We gaan overwinteren

De voorbereidingen voor onze reis richting de zon was begonnen met heel veel werk, al weer zo’n twee weken geleden. Er gebeurde onverwachte dingen, er waren grote en kleine problemen, maar er zat wel vooruitgang in dus vandaag gaan we vertrekken. Zo af en toe vroeg ik mij ook wel eens af, ‘waar beginnen we aan’? Ik zie er best een beetje tegenop. Maar dat zal ook wel wat spanning zijn, gezonde spanning.

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren……..

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

—————————————————————————————————————————

Een half jaar lang vertoeven we in een ruimte slapen van 1.20×2.00 meter, ik heb een plastic krat die mijn kledingkast is geworden met kleding voor anderhalve week. Een rugzak gevuld met reservekleding en twee warme truien voor als het frisser word….. Een keuken die nog geen fractie is van de keuken thuis. Geen diepvries en een koelkast van 20 liter. Een, voor ons doen ruime tent, die hoog en vederlicht is, voor als we langer op een lokatie verblijven. Een los kookstel om buiten in de zon te kunnen koken. Een parasol met een dek voor anti ultraviolette stralen. Twee heerlijke comfortable stoelen die uitgeschoven kunnen worden tot ligstoel. En natuurlijk onze detectorspullen en de elektrische fietsen. 

Wat een ‘leven’………grijnzzzz

Vooral dat laatste, de fietsen, is een zorgenkind geweest, eigelijk meer een nachtmerrie. Ik was afgelopen week mijn lege flessen aan het wegbrengen bij diverse supers. En tegelijk wat boodschappen gedaan voor onze lange reis. Misschien te haastig, geen idee. Maar zoals altijd had ik wel degelijk mijn fiets op slot gezet. 

Kom ik na 10 minuten terug, fiets weg…… nu kan ik je vertellen dat je raar staat te kijken en aan je zelf begint te twijfelen als je een leeg fietsenrek ziet. ‘Ik wist toch zeker’…… zei ik tegen mijzelf, maar ik liep toch maar eens rond om te kijken of ik hem ergens anders neergezet had. Heel snel denk je dan, nee he, dat overkomt mij niet..

Dus wel…… en dag fiets!

Thuis gekomen heb ik de verzekering gebeld, op advies geprobeerd via internet aangiften te doen, wat maar niet lukte, …. wat is dat moeilijk en ingewikkeld!!

Daarom maar naar het politiebureau gegaan en daar heeft een vriendelijke agente mij geholpen met de aangiften. 

Maar goed, en toen een volgende tegenslag….. de fietshandelaar waar ik hem gekocht had was failliet. De fiets was verzekerd en na het telefoontje naar deze verzekering zeiden zij mij, dat ik de sleutels en de aangifte van de politie op moest sturen. En als alles klopte zou ik het geld snel over gemaakt krijgen. Je mag het gerust weten, ik heb die nacht verrekte weinig geslapen, dat kan ik je wel vertellen! Uiteindelijk heeft een andere rijwielhandelaar alles netjes geregeld, dit nadat ik de sleutels, de aankoopbon en verzekeringspapieren had inleveren. En vandaag (donderdag) heb ik mijn nieuwe fiets op kunnen halen.

We hebben ons maar eerst geconcentreerd op de reis, want we moesten nog veel regelen. We gaan zaterdag eerst naar een internetvriendin in Belgie, die net als wij met een detector loopt. Ze heeft het afgelopen jaar een zoon gekregen. En die gaan we nu lijfelijk bewonderen. Op FB zie ik prachtige foto’s voorbij schieten van die kleine. 

En komende zondag hebben we een detector wedstrijddag. Dat houd in dat er in het veld/akker waar we gaan zoeken prijspenningen verstopt zijn. Daar vallen dan mooie prijzen op, die te maken hebben met onze hobby. Vaak zijn het akkers die beschikbaar zijn gesteld door een grote landeigenaar. En soms worden er buiten die prijspenningen dan soms ook ‘historische’ vondsten gedaan. Als je mazzel hebt dat er vroeger bewoning is geweest en/of afval uit grote steden gedropt is geweest vind je vaak verrassende voorwerpen. Volgens zeggen komen er zo’n 200 personen. Ook de ‘grote’ man van de XP Deus is er als gast aanwezig. Voor zijn PR en YouTube filmpjes natuurlijk. Er is ook een BBQ ‘s middags, waar de Belgische gezelligheid de boventoon zal vieren. We zijn heel benieuwd. We zullen ook weer enkele mannen tegen komen die er in Engeland ook bij zijn geweest. Zie het verhaal over het weekend welke we alweer twee weken achter de rug hebben in Oxfort.

Nog 1 dag thuis, dan begint onze grote ontdekkingsreis. Ik hoop dat ik veel verhalen kan vertellen en jullie mee kan nemen naar vooral de leuke dingen die we gaan meemaken. 

Tot zover het eerste deel van onze reis naar de zon!

DoegieDoegie.