Oud en Nieuw

Onze tijd hier in Bolnuevo zit er bijna op. Waarschijnlijk morgen al, maar anders  vertrekken we 2/3 Januari weer verder langs de kust richting ons volgende doel, Malaga, en we zien wel waar we nu terecht komen. Daar gaan we plm. 14 dagen over doen maar waar we zeker onderweg aangaan is Torre del Mar, waar we uitgenodigd zijn door onze buurtjes hier. We hebben verder een aantal tips van diverse mede camperaars gekregen wat een leuke camperplaats is. Hopelijk gemoedelijk en met een mooi strand.

Afgelopen Kerst was gezellig en we hebben heerlijk gegeten. Het waren zeven gangen(tjes) maar meer dan genoeg! De rode/witte wijn was constant van de partij, water en bier dito. Er was een mooi couvert en de aankleding was keurig netjes. We zaten met ons allen aan èèn lange tafel. Iedereen zat in een net Kerst-outfit. De ene wat sjieker dan de ander. De sjiekere waren natuurlijk de vaste camperaars die er minimaal 5 maanden of langer staan. En hier rekening mee hebben kunnen houden en die misschien wel iets moois in de omgeving gekocht hebben. Er zat niemand in een camping-sportkleding outfit aan tafel,…. grijnzzzzz. 

Maar niet getreurd, het gaat erom of je het gezellig vind om met zo’n grote groep, (30 Nederlanders en twee Engelse) uit eten te gaan. Er zijn er altijd die dit helemaal niet leuk vinden. En gewoon lekker thuis blijven, of met de buurtjes of een kleiner groepje vrienden op de camping wat organiseren. Om bijvoorbeeld boerenkool op het strand te gaan eten ……

Wij hebben genoten, van de gehele entourage. Buiten dat alles netjes verzorgd werd, werden we ook verrast door drie Flamingo danseressen. En het leuke vonden Tom en ik dat een ouder Spaans echtpaar spontaan ging mee dansen. Deze 2 mensen moeten minstens de 70 gepasseerd zijn, maar de elegantie en het ondeugende van de vrouw tijdens het dansen, was geweldig! Het filmpje is op mijn facebook pagina te zien. Voldaan en zeer geamuseerd zijn we wat later terug naar onze villa/tent gegaan. 

De de meeste vaste bewoners die hier 5 maanden “wonen” slaan de caravan in het hoogseizoen hier in Spanje op en misschien ook wel de camper, maar dit laatste dat weet ik niet zeker. Dan kan je natuurlijk ook veel meer meenemen en veel hier achterlaten. Een Nederlander vertelde ons dat de meeste caravans afgeladen naar de stalling gaan als het low-seizoen is afgelopen. Dan is het in Nederland en de omringende landen ook weer mooi weer. (Daar ga ik tenminste van uit!!) Het stallen van je caravan is hier prima geregeld. Je caravan wordt keurig opgehaald en als je weer terug komt en even gemaild of gebeld hebt over de aankomst datum, dan staat hij weer keurig op zijn plaats. Ik heb ook begrepen dat je hier op de camping een box kan huren waar je je spullen op kan slaan. Zelfs in het dorp is het mogelijk een kelder/garage te huren. Als deze manier van heerlijk vakantie houden de jouwe is, is dat een perfecte regeling. 

Wederom was er weer een krachtige wind in de nacht na de Kerstdagen en weer was er weer aardig wat zand de zee ingewaaid. We zijn natuurlijk weer met de detector gaan lopen en hebben weer mooie vondsten gedaan. 

Dat er ook lezers hier op de camping mijn site lezen blijkt uit het volgende. Ik ben altijd blij als ik feedback krijg, zo gebeurde dit ook. Eèn van de Nederlandse dames kwam even buurten bij ons en in het gesprek gaf ze aan dat ze moeite had met een bepaalde opmerking van mij in het verslag. Zoals in het vorige verslag stond, had ik de mening van de Spanjaard omschreven zoals hij deze tijd beleefde. Hij vond dat alles veel duurder was geworden sinds hier zoveel campinggasten zijn gekomen. Maar deze buurvrouw vertelde mij en ze liet het ook daadwerkelijk zien, dat dit helemaal niet waar was!!! Zij hield altijd een huishoudboekje bij van de maandelijkse uitgaven. Dat deed ze al zolang ze hier op de camping stond. En dat waren heel wat jaartjes, als ik het mij goed herinner, een overzicht van de afgelopen zeven jaren. En inderdaad, ze had gelijk, vele kosten stonden erop, van campingplaats tot de super. Zelfs de wijn, die haar man altijd dronk, was nog steeds dezelfde prijs als van jaren geleden. De Spanjaard zal het op zijn manier waarschijnlijk anders beleven, en misschien klaagt hij graag. Iets wat we in Nederland ook wel kennen bij een hoop mensen. Met deze feedback ben ik altijd heel erg blij. Ik pas dan graag mijn verslag aan. Dit soort feedbacks krijg ook altijd van de beheerder van www.camperpunt.nl. Ook van hem krijg ik soms advies dat het anders is dan wat ik omschrijf. 

Nu we bijna vertrekken, (we hebben nog nooit zo lang op dezelfde plek gestaan), gaan je wel bepaalde dingen opvallen. Ik schreef dat het sanitair hier een grote plus krijgt van mij. De gebouwen, het sanitair op zich is hartstikke netjes, nieuw, totaal niet ouderwets. Maar ik schrik soms hoe de mensen die hier te gast zijn het na gebruik achterlaten. 

Een paar voorbeelden; bij de douch zie je vaak dat de haren in het afvoer putje blijven zitten. Men vind het waarschijnlijk niet nodig om de eigen haren weg te werken, of ze kijken niet achterom als ze klaar zijn en vertrekken.

De afwas ruimte waar heerlijk heet water is en ruimte zat, zit de rotzooi van pannen nog bij het afvoer. De grond is drijfnat, er word niet even de mob over heen gehaald als er veel met water gemorst is. Bij de wasmachine op de grond, waar je geen zeep toe hoeft te voegen, zie je toch zeepkorrels liggen die wel toegevoegd worden. Van het toiletpapier, welke keurig met grote rollen naast elkaar aan de muur hangt, worden stukjes die in de haast ernaast vallen bij het er van af trekken, niet even opgeraapt en in de prullenbak die er onder staat weggegooid. Het aller smerigste wat ik vind, is dat degene die aan de diaree is, niet even achterom kijkt of er spetters aan bril of toiletrand zitten. 

Wat een domme, vieze mensen zijn er toch!!! Hoe komt het toch dat er zoveel zieken (helemaal op dit moment) zijn op een camping, je kan het raden……..!

Dan moet ik even denken aan mijn opmerking een tijd terug over al die mensen die klagen dat camperaars viespeuken zijn die hun behoefte in een bosje doen……..

Het blijkt dat sommige mensen die ergens tè gast zijn, ook soms viespeuken zijn. En dat zijn niet alleen de camperaars. 

Ook vind ik het een raar gezicht, een vies gezicht, dat als ‘s morgens de honden en hondjes uitgelaten worden, ( de helft van de campinggasten hebben een hond en soms zelfs wel vier…) dat de nood van het arme dier blijkbaar erg hoog is…… Want direct, amper buiten de poort, nog niet van het trottoir af, (de boulevard officieel), die ongeveer 2,5 meter breed is, moeten die arme beesten blijkbaar meteen hun kont laten zakken of hun poot optillen………. er zijn dan ook zèèr veel plaatselijke donkere pies plekken aan de rand het trottoir en strand. 

Genoeg over poep en pies geschreven! Ze kunnen het hier heel mooi maken, goed onderhouden, het ziet er hier heel goed uit! De beplanting is echt geweldig mooi. Dit blijken ze vorig jaar pas helemaal te hebben aangepast. Prachtige sierbomen, hagen die geknipt en gemodelleerd zijn in dieren figuren, in kinderfiguren en abstracte vormen. Elke keer ontdekken we weer een nieuw figuur. 

Het laatste stukje schrijf ik nu op oudejaarsdag, ‘s morgens om 9.00 uur. Het is voor het eerst sinds 6 weken een zeer triest begin van de dag wat het weer betreft. Het motregent, zeer lage mistige bewolking en alles is bijzonder vochtig hierdoor. Dat begon gisterenavond eigenlijk al. Ik had nog wat was buiten hangen, wat weer vochtig aanvoelde. Maar het komt mooi uit om de tent vochtig af te kunnen nemen en te ontdoen van het vele stof wat er op ligt van de afgelopen zes weken. 

Een triest oud en nieuw afscheid van een prachtig mooi zonnig seizoen voor de vakantiegangers in Spanje. Voor de landbouw hier een verschrikking, een veel te droog seizoen. 

We hebben op onze reizen van het afgelopen jaar veel meer gòede dingen meegemaakt dan slechte. Ik heb begin van de zomer een acute allergie aanval gehad en er daardoor uitgezien alsof ik de mazelen had wat gepaard ging met heel veel jeuk op mijn huid. Tom heeft ook hierdoor last gehad van nerveusiteits exceem. Dat was voor ons beiden niet fijn. Verder zijn we niet ziek geweest. Pech met de auto was alleen steenslag op de voorruit, wat gerepareerd is bij Carglass in Spanje. Dus we zijn, terug kijkend op het afgelopen jaar enorme boffers geweest. We hebben andere verhalen te horen gekregen van camperaars……

Ik wil alle trouwe lezers en de nieuwe lezers bedanken voor de feedback, de lieve complimenten en vriendschappen die ontstaan zijn, dank jullie wel!!!!

Allemaal een fijne oudejaarsdag, veel plezier en tot volgend jaar!

Lieve groet en natuurlijk onze normale dagelijkse groet, “Doegoediegie”, Elly en Tom.