Onderweg naar……….

We zijn alweer een twee en een halve week op pad. En we constateren dat de tijd wel erg hard gaat. De dagen na de zoekdag in België hebben we veel km gemaakt. Rustige camperplaatsen opgezocht die niet echt duur te noemen waren en sommige gewoon gratis. Er waren geen voorzieningen, maar dat is voor ons ook niet echt nodig, hoewel na een week dat je alles ouderwets met water en een washandje bewerkt stelt, stel je het wel erg op prijs als je weer eens douchen kan. Onderweg een akker aangedaan waar de boer aan het werk was, zodat we hem konden vragen of wij op zijn land mochten lopen. Vrienden hadden voor mij keurig in het frans een prevelementje gemaakt en ik had geoefend om het zo goed mogelijk uit te spreken. Het doen ging wel, maar blijkbaar te veel  Nederlands  accent. Hij begreep er niet veel van, grijnzzzzz…… ik heb het hem maar laten lezen van wat ik graag wilde, daarop kreeg ik een duimpje. Het was prima.  De man sprak een paar woorden Engels en zei dat het land wat nog niet ingezaaid was en waar wij wilde lopen, niet van hem was. Maar hij dacht wel dat het goed was.

Mmmm, ik had zoiets van , gatsie… straks staat er een ander voor me neus waarvan het land wel is en dan hebben we misschien de poppen aan het dansen. De boer ging na een uur weg, zwaaide en wat ik al dacht gebeurde ook. Een half uur daarna kwam er een auto met een noodgang aan rijden. Er zat een vrouw achter het stuur. Het bleek de eigenaresse te zijn. Met handen en voeten uitgelegd dat ik wel degelijk toestemming gevraagd had, liet haar ook mijn prevelementje lezen, en het was gelukkig ok. Het bleek haar oom te zijn geweest. Zij sprak alleen maar Frans. Ik snap er niets van, de oudere generatie spreekt wel een beetje Engels de jongere generatie niet.

Wat ons wel erg tegenvalt is dat internet verbinding niet zo best is en soms helemaal niet. We hebben bij Agde gestaan, ongeveer 500 meter van het strand. We betaalde er €8,00. Echt een badplaats waar geld het belangrijkste is, want voor die €8,00 was er alleen een afvalbak en een afvoerloosbak, voor afvalwater. We zijn richting het naturistenstrand gegaan, maar om daarop te komen met de fiets, moest je ook betalen. Nou dan maar niet, de zon schijnt overal gratis. Zelfs de cappuccino kostte er €3,50. De detector hebben we ook uitgelaten, de vondsten waren

matig en naderhand hoorde we dat er ‘s morgens  al twee detectoristen hadden gelopen. Dus logisch, maar we hadden het staangeld ruim terug gevonden en Tom had een mooie zilveren ring gevonden.

 

Nu staan we aan de Middellandse Zee, zo’n 300 meter van het strand af. Het plaatsje Portiragnes en het is momenteel 24 graden. Uit de wind al gauw 27 graden. Een camperplaats waar 30 campers kunnen staan. Er is een wc die er niet uitziet, maar er boven ‘hangen’ doe ik toch al overal op reis. De plek hier kost €5,00. Een ontzettend lang strand waar niet veel te vinden is. Zelfs niet in het water.

We hebben 1 1/5 dag op het strand gelopen en genieten de rest van de tijd heerlijk ontspannen van de zon. De tweede dag was het ‘s morgens ontzettend mistig en koud. Om een uur of 10 scheen de zon weer volop. Het is vrijdag de dertiende, maar ja, aan bijgeloof doen we niet.

Zaterdag begon grauw, in Nederland schijnt volgens zeggen de zon, komt hier ook weer vanzelf. Ik ben moe, van het rijden en van het lopen aan het strand. We besluiten om vandaag nog even te blijven staan, dan kan ik wat ‘bijtanken’. Hier hebben we redelijk internet, dus dat is mooi mee genomen. Waarschijnlijk van de camping waar we achter staan.

 

Na weer een aantal stranden en zeer leuke vondsten verder, zitten we nu 100 km van de Spaanse grens af. We staan op een redelijke camperplaats. Waar geen douche is en geen toilet. Terwijl dit laatste er toch behoort te zijn. En na enig speurwerk zagen we inderdaad twee toiletten maar met een slot er op. Daar heb je dan verrek weinig aan.De loos put is prima, dus daar droppen we de pies/poep zooi maar, grijnzzz….

Het is nu maandag de 16 de, straks rond de klok van tienen gaan we weer op sjouw. Dus tot zo ver…

 

DoeggieDoeggie…