Hefdak “sjaal”

Wij gaan ons voorbereiden op onze geplande overwinter periode,

richting Spanje/Portugal. 

Maar eerst gaan we half september nog met een georganiseerde reis een lang weekend naar Engeland. We zijn daar met plm. 1000 man om te zoeken in de heuvels/velden met de metaaldetector. Hoe wat en waar vertel ik ter zijne tijd. 

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren……..

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

—————————————————————————————————————————

Dus de camper blijft daar in Belgie op een afgesloten terrein keurig op ons wachten tot we na deze dagen weer terug komen. 

Vandaag zijn we op pad geweest om een ‘sjaal’, ofwel isolatie voor ons hefdak te gaan maken. Dit omdat de temperatuur ook daar wel eens tegen valt, en met name de nachten. We hadden geluk dat een enthousiaste buscamper eigenaar al voorwerk gedaan had en dit geplaatst had op het internet. Zo konden wij dit er vanaf halen en voor onszelf gebruiken. En ik kan je zeggen dat ik hier heel erg blij mee ben.

De foto hierboven is een voorbeeld hoe het moet gaan worden.

Wij hebben gekozen voor laminaat isolatie van 3 mm dik. De tussen laag bestaat uit een soort harde schuim, maar flexibel. Je kan het moeiteloos oprollen en echte hoeken hebben we er niet in, dus dit lijkt ons goed materiaal.

Uiteraard zal de tijd leren of we de goede keuze hebben gemaakt. Daarna hebben we de lijm en tape gehaald. We willen de onderkant van de dakisolatie, wat rust op de auto, verstevigen met de tape en hierdoor beschermen. Dit is een product wat op ducktape lijkt maar dan sterker. Het is een ‘Very Strong’ tape, waterproof en kan een temperatuur van  -20 tot +80 graden hebben. Je kan het in zilverkleur en zwart krijgen. Er was nog een tape, die was transparant en erg duur, maar gegarandeerd waterbestendig. Het prijsverschil vonden wij veel te groot. Wij willen de ‘sjaal’ ook bevestigen door middel van klittenband. Dit klittenband moet dan wel stevig op de auto blijven zitten dus daar hebben we ook een tape voor gehaald, dat Car Face heet en tweezijdig plakt. Op de ‘sjaal’ naai ik het klittenband vast, als dat gaat en anders met lijm of nietjes. Op de buitenkant zet ik tentdoek erop vast, met de lijmspray. Dan schuift het niet, wappert niet, is waterdicht, maakt het geheel sterker en ik vind het persoonlijk beter staan dan al die zilverkleurige folie. Hier gaat ook aan de onderkant en bovenkant die ‘Very Strong’ tape overheen met een envelop sluiting. Aan één kant komt een rond gat met een afneembaar afdek-luikje, doorsnee van plm. 25 cm voor de nodige ventilatie. Mocht er iemand een tip hebben of al ervaring over dit onderwerp, dan hoor ik dat uiteraard graag.

  • In het tweede deel gaan we dieper in op dit onderwerp en leggen we stap voor stap, met foto’s uit, hoe we dit gedaan hebben, dit voor de geineresseeerde medecamperaars.

Tot zover de eerste planning, wordt vervolgt.

———————————————————————————————————————

Wordt vriendjes van mijn Facebookpagina
Zoek mij onder de naam van: Celian Doegie Doegie Vd Zaan
en je krijgt een bericht als er een nieuw verhaal geplaatst is.

Wil je mijn bericht delen op facebook, dit zorgt dat ik steeds meer volgers krijg.

Tot zo ver, DoegieDoegie.