Noodstop……

Je mag hieronder reageren……..

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

Taboe: Poep en Pies

Ik ben aangesloten bij een site die heet, ‘overnachten met je camper’. Een hele leuke informatieve nuttige site. Er bestaan trouwens veel meer van dit soort site’s en op èèn van die site’s kwam ik de simpele vraag tegen, die ik hieronder beschrijven ga.

Op al die site’s komen heel veel problemen aan bod, staan simpele vragen in van beginnelingen, (zoals wij), hele goeie tips, over hoe je goedkope, en de mooiste plekjes kan vinden om te overnachten. Over de inrichting van je camper. De meeste laten ook trots zien wat voor camper ze hebben. 

Vragen die technisch zijn, bijvoorbeeld over de koelkast als hiermee problemen mee zijn, of onderdelen die gezocht worden voor de hele oude campers.

Vragen over routes, of er problemen zijn die je onderweg op die route tegen kan komen. Er zitten eigenaren/beheerders van camperplaatsen bij die aangeven dat zij nog plaatsen vrij hebben. Vragen over het tv gebruik in de camper, het gebruik van sanitair. En nog vele, vele andere vragen. 

Ik wil hier juist over dit -laatste-, ‘het sanitaire probleem’, schrijven, een voor vele onbespreekbaar probleem, waar iedereen altijd mee te maken krijgt, voor nog veel mensen een taboe! Of je dun, dik, lang, kort, rijk, arm, een kleine of een grote camper bezit, iedereen moet op een gegeven moment plassen of poepen. En of je nu een gewone auto rijd, een camper, een vrachtwagen of in de trein……..

Het is de normaalste zaak van de wereld dat je soms ‘heel nodig’ moet! En niet altijd is er de mogelijkheid van een sanitaire stop waar ook een toilet in de buurt is.

Vaste lezers weten dat ik 30 jaar lang een buschauffeuse geweest ben op de lijndienst. En ik kan je vertellen dat het 30 jaar geleden niet bepaald echt goed geregeld was voor vrouwen, om naar het toilet te kunnen gaan. Vaak was er alleen een heren toilet en soms op de eindpunten helemaal geen toilet. Daar stonden dan wel bomen, wat struiken en een bushokje. Jullie snappen hem al………

Inderdaad, voor de enkele buschauffeurs die daar toen 5 maal per dag kwamen, was het geen probleem om de struiken in te gaan, of het achterwiel te gebruiken. Toen wij vrouwen er bij kwamen was het wel een probleem. En via de bond werd dit probleem snel verholpen en kwamen er snel ‘toilethokjes’. Soms los, soms bij de kroeg of het treinstation, waar we dus moesten aangeven dat we naar de wc moesten……. (de man achter het loket en de kroegbaas zullen vast gedacht hebben; ‘daar komt weer zo’n zeikerd aan’). Later kwamen er porto-cabines, waar als extra, later zelfs een koffie(zet)automaat bij kwam. En twee wc’s, een voor de heren en een voor de dames. En ja, voor de dames ook met afvalbakje! 

Nu komen dit soort dingen gelukkig niet meer zoveel voor. Het is vaak prima geregeld. Terwijl anno 2017 er soms nog steeds enkele plekken zijn waar je s’morgens voor 8 uur geen gebruik van de wc kan maken en s’avonds na 20 uur ook niet. Want het koffiehuisje of friettent bij de halte is dus gewoon dicht! De kroeg is ook niet altijd open die een stukje verderop staat. En áls deze open is, moet je een stuk omlopen en ver in de kroeg de wc opzoeken. Als vrouw moest ik dit ook ooit, s’avonds met de laatste rit. Kroeg bomvol, zie je het voor je…… ik geef geen verdere uitleg, grijnzzzzz, ik heb het overleeft, lol!!

Terug naar de camper. Wij hebben geen wc in de camper! Laat dat duidelijk zijn. En vele met ons die een buscamper hebben ook niet……. en vele met een grote camper wel,….. maar waarvan enkele, deze niet willen bevuilen. Want dan moeten ze gaan slepen met de opvang-cassette en die legen op de daarvoor aangelegde loos- plaatsen…… een plek die regelmatig ver van je staanplaats staat. En hun eigen wc schoonmaken/legen op hùn vakantie….. in de vaak gehuurde camper…….. is niet bepaald de favoriete bezigheid van een camperaar, ‘wij zien het ook bijna altijd de mannen doen die de cassette legen’. 

Een taak waarbij je moet lopen met je eigen pies en poepbak langs je mede camperaars, kan voor sommige heel vervelend aanvoelen…..

Zoals gezegd, de meeste zijn allemaal mannen, keurig met werkhandschoenen aan voor de hygiene. Vele dragen de bak, sommige staan keurig op een soort trolley. De buscamper heeft vaak een plas-emmer, zo’n babyluier emmer met deksel. Dit is een echte basic manier als je ruimte gebrek heb. En dat heb je in een buscamper al heel snel. 

Waarom ik dit nu zo uitgebreid wil beschrijven is omdat ik het niet fair vind dat er vooroordelen zijn t.a.v. de camperbus. Want lieve lezers, als je iemand langs de kant van de weg ziet piesen, zijn dat (ja, helaas mannen)’ de MANNEN.

Zij hebben blijkbaar toch het voorrecht dat, als zij ‘nodig’ moeten, het heel handig is, de auto aan de weg te kunnen zetten en meestal heel snel, naast de auto, de broek te ontknopen. (Zoals bij het achterwiel van de bus………) Sommige redden het nog om iets verder te lopen en zoeken dan de boom, struik of sloot op. 

Nu las ik vanmorgen echt rare en lullige opmerkingen op een campersite, dat buscampers vieze mensen zijn, daar komt het zo’n beetje op neer. Zij doen het alleen tussen de bosjes, achter of naast de camper. En andere ruiken dit (zij, die zelf een wc aan boord hebben, neem ik aan), en moeten daardoor de ramen gesloten houden.

Een vraag: heel veel van die grote campers hebben een hond aan boord, waar laten zij de poep en pies van diè honden?……..

Nog een vraag, als er op een camperplek geen loosput is voor de pies en poepdoos, waarom worden deze dan wel geloosd op de normale toilet, zoals wij zo vaak meemaken. Dit mag i.v.m. de bacteriën en de chemicaliën ook niet. En vaak wordt er zelfs na afloop van het legen, zelden achterom gekeken of de wc en wc-rand schoon is……. Heerlijk voor de volgende gebruiker om in andermans shit te moeten zitten.

Ik heb dit persoonlijk mee gemaakt op een camperplaats waar geen loosput was. Ronduit onhygiënisch, gevaarlijk en smerig! 

Hoe ‘wij’ onze pies en poep verwijderen. 

Vaak houden wij het onderweg op tot wij een pompstation naderen. Altijd makkelijk, en geen probleem. 

Wij hebben voor de hoge nood of een grote boodschap een luier-emmer met deksel, waar een milieu vriendelijke plastic zak in hangt. Die legen wij ook zo snel mogelijk op het bewuste tankstation. Het plastic gaat natuurlijk niet de wc in! Op hele grote parkeerplaatsen staan vaak ondergrondse afvalbakken. Ook daar droppen wij dan eventueel ‘al’ onze afval.  

Als wij s’nachts of s’morgens vroeg even moeten plassen, gebruiken wij het plastic emmertje van de (bijv.) Griekse yoghurt. Deze is klein, toch goed voor ruim een liter….. sluit zèèr goed af. En heel gebruiksvriendelijk voor man èn vrouw. Ook weer dan, bij de eerst volgende stop, of wat later op de camping, wordt deze weer keurig geleegd in het toilet. Schoongemaakt met een sopje of toilet reiniger en klaar is Kees. 

Natuurlijk zullen er altijd mensen blijven die de boom of bosjes verkiezen. Ook de hondjes doen dat! Ik heb ooit een filmpje gezien dat een kat zijn behoefte deed op de wc, Grijnzzzz. 

Maar laten we nu die vóóroordelen toch eens varen, dat mensen die geen toilet aan boord hebben viespeuken zijn. 

Verbeter de wereld, maar begin vooral bij jezelf, is mijn instelling.

Ik hoop dat de buscampers niet beledigd zijn maar hier mee geholpen zijn. En natuurlijk zijn er ook camperaars die het op de juiste manier doen. Voor hen….. respect. Blijf gewoon genieten van je camper/vakantie en trek je niets aan van die andere ‘zeikers’. 

En voor mensen die geen vooroordelen hebben, like dit verhaal en verspreid deze. Tenslotte zijn ‘wij’ allen, gewone normale mensen die vaak ‘wat’ kwijt moeten. 

Je mag hieronder reageren……..

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

———————————————————————————————————————

Wordt vriendjes van mijn Facebookpagina
Zoek mij onder de naam van: Celian Doegie Doegie Vd Zaan
en je krijgt een bericht als er een nieuw verhaal geplaatst is.

Wil je mijn bericht delen op facebook, dit zorgt dat ik steeds meer volgers krijg.

Tot zo ver, DoegieDoegie.