Ezels in Wesel

De laatste dagen van augustus zijn we weer met de camper op pad gegaan, we hebben dat toch nog even lekker meegenomen. We zijn naar de Auesee bij Wesel met hun ezels in Duitsland geweest. Prachtig mooi weer met ruim 30 graden.

 

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren……..

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

—————————————————————————————————————————

Ook even de detector daar uitgelaten. We stonden in Wesel op een camperplaats, vlak bij de Rijn-promenade van Wesel. Er is daar geen sanitair op de Camperplaats, maar wel in het zwembad er tegenover. Tussen 20.00 uur s’avonds en ‘s morgens 10.00 uur is dat gesloten. Daarna kan je naar hartelust gratis naar de wc, en douchen voor €1,50. En je kan met dit mooie weer natuurlijk ook in het zwembad verblijven, dat is €4,95 per persoon. Trek je daar je douchekosten van af, dan zit je voor een prikkie in het zwembad. Hier kan Nederland, denk ik, wel een voorbeeld aan nemen. Je hebt daar trouwens een zeer ruime plek op de camperplaats. En een stuk goedkoper dan dat je voor de een paar uur op het parkeerterrein van de Auesee gaat staan. Daar kostte het ongeacht hoe laat je aankwam €10,00 voor een auto. Er stonden daar ook maar 3 auto’s geparkeerd, waar er denk ik wel 100 of meer konden staan. 

 Op deze Camperplaats hebben we twee jaar geleden alweer, een mede detectorist ontmoet en met hem en zijn zoon hebben we toen ook gezellig in de Auesee gezocht met de detector. Toen vonden we best wel veel. Nu was het zeer karig. De Auesee is vast inmiddels leeg gezocht door onze mede detectoristen.

Er stonden hier op de Camperplaats heel veel campergasten die een hond bij zich hadden. Je kan ze op twee handen niet meer tellen. Eerder wel degene die geen hond bij zich hadden, grinnik.

We hebben een stel uit Groningen ontmoet, die net als wij een kleine camperbus bezitten. We vonden het leuk om hen wat tips te kunnen geven van wat wij gedaan hadden om het extra gewicht van de camper in te dammen en toch comfortabel te kunnen staan op de camperplaats. En ook mijn ‘sjaal’ en het aan klittenband bevestigde vliegengordijn. Een goedkoop kant en klaar gordijn bij de Kwantum vandaan, voor €4,50. Even de maat aangepast en van het restant ook een raamhor gemaakt voor het zijraam van de voordeur. Het klittenband is in verhouding duurder dan de stof, grijnzz.

De laatste dag zijn we aan het einde van de dag het zwembad ingedoken, in de eerste instantie om alleen te gaan douchen. Het was er kei druk maar reuze gezellig. En tot onze verrassing mochten we tegen de prijs van het douchen, toen we vroegen of het mogelijk was om even een duik te mogen nemen, ook te zwemmen. Dus waren we in het laatste half uur €3,00 kwijt voor ons samen i.p.v. €9.90. Complimenten voor de kassadame aldaar. 

Het is een mooi zwembad, met een aluminium vloer en wanden, net een blikken doos zonder deksel. Ook een apart gedeelte waar men van een hoge duikplank naar beneden kon springen of duiken. Dat bad was er 3,85 meter diep. Er waren voldoende badmeesters op elke hoek van de zwembaden en de hele dag werd er regelmatig (zei men ons) schoongemaakt, het zag er dan ook met zoveel badgasten keurig uit!

Lekker opgefrist hebben we in de avond nog even een spelletje jokeren gespeeld en daarna bijtijds ons bed opgezocht, om de volgende morgen op tijd te kunnen vertrekken. Het zou tenslotte gaan regenen en onweren. 

Het was weer leuk om even daar te zijn geweest en ik kan een ieder deze camperplek aanbevelen. Wij gebruiken ook vaak de grensstreek om ons (gevonden) kleine geld, met name, de 1 en 2 centen, daar in te wisselen, zodat we geen loodzware portemonnee meer hebben. 

In dit geval bestond onze totale overnachtings bijdrage bijna uit al het kleine geld wat we bij ons hadden, grijnzzzz. Je sjouwde je een breuk daaraan. En toen we de envelop voor de Camperplaats aan de beheerder afgaven, (“hij was zo zwaar en dik dat we het niet durfde om hem in de daarvoor bestemde brievenbus te droppen”) kregen we van hem de komisch opmerking, dat zo’n enveloppe met klein geld vaak alleen door de Belgen en Nederlanders betaald werd. Hij ging met humor door het gewicht figuurlijk bijna door zijn knieën maar kon er toch hartelijk om lachen! En voor deze man ook een compliment. 

Dit was voor nu weer een kleine update, doegiedoegie

—————————————————————————————————————————

DE ZONNEBLOEM

Mijn Tom is lid van de Zonnebloem en zij hebben jaarlijks een actie met loten. Ieder jaar kunnen mensen (plm. 8000) met een ernstig lichamelijk ongemak gebruik maken van de mogelijkheid om een week vakantie te boeken samen met een begeleider. Dit kan tegen een lage prijs en deze reizen zijn heel lux. De georganiseerde begeleiders, (ook zo’n 8000 stuks) die lid zijn van de zonnebloem kunnen zich ieder jaar opgeven in welke periode zij beschikbaar zijn en offeren vaak een week vakantie op om met een van deze reizen mee te gaan om de zieken te verzorgen. Wil jij de Zonnebloem steunen dan kan je loten kopen. Heel de opbrengst komt ten goede van de Zonnebloem. Wil jij ook helpen en een week genieten van een geweldige week met de Zonnebloem, geef je dan ook op als vrijwilliger, ze komen nog ieder jaar veel vrijwilligers te kort.

—————————————————————————————————————————

Help mee en koop ook loten!

Steun het mooie werk van de Zonnebloem en maak gelijk kans op leuke prijzen. Een lot kost € 2,- per stuk. Je ontvangt je loten direct per e-mail. Na de trekking van 9 oktober ontvang je automatisch bericht over de uitslag.

Dank je wel alvast voor je steun!

Klik op het LOGO om ook loten te bestellen.

VOOR MEER INFO OVER DE ZONNEEBLOEMREIZEN KLIK OP ONDERSTAANDE LINK

https://www.zonnebloem.nl/vakanties/rondreizen/vaarvakanties/mps-de-zonnebloem/6-daagse-vaarvakantie-met-mps-de-zonnebloem-door-duitsland-alle-leeftijden-2017