Bergrit naar Basel

2106 Meter hoog

Nadat wij afgelopen zaterdag uit Genua vertrokken, zijn we richting Milaan en hierdoor ook dwars door de bergen gereden. Aan de grens bij Zwitserland hebben we een nieuw vignet moeten kopen en omdat wij naar een koeler segment wilde, zijn we richting Basel gereden. In de buurt van de grens hebben we onze tussenstop gemaakt en 1 nacht op een kleine camping gestaan. In Hünnigen, direct over de grens van Frankrijk was een kleine doorgangs camping, waar erg veel fietsers en wandelaars op doortocht waren en ook enkele motorrijders, allen met hun kleine tentjes. Het sanitair was hier verouderd, maar schoon! Het plaatsje ligt in een het drielandenpunt van Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Wat een heerlijkheid om die extreme warmte en snerpende geluiden van die miljoenen krekels in Italië kwijt te zijn. 

En voor we op deze camping stonden, moesten we de Gotthardtunnel in Zwitserland van bijna 17 km lang door om zo in Frankrijk te komen.

           

Tot onze verrassing stuurde de TomTom ons niet door de tunnel maar over de berg heen. Want er stonden enorm veel files. Deze waren er omdat er gedoseerd verkeer door de tunnel heen werd geleid, tja, in het hoogseizoen was dit te verwachten. Plus dat de tunnel word gerenoveerd, deze is pas klaar in 2020, waardoor er maar 1 rijbaan beschikbaar was. 

Dus wij zijn via de Gotthard pass naar de andere kant gereden. We hebben daardoor wel even 100 km extra gereden, maar door de file van dik 1,5 uur vertraging loont zich dat zeker. En wat wij nog veel leuker vonden, was het enorme uitzicht op het allerhoogste punt. Hij, (de Sint Gotthard) is daar ruim 2000 meter hoog, exact 2106 meter. Mensen lief, wat een hoogte en wat voel je jezelf dan klein. En koud dat het daar boven was! (Wij vonden die 610 meter in Italië al zo geweldig!!).

Sommige plekken vond ik eerlijk gezegd best eng, vooral de kleine lage vangrail die we soms hadden op de zeer steile haarspeldbochten omhoog en omlaag. Dat vond ik eng, het was maar goed dat ikzelf moest rijden en mijn ogen op de weg moest houden. En wat ben ik blij dat ik mijn auto volledig kan vertrouwen!!!

De wegen zijn uitstekend en breed genoeg naar boven. Naar beneden was dat niet altijd het geval. 

Het was een onverwacht kadootje van TomTom, waar we achteraf heel blij mee waren. Wij zijn nog echte onervaren camperaars, we moeten nog heel veel leren, maar wat zijn we happy met deze geweldige ervaringen!!

Daarna zijn we gearriveerd in de omgeving Basel, waar we dus in Hünnigen een tussenstop gemaakt hebben. En nog steeds overweldigd waren van de Gotthardpass.

  

De dag erna zijn we opzoek gegaan naar een camping. Dat werd ‘Club du Soleil’. In de omgeving van Plaine de l’Eiblen. Het gehucht heet Ensisheim. Een mooi oud dorp.

Waar we nu dus alweer bijna een week zitten. En nu echt ‘ouderwets’ vakantie houden. Het is een mooie camping van de N.F.N. (F.F.N). met een mooi groot zwembad, het sanitair heel erg schoon, zowel het keukengedeelte als doucheruimte, alles keurig netjes, als nieuw! 

Het zwembad heeft een temperatuur van gemiddeld 27 graden. Hele grote staanplekken voor tent, caravan of camper. Het enige wat je hier extra betalen moet is de elektra en de wasmachine. En je kan er een goede fles wijn kopen voor de avonden of bij het eten. Er zijn nu een aantal Nederlandse paren en we hebben een buiten temperatuur van ruim 30 graden. S’avonds koelt het redelijk af, dus je komt geen slaap te kort omdat het te heet is in de camper. Het ‘riviertje’ de  L’lll die nu vrij smal is, bevat veel vis (forel), is heel erg helder en waar best wel veel stroming in staat. Op sommige plekken kan je zo overlopen naar de overkant. Alleen moet je daar stijl omhoog tegen een dijk van ongeveer 3 meter klimmen, dat gaat dus niet. En hij komt samen met de La Thur, waarna deze tot aan Strasbourg doorloopt en daar ergens bij de Moezel uitkomt. Althans dat heb ik me laten vertellen. En s’winters zal dit ongetwijfeld een woeste sterke grote beek zijn. 

Je komt hier ook kleine hagedisjes tegen. Die zijn zo snel, ik krijg ze maar niet op de foto!

Afgelopen avond hadden we samen een BBQ. Hier staat een hele grote BBQ, bestaande uit 4 aparte bakken met roosters, waar een man of zes tegelijkere tijd kan kokkerellen. Er zitten 4 grote bakken in waar je met eigenhandig gehakt hout, wat naast de BBQ droog ligt opgeslagen een ‘fikkie’ mag steken. We bivakkeren hier tot komende zaterdag en gaan dan, als het mogelijk is, weer naar een NFN-camping. Donderdagnacht en ochtend hebben we even wat regendruppels gehad en daarna scheen de zon weer volop.

Dus viva la France……

Je mag hieronder reageren……..

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

———————————————————————————————————————

Wordt vriendjes van mijn Facebookpagina
Zoek mij onder de naam van: Celian Doegie Doegie Vd Zaan
en je krijgt een bericht als er een nieuw verhaal geplaatst is.

Wil je mijn bericht delen op facebook, dit zorgt dat ik steeds meer volgers krijg.

Tot zo ver, DoegieDoegie.