Zwerfkatten op Camping

Onze eerste 3 dagen hier zijn ons perfect bevallen op camping Playa De Mazarrón, in Mazarrón. In onze ogen een gigantische grote camping, de nachten zijn ondanks dat, zeer rustig! En logisch, het is een “ouwe van dagen” camping, totaal overgenomen door de Internationale Pensionados voor een lange warme overwintering, grijnzzzzz. Met plaats voor zo’n 700 campers.

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren……..

KLIK OP

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

—————————————————————————————————————————

Geen jankende of jolende kinderen, weinig honden geblaf, maar wel loslopende katten. En blijkbaar is er een persoon die dit persoonlijk een zèèr groot probleem vind, want vanmorgen kwam er een vrouw naar onze buurvrouw, die haar vertelde dat er een aantal katten dood gevonden zijn. Zij waren vergiftigd. Voor de kat en mogelijke eigenaar vind ik dat erg, nog mèèr voor de kat, wat zal die een pijn gehad hebben, afschuwelijk. Er blijkt ook een loslopende hond het vergif gegeten te hebben en is overleden. Maar ik vind wel dat je niet alleen de hond binnen je hek of aangelijnd behoord te hebben, ook de kat behoord of in je tent/camper of caravan te blijven of aangelijnd te zijn, zelfs op een camping. De kat brengt altijd bij een ander overlast. En onze huiskatten zullen er niet voor zorgen dat er geen muizen op de camping zijn. Daar zorgen de wilde/zwerf katten wel voor. Bij ons is inmiddels, door een kater gesproeid tegen ons kleine bagage tentje, omdat de buurvrouw een jong katje heeft.

Zwerfkatten

Er zitten ook een aantal zwerfkatten hier, want ik ging naar de doucheruimte en daar achter een chiffon had zich een wilde kat verschanst. Het beest zag er verschrikkelijk uit en begon al te blazen op drie meter afstand, brrr. Het blijkt dat deze niet gevangen kan/wenst te worden, ze is er te slim voor. Maar de kat is ziek en de beheerder wil hem graag vangen. Maar inmiddels zag ik ook dat er kattenvoer in de douche ruimte gelegd wordt, lekker hygiënisch!! Ik heb beslist begrip voor de kattenliefhebbers die in hun vrije tijd en vaak privé de kosten willen dragen om de wilde katten te voeren. We hebben dit onderweg regelmatig kunnen waarnemen. Respect! Maar in een douche ruimte….??

 

 

Verder zijn de douch en toiletruimtes hier een 10 plus waard. Drie keer op de dag worden ze schoongemaakt. Alles is tot bovenaan betegeld, je kan onbeperkt douchen, zeer warm water. Toiletpapier pak je van de grote rol af in de gang voor de wc deur. De prullenbakjes voor het wc papier worden ook driemaal per dag geleegd.  

Ik zit al vrij vroeg in een korte broek en hemdje, een Italiaanse vrouw liep langs (10.00 uur) en zei in het Italiaans, ‘brrr, mevrouw, het is nog zo koud’. En ze sloeg haar armen om haar zelf heen, als teken van rillingen. Ik stond op liep naar haar toe en sloeg mijn armen om haar heen, en symbolisch  verwarmde ik haar. Ze moest er om lachen en zei dat ze over twee uur, (12.00 uur dus) pas minder kleding aan ging trekken. En liep daarna lachend weg. 

Inmiddels zijn er weer drie positieve verandering, de eerste die mij heel veel gemoedsrust geeft, …..je kan hier campinggaz krijgen/omruilen en het kost €16,00. De kleinste tank is net zo duur als zijn maatje groter……. I’m happy!!!

We veranderde afgelopen donderdag van plek. We hadden besloten om tot 3 januari te blijven en op de oude plek was die mogelijkheid niet omdat die per 1 december gereserveerd was. Op die nieuwe plaats stonden toevallig een Nederlands echtpaar, waar we de dag ervoor kennis mee gemaakt hadden. Ze hadden verteld dat zij ook op een andere plek op de camping gingen staan, omdat die toevallig vrij kwam en ze dan bij hun campingvrienden konden staan. En als verrassing lieten zij hun grondzijl liggen voor ons. Als wij weggaan geven we het gewoon weer terug.

En de derde is een leuke, van toepassing hier in Mazarrón. Er is op Facebook een groep alleen voor ‘Nederlandse  Mazzarón-gangers’. Daar worden wij in toegevoegd, is ons toegezegd,  helemaal geweldig. 

Alleen is het nu drie dagen geleden dat ze dat zeiden……. Wie weet hebben zij het te druk, of we komen de ballotagecommissie niet door. Grijnzzzz

We zijn hier nu zes dagen, overal zie je al volop de kerstspullen in de winkels liggen. Vooral bij de bazaars, de gezellige lichtjes en spullen zijn er weer. Ook hier op de camping is 2 december een Kerstmarkt, leuk omdat een keer mee te maken. Er wordt traditioneel, gluhwein, koffie, zelfgebakken cake door campinggasten gemaakt uitgedeeld en er is muziek.

Wat het weer betreft, we hebben prachtige warme dagen gehad. Alleen gisteren, (zaterdag de 25ste) was er flinke bewolking. ‘S nachts is er ietsepietsie regen gevallen. En vandaag, zondag, schijnt onze vriend weer volop! 

Dit was het weer van mij, voor degene die ook naar een Kerstmarkt gaan, veel plezier en gezelligheid toegewenst.

DoegieDoegie.