geweest denken wij, een uitdaging om het werk van anderen te verstoren of zelfs te vernietigen of binnen te dringen.

Wat een lol, denk ik dan bij mijzelf, ga wat nuttigere dingen doen.

Maar goed, deze aardbol heeft nu eenmaal zeer vreemde kostgangers, dus wij zijn hartstikke blij dat mijn website zo goed beveiligd is. Ik raad het ook iedereen aan om, als je er een hebt, goed voor zijn eigen site te zorgen.

Manlief is verder gaan kijken waar de hacker vandaan kwam, je staat verbaasd, het zijn bij mij hier de Russen, die overal ter wereld computers van andere hacken omdat die niet beveiligd zijn, en deze computers gebruiken om “bots” te versturen? Jullie als lezer hoeft niet bang te zijn dat uw smartphone, tabblad, laptop en computer aangetast wordt. Zorg er wel voor dat u altijd de laatste update’s heeft voor uw smartphone, tablet, laptop of computer. Het is ook verstandig goede beveiliging te hebben die controleert op virussen en malware (schadelijke programma’s).

Voorheen ging ik ook op elk vriendenverzoek in om die toe te voegen op fb. Tegenwoordig kijk ik eerst wie de persoon is, want het bleek dat zelfs officiële pornosites maar lukraak vriendenverzoeken sturen via Facebook. En daar heb ik geen belang bij om vriendjes mee te worden. 

Inmiddels zijn we ook een aantal keren naar de inmiddels door Detectoristen leeg gelopen recreatiegebieden geweest om daar onze hobby weer even op te pakken, met onze metaaldetector hebben we weer leuke vondsten gedaan. 

Tegelijkertijd hebben we een bezoek gebracht bij de broer van mijn man. Tom wil tijdens ons winterverblijf in Spanje en Portugal weer zijn oude hobby oppakken, hij wil daar gaan vissen. En we hebben de mazzel dat zijn broer nog wat had liggen wat hij voor onze overwintering lenen kon. Dus helemaal happy komen deze twee hengels bij de inventaris voor ons vertrek. Het is een tasje waar de attributen met hengel inzitten. En het weegt drie keer niets, lol!  Inmiddels is Tom dan ook druk bezig om alles nu even uit te proberen en een big smile staat op zijn gezicht. Nu in het buitenland ter plekken dan de visvergunningen aanvragen! Dan kan hij helemaal los gaan. 

Nadat de hengels uitgezocht waren hebben wij zijn broer en dochter even een demonstratie gegeven wat een detector en het zoeken ermee inhield. Hij had er geen enkel idee van. We hadden gelukkig mazzel achter zijn huis in de speeltuin dat we binnen 5 minuten al een vondst deden. Al gauw hadden we 5 muntjes gevonden op het speelterreintje van 20 vierkante meter, grijnzzzz!!! Hij wilde ons ook op de proef stellen en had stiekum een oude cent uit de vorige eeuw in de grond gestopt, en tja….. niets is veilig voor de detector, ook dat hadden we gauw gevonden. Hij kon zich nu inbeelden wat zo’n detector nu deed en wenste ons veel geluk met het zoeken. Dat heeft ook geholpen want Tom vond een mooie witgouden ring (585k) van 4 gram op het recreatie strandje waar we daarna zochten.

Tot zover deze update, we gaan ons nu even tussendoor voorbereiden voor een zoekreis met onze detector in Engeland. Dat wordt voor ons een complete verrassing. We hebben geen idee wat ons daar te wachten staat. Al jaren wilde ik graag mee met een groep amateurs detectoristen, om in Engeland te gaan zoeken. Dat is zo’n groot gebied, zo uitgestrekt. En zo nieuw in al zijn proporties voor mij, dat wij samen de knoop doorgehakt hebben. 

We gaan per bus met 28 mannen en 1 vrouw, en Ik ben de enige vrouw in de bus. Of er op plek van bestemming meerdere vrouwen aanwezig zijn merk ik wel. 

We gaan slapen in onze 2 persoons bagagetent en niet luxueus met onze camper. Vijf dagen zijn we weg……. zijn we onderweg, van donderdag 14 september tot maandag de 18de, dan komen we ‘s avonds weer in Belgie aan. Natuurlijk houden we u allen op de hoogte van dit avontuur en onze gevonden middeleeuwse vondsten, tenminste, dat hopen we daar te vinden!

DoegieDoegie