Hefdak “sjaal” deel 2

De sjaal ‘in wording’!

Ik heb de stof in huis, tentdoek van een oude tent gehaald. 

—————————————————————————————————————————

Je mag in mijn gastenboek reageren……..

http://doegiedoegiede.nl/gastenboek/

—————————————————————————————————————————

Gewoon een oude tent van de kringloopwinkel op de stortplaats van de gemeente. De man aldaar was heel aardig tegen mij toen ik zei, dat het me om een stuk tentdoek ging om een ‘sjaal’ voor de camper te maken. Hij vond dit zo bijzonder dat ik de tent, nadat we even hadden rondgekeken wat er lag, zo mee mocht nemen. En er lagen zat oude tenten. Dus dat scheelt mij weer een beetje in de kosten, lol! Het bleek een koepeltent te zijn dus ik kon zeer gemakkelijk rechte repen doek snijden. 

Nadat mijn man de maten goed had op genomen en wij de isolatierol opgehaald hadden gingen wij de maten op het isolatiemateriaal uittekenen. De lengte was ruim 7 meter. Hoogte 93 cm. Deze uitgesneden en de repen doek er op gelegd. Met stift de stiklijn erop getekend en uitgeknipt. Ik moest enkele delen verlengen wat ik met de  ‘spijkerbroeknaad’ (engelse naad) aan elkaar gezet heb. We besloten een ‘envelop’ te maken, dus dubbele doek nodig. De voorkant is geheel donker blauw, de achterkant in het midden geel. De losse doeken waren erg gekreukeld en voordat ik de voor en achterkant aan elkaar stikte, heb ik eerst de stoomstrijkijzer erover heen gehaald, zodat alles super glad was.

Vanuit het middenstuk ben ik voor tweederde deel de bovennaad gaan stikken, naad weer met de stoomstrijkijzer behandeld zodat hij zonder plooien goed omgekeerd kan worden.

Nu moesten we overleggen wat we het eerst zouden gaan doen. De voorkant moest vastgelijmd worden op de folie, de achterkant met aan twee zijden dubbelzijdig plakband. Na goed overlegd te hebben besloten we het eerst te gaan lijmen. Dat lukte vrij goed, maar al gauw was de spuitbus leeg  en konden we niet verder. Het doel was gehaald. Het middenvoor was gelijmd en zat keurig zonder al te veel plooien. 

Kosten tot nu toe:

  • Koepeltent €0,00
  • 2x Lijmspray €17,50
  • Extra strong tape €7,50
  • Tweezijdig plakband  €3,00
  • Isolatie materiaal  €17,50

Deel 3 volgt……………..